Sicilija

od 299€

POLASCI: 13.07 i 20.07.

Autobusom 14 dana

7 noćenja na Siciliji – 1 noćenje Napulj – 1 noćenje Rim

Sicilija je najveće, najživopisnije i najintrigantnije ostrvo Mediterana zbog svoje istorije duge tri milenijuma, očaravajuće prirode, živopisnih sela i bogate kulturne baštine. Oslanja se jednim svojim delom na špic italijanske “čizme”. Ostrvom dominira najveći i jedini živi vulkan u Evropi – Etna (3.340 m), sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. A, za ovo ostrvo su sigurno i glavne asocijacije – italijanska mafija i remek-delo filmske umetnosti – film “Kum”. Jedno od najatraktivnijih letovališta na Siciliji i Sredozemnom moru. Nalazi se na istočnoj strani ostrva i u podnožju najatraktivnijeg grada na Siciliji – Taormine. Udaljeno je od Taormine na oko 5 km sa kojom je povezano redovnom autobuskom linijom. Prepoznatljivo je po izuzetnoj atmosferi i zabavi

Program

1.Dan (Sreda 13.Jul / 20.Jul) Polazak iz Novog Sada u 13h i iz Beograda u 14.45h. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjma radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2.Dan NAPULJ Prepodnevna vožnja preko italijanskih pokrajina Furlanija, Veneto, Emilija, Toskana, Umbrija i Lacio do pokrajine Kampanja... Dolazak u NAPULJ u ranim popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Odmor. Oko 19h polazak pešice u razgledanje grada: Duomo – katedrala Sv. Januarijusa sa neverovatnom baroknom kapelom, Korzo Umberta I, spomenik Vitorija Emanuela, galerija Umberta I, teatar San Karlo – jedna od najčuvenijih operskih kuća u svetu, trg Plebišita sa Kraljevskom palatom, Via Kjaja sa najstarijom picerijom na svetu, Via Toledo – glavna šoping ulica... Slobodno vreme i individualni povratak u hotel. Noćenje.

3.Dan NAPULJ - POMPEJI Doručak. Odjava i napuštanje hotela u 10h. Slobodno vreme u Napulju ili polazak na fakultativni izlet. Odlazak vozom do POMPEJA. Obilazak jednog od najspektakularnijih arheoloških lokaliteta na svetu sa očuvanom antičkom strukturom, ulicama, trgovinama, forumom, lupunarijama, teatrom... Organizovani obilazak sa lokalnim vodičem traje oko 2 sata i obuhvata najvažnije delove nalazišta: antički Forum sa ostacima javnih zgrada, Faunova kuća – primer reprezentativne rimske vile, kvartovi Lupunarija, Grčki teatar... Povratak u Napulj. Slobodno vreme. Polazak ka Siciliji oko 22h. Noćna vožnja preko pokrajina Kampanja, Bazilikata i Kalabrija. Usputna zadržavanja radi odmora...

4.Dan MESINA – ĐARDINI NAKSOS Dolazak u luku Vila San Đovani u jutarnjim satima. Ukrcaj na feribot i prelazak Mesinskog moreuza (transfer preko moreuza traje oko 30 minuta). Po iskrcaju na Siciliju, odlazak do centra MESINE. Kraća šetnja do istorijskog centra grada i glavnog gradskog trga na kojem se nalazi katedralna crkva koju je u ranom 12. veku podigao kralj Sicilije Rožer II. Kraj crkve nalazi se lep zvonik sa čudesnim mehanizmom koji tačno u podne počinje sa procesijom apostola. Na trgu se nalazi i lepa mala fontana Orione iz 16. veka. U neposrednoj blizini se nalazi i mala crkva Blagovesti koja je izgrađena polovinom 12. veka na ruševinama paganskog Neptunovog hrama. Polazak iz Mesine ka Đardiniju u 13h. Smeštaj u odabrani hotel oko 15h. Slobodno vreme za odmor. Noćenje.

5.Dan-10 Dan SICILIJA Doručak. Boravak u Đardiniju na bazi 7 noćenja sa doručkom. U toku boravka biće organizovano i nekoliko nezaboravnih fakultativnih izleta sa obilascima najlepših sicilijanskih gradova i unutrašnjosti.
 Izlet Sirakuza – polazak na izlet u 9h, povratak u hotel sa izleta do 16h. Obilazak SIRAKUZE uz razgledanje: poluostrvo Ortiđija, fontana Aretuza, Arhimedov trg, Apolonov hram, Katedrala. Slobodno vreme u Sirakuzi oko 2,5 sata.
 Izlet Katanija & Outlet – polazak na izlet u 9h, povratak u hotel sa izleta do 18h. Poseta Outlet šoping centru. Slobodno vreme za šoping 2 sata. Odlazak do KATANIJE, jednog od najvećih gradova Sicilije. Kraći obilazak grada uz razgledanje: trg Duomo, Obelisk sa čuvenim slončetom, Katedrala, Via Etnea. Slobodno vreme oko 3 sata za individualne aktivnosti.
 Izlet Sicilijansko selo Savoka – polazak na izlet u 09.30h. Povratak sa izleta do 14.30h. Poseta selu SAVOKA uz šetnju i razgledanje mesta vezanih za snimanje filma „Kum“, Frensisa Forda Kopole: crkva Santa Lućija i bar „Viteli“. Slobodno vreme za uživanje u ambijentu čuvenog bara Vitelija uz kafu, sladoled ili specijalitet kuće – granitu.
 Izlet Izola Bela – izlet je namenjen odmoru i kupanju u uvali Spićione i kod čuvene Plave pećine. Obezbeđen je transfer brodićem.
 Palermo i Monreale – celodnevni izlet do Palerma. Polazak je iz hotela u 9h, povratak u hotel je do 22h. Na izletu će se prvo posetiti maleni gradić MONREALE smešten iznad Palerma. Gradić je poznat po normanskoj katedrali i veličanstvenim mozaicima u katedrali, a nudi fantastične vidikovce na Zlatnu školjku; zaliv u kojem se nalazi Palermo. Po dolasku u PALERMO sledi organizovana pešačka tura sa razgledanjem najvećih znamenja grada: Kraljevska Normanska palata – nekadašnje sedište kraljeva Sicilije, Duomo – veličanstvena gradska katedrala iz 12. veka sa grobovima sicilijanskih kraljeva; fontana Pretorija na trgu Srama, crkva Sv. Katerine,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Preporuka: šetnja najživopisnijim gradskim kvartom Vućirija koji neodoljivo podseća na arapske medine; posetite katakombe Kapucinskih monaha – kripta sa mumificiranim telima i lobanjama monaha i mučenika (bizarno!).
 Kastelmola – Taormina – popodnevni izlet sa vodičem do Kastelmole uz predah u bizarnom baru „Turrisi“ i uživanju u fantastičnom ambijentu seoca i poseta Taormini uz organizovanu šetnju centrom i razgledanje znamenja.
 Vulkan Etna – poludnevni izlet do magične Etne, vulkana koji gotovo svakodnevno izbacuje lavu. Polazak na izlet iz hotela je u 9h, a povratak do 14h. Odlazak do vizitorskog centra smeštenog na 1990 m nadmorske visine. Slobodno vreme za individualnu šetnju oko starijih ugašenih kratera ili mogućnost individualnog odlaska žičarom na visinu od 2.900 m, do kratera koji je bio aktivan 2001. godine.
11.Dan ĐARDINI NAKSOS – KOSTA BELA – TROPEA
Doručak. Odjava iz hotela u 10h. Odlazak iz Đardinija i putovanje do Mesine i dalje preko Mesinskog moreuza do
Kalabrijskog letovališta TROPEA. Tropea je centar regije koju Italijani nazivaju Costa Bella, odnosno lepa obala. Po
dolasku sledi slobodno vreme za uživanje na plaži i šetnje veoma živopisnim istorijskim centrom grada. Boravak u Tropei
punih 10 sati. Polazak ka Rimu oko 22h. Putovanje preko Kalabrije i Kampanje ka pokrajini Lacio. Noćna vožnja…
12.Dan RIM Dolazak u RIM u ranim prepodnevnim satima. Po dolasku, panoramski obilazak uz razgledanje: Via Aurelia – jedan od onih
čuvenih puteva što vode u Rim, mitska reka Tibar, Tiberijsko ostrvo sa svojom legendom, Ponte Roto – prelomljeni most,
sedište Malteškog reda vitezova, Aventino brdašce, crkva Santa Maria in Cosmedin sa čuvenim „La Bocca della Verita“
(„Usta istine“), Cirkus Maximus – nekadašnje slavno rimsko trkalište, Palatin, Konstantinov slavoluk, Koloseum –
najslavnije delo imperijalnog Rima, Rimski Forumi – sedište imperijalne vlasti, trg Venecije sa fantastičnim monumentom
„Il Vitoriano“… Odlazak do Kapitola uz osvrt na crkvu Nebeskog oltara, Kordonatu, statue Dioskura, Kapitolske muzeje...
Slobodno vreme za predah do polaska ka hotelu. Smeštaj u hotel oko 14h. Odmor. Noćenje.
13.Dan RIM – VATIKAN Doručak. Odlazak iz hotela u 10h. Transfer do centra grada. Pešački obilazak Vatikana i čuvenih rimskih trgova: trg Sv. Petra sa
Berninijevim kolonadama i bazilikom Sv. Petra, Apostolska palata, trg Navona sa fontanom „4 reke“, Panteon – hram svih
bogova, fontana di Trevi, Korzo – glavna trgovačka zona grada, Španski trg sa čuvenim stepenicama,... Slobodno vreme za
individualne aktivnosti i posete muzejima i galerijama (Preporuka: posetite spektakularne Vatikanske muzeje). U 22h polazak ka Srbiji.
Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske...
14.Dan (Utorak, 26.jul / 2 Avgust) Dolazak u Beograd/ Novi Sad u popodnevnim satima. Kraj programa.

ARANZMAN OBUHVATA:
 1 noćenje sa doruĉkom u hotelu sa 3* u Napulju
 1 noćenje sa doruĉkom u hotelu sa 3* u Rimu
 7 noćenja na Siciliji sa naglašenom uslugom u odabranom hotelu u regiji Taormine (Đardini, Rekanati, Letojani, Taormina Mare)
 Smeštaj u dvokrevetne sobe ili dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem;
 Obilaske Napulja, Mesine i Rima prema programu putovanja
 Usluge profesionalnog turistiĉkog vodiĉa iz Srbije I Organizacione troškove
ARANZMAN NE OBUHVATA:
 Prevoz turistiĉkim autobusom visoke turistiĉke klase, visokopodni (kompletna oprema, a/c, a/v) –cena prevoza je posebno iskazana u dinarima; putnici na sopstvenom prevozu plaćaju samo cenu iskazanu u tabeli
 Sve druge nepomenute usluge
 Individualne troškove
 Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte i fakultativne izlete
 Međunarodno zdravstveno osiguranje
Obavezne gradske komunalne takse koje se plaćaju na recepciji hotela:
- Rim i okolina (nova regulativa od 01.09.2014.) – za boravak u hotelima sa 3* – 4 € po noćenju / po osobi; - Đardini Naksos – za boravak u hotelima sa 2 i 3 * – 1,50 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4 * i 5* –2 € po noćenju / po osobi. Deca do 10 godine ne plaćaju taksu. - Letojani – za boravak u hotelima sa 2 i 3 * – 0,50 € po osobi ,za boravak u hotelima sa 4 * 0,80 €. Deca do 12 godine ne plaćaju taksu. - Taormina - za boravak u hotelima sa 2 i 3 * – 1,50 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4 * – 2 € po noćenju / po osobi. Deca do 10 godine ne plaćaju taksu. - Napulj - za boravak u hotelima sa 2 i 3 * – 2 € po noćenju /po osobi. Deca do 10 godine ne plaćaju taksu.

NAČIN PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO KURSU BANKE INTESE PRODAJNI ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE. Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska. Odloţeno- na ime prijave plaća se 30% u dinarskoj protivrednosti. Ostatak se može platiti zaključno sa 20.12.2016. uz prilaganje čekova koje dospevaju nakon povratka sa putovanja. Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja). U sve navedene cene iz cenovnika, uračunat je PDV od 20%.

Pozovite za rezervaciju 011 323 12 16

Rezervacija

Arena travel | Blog

Azurna obala

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Neos Marmaras

Neos Marmaras je najveće turističko mesto na Halkidikiju koje se nalazi na zapadnoj strani poluostrva Sitonija, na udaljenosti od Soluna 2,5 sata vožnje. Odlikuje se lepom peskovitom plažom, okružen borovom šumom, maslinjacima i vinogradima. 

Detaljnije

Tasos "Šuma koja pliva"

Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Zbog svoje guste vegetacije često ga nazivaju „Šuma koja pliva“. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.

Detaljnije