Sicilija - bus

od 399€

POLASCI: 08.07/ 22.07.

8 nocenja sa doruckom - autobusom

Program

1. dan                     BEOGRAD

Polazak autobusom iz Beograda, sa parkinga kod Sava Centra (savska strana). Sastanak putnika u 16:00h. Polazak u 16:30 h. Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. dan                     RIM       
Dolazak u RIM. Panoramsko razgledanje grada: antički i hrišćanski Rim, Vatikanski grad, Hadrijanova palata, lungotevere, isola Tiberina…..Smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativno pešačko razgledanje grada u pratnji stručnog vodiča: Koloseum, Rimski forumi, Trg Venecija, Kapitol, Via del Korso, Fontana di Trevi, Španske stepeniceSlobodno vreme. Noćenje.

3. dan                     RIM – VATIKAN - TRASTEVERE         
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativne posete VATIKANU,
jedne od najmanjih i najmoćnijih država sveta. Obilazak Vatikanskih muzeja, uz stručno vođenje lokalnog vodiča: zbirka antičkih statua, sala tapiserija, sala geografskih karata iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo, Sikstinska kapela sa delima Mikelandjela, Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara..Obilazak se završava na trgu Svetog Petra ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u boemsku četvrt Rima – TRASTEVERE. Šetnja kroz Trastevere gde će vas dočekati ambijent iz Felinijevih filmova, dobar provod, ljubazni domaćini i bezbroj suvenirnica, galerija, barovi i restorani sa tradicionalnom kuhinjom i dobrim vinom. U kasnim večernjim časovima ( oko 22h) polazak iz Rima na Siciliju.

4. dan                    KALABRIJA – TROPEA – SICILIJA

Dolazak u južnu Italijansku regiju Kalabrija u jutarnjim satima. Obilazak mesta TROPEA, poznato letovalište sa fantastičnim starim gradom i živopisnim kućama. Tropea se nalazi na obali Tirenskog mora i odlikuju je duge peščane plaže, bujna vegetacija i tradicionalni duh. Slobodno vreme u Tropei do podnevnih sati. Nastavak putovanja autobusom do luke Vila San Giovani. Ukrcavanje na trajekt. Prelazak na Siciliju trajektom preko Mesinskog moreuza (vožnja 40 min). Iskrcavanje sa trajekta u Mesini i nastavak putovanja jonskom obalom do letovališta. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan                     SICILIJA – TAORMINA        
Doručak.
Slobodno vreme za odmor, kupanje i sunčanje. U poslepodnevnim časovima fakultaivni izlet TAORMINA. Polazak autobusom u Taorminu, vožnja obalom jonskog mora do Isola Bella, najlepšeg zaliva u podnožju Taormine, zatim vožnja žičarom do starog grada( 300 m nadmorska visina). Po dolasku razgledanje grada: Porta Messina, šetnja glavnom ulicom Corso Umberto, glavni gradski trg 9. April odakle se pruž fenomenalan pogled na more, zaliv Djardini Naksos i vulkan Etnu. Slobodno vreme za uživanje u lokalnim specijalitetima i šetnju. Poludnevni izlet u trajanju od 16h do 22h . Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

6. dan                     SICILIJA – VULKAN ETNA – KATANIJA            
Doručak.
Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet VULKAN ETNA I KATANIJA. Etna je simbol Sicilije, najvisi (3.340m), najaktivniji i najposećeniji vulkan Evrope, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Od juna 2013-te godine nalazi se na listi svetske baštine pod zaštitom UNESCO-a. Do turističke atrakcije -krateri Silvestri (nadmorska visina 1 900 m) stiže se autobusom nakon vožnje kroz  živopisne predele Sicilije: vinograde, maslinjake, naseljena mesta i nacionalni park Etne.  Po dolasku do kratera Silvestri kratka pauza za osvezenje i degustaciju tipičnih lokalnih proizvoda: med, vino, rakija sa Etne, zatim  slobodno vreme za individualnu šetnju oko  ugašenih kratera Silvestri ili mogućnost individualnog odlaska na visinu do 3 000 m,(žičarom i džipovima) do kratera koji je bio aktivan 2001 god. Odlazak do 3 000 metara odvija se u organizaciji nacionalnog parka Etna i u pratnji alpinista a plaća se 63 € na licu mesta. Nastavak putovanja i obilazak KATANIJE, drugog po veličini grada na Siciliji i najvećeg ekonomskog centra ostrva.. Panoramsko razgledanje grada: Vila Belini, rimski amfiteatar, kvart grada pod zaštitom UNESCO-a, tvrdjava Ursino, trg Duomo, trg Evrope, trg Djovani Verga, ulice Corso Italia i Etnea, palata Biskari, panorama luke i dela grada poznatog pod nazivom Ćiminjere... Slobodno vreme u centru Katanije. Celodnevni izlet u trajanju od 9h do 19 h. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan                     SICILIJA – PALERMO - SICILIA OUTLET VILLAGE           
Doručak.
Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet u PALERMO. Palermo je glavni i najveći grad Sicilije, smešten na obali Tirenskog mora u najlepšem zalivu zlatna skoljka. Nekada moćna prestonica sicilijanskog kraljevstva,grad bogat spomenicima specifične Arapsko- Normanske arhitekture pod zastitom UNESCO-a. Do Palerma se stiže autoputem  prekoEnne, koji vodi kroz srce Sicilije kroz plantaže pomorandži, limuna i živopisne predele podnožja Etne. Dolazak u Palermo i panoramsko razgledanje grada:korzo Umberto, Trgovi Kvatro kanti i Pretoria, pozorište Massimo, katedrala Palerma… Nakon razgledanja slobodno vreme u Palermu za individualne aktivnosti, šetnju, šoping. Nakon toga, u popodnevnom delu izleta fakultativni  odlazak u MONREALE i poseta katedrali čuvenoj po živopisnim vizantijsko -normanskim mozaicima pod zaštitom UNESCO-a, u kojoj su se krstili, venčavali i sahranjvali članovi sicilijanske kraljevske porodice. Nakon toga odlazak u najveći i najpoznatiji outlet šoping centar na Siciliji – Sicilia outlet village. Kompleks čini preko 100 radnji poznatih  svetskih brendova Trussardi, Versace, Gucci, Armani, Zegna, Hogan, Ferrari, Guess, Nike, Mango…koje nude i do 70% popusta tokom letnje sezone.  Pored uživanja u šopingu možete odmoriti u brojnim restoranima, barovima…Celodnevniizlet u trajanju od 7h do 21h.Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan                     SICILIJA – SIRAKUZA          
Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet SIRAKUZA. jednog od najlepših gradova Sicilije. Sirakuza je grad koji nazivaju beli biser Jonskog mora, izgradjen od belog mermera. Stari grad smešten je na Ortidji, najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije. Nekada najbogatiji i najmoćniji antički grčki grad, rodno mesto Arhimeda  i omiljeni grad velikog slikara Caravadja. Izlet obuhvata pešačko razgledanje barokne Sirakuze na ostrvu Ortidja i upoznavanje sa bogatom bastinom grada: Apolonov hram, Arhimedov trg, Fontana Diana, Piazza Duomo,  obilazak katedrale koja je izgrađena na temeljima nekadašnjeg grčkog hrama posvećenog boginji Atini, fontana Aretuze..Nakon razgledanja, slobodno vreme u centru Ortidje za individualne aktivnosti, šetnju, šoping, odlazak na plažu. Mogućnost fakultativnog krstarenja sa kupanjem u najlepšem zalivu Sirakuze u trajanju od sat vremena sa cenom od 10 eura po osobi. Celodnevni izlet u trajanju od 9h do 18h. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan                     SICILIJA - SICILIJANSKA SELA „KUM“

Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet SICILIJANSKA SELA. Razgledanje tipičnih sicilijanskih sela Forca d’Agro i Savoka u kojima je sniman legendarni film “Kum1” uz fenomenalnu priču o sicilijanskoj mafiji. Šetnja kroz lavirint malog mesta Forca d Agro gde su sicilijanski kraljevi sagradili svoj prvi dvor i  letnju rezidenciju na 400 m nadmorske visine a potom odlazak do Savoke. Savoka je mesto koje i danas odiše tipičnom atmosferom koja asocira na mafiju i film Kum. Obilazak uključuje posetu etnografskom  muzeju u Savoki,  katedrala  Sv. Lucije  na čijem ulazu se snimala poznata scena venčanja, a nakon obilaska kratak odmor uz kanole (tipični sicilijanski kolač),  espresso ili granitu u baru “Viteli”gde je  Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Poludnevni izlet u trajanju od 10 h do 15h. Povratak u hotel. Noćenje.

10.dan                   SICILIJA  - MESINA
Doručak. Slobodno vreme za odmor, kupanje i sunčanje. U večernjim časovima polazak za Mesinu. Mesina je treći najveći grad Sicilije, nalazi se na ušću Jonskog u Tirensko more i poznat je kao grad luka i kapija Sicilije. Po dolasku u MESINU panoramsko razgledanje grada: Neptunova fontana, Corso Vitorio Emanuele, Katalonska katedrala...slobodno vreme u Mesini do ukrcavanja na trajekt. Prelazak preko Mesinskog moreuza (40 minuta). Dolazak u luku Vila San Djovani i nastavak putovanja prema Sorentu i

Napulju. Noćna vožnja kroz Italiju.

11. dan                                  SORENTO - NAPULJ - POMPEJA      
Dolazak u Sorento u ranim jutarnjim časovima. RazgledanjeSORENTA: pešačkaulicaKorsoItalia, romantičnitrgTaso, trgLauro, gradska katedralaizXIVveka, obiljesuvenirnica, prodavnicaibutika čuvenihsvetskihbrendova.. Slobodno vreme u Sorentu za uživanje u šetnji prelepimulicamakojeodišuspecifičnom italijanskom atmosferom. Nastavak putovanja za NAPULJ. Po dolasku panoramsko razgledanje grada: turistička luka, zamak Nuovo, trg Plebiscito, teatro San Karlo, pasaž Umberta I, kraljevska palata.... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u POMPEJU. Odlazak vozom do Pompeje i obilazak jednog od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta. Grad Pompeja je bio najveći i najbogatiji trgovački centar u antičkom periodu. Potpuno je uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine i infrastruktura grada su ostale skoro savršeno očuvane, jer je Pompeja bila zatrpana debelim slojem vulkanske prašine sve do 19-og veka kada je otkrivena. Mnogekućeivile oslikane freskama otkrivenesuuiznenađujućeočuvanomstanju, kaoiupotrebniiukrsnipredmetiizprvogvekanašeere. Pompejajegrad čijatopografijanijepromenjenaimožesevidetiunekadašnjemstanju. Tokom razgledanjaPompejeprolaziseulicamapopločanimkamenjem, pored prodavnica, foruma, termi, hramova...iz antičkog doba.Povratak vozom u Napulj. Slobodno vreme. Noćenje.   
                  

12. dan                                 NAPULJ – OSTRVO KAPRI                
Doručak. Slobodno vreme u Napulju ili fakultativniizletnaostrvo KAPRI. Ostrvo Kapri nalazi se u Napuljskom zalivu i važi za jednu od najekskluzivnijih svetskih turističkih destinacija. Na Kapriju u raskošnim vilama odmarali su rimski imperatori i carevi a njihov primer sledili su brojni poznati vladari, plemići, umetnici, književnici i druge slavne ličnosti iz celog sveta. Zbog svoje atraktivnosti, izuzetno prijatne blage klime, bujne vegetacije i bajkovitih pejzaža i danas je najatraktivnije mondensko letovalište Italije, gde uživaju sva čula. Dolazak do ostrva Kapri nakon jednočasovne vožnje brodom. Podolasku u luku vožnja žičarom i obilazak grada Kapri: glavni gradski trg – Piazza Umberto I, Katedrala sa satom, šetnja do vidikovca odakle se pruža spektakularan pogled na Faraljone i plavu pećinu... Slobodno vreme za uživanje i šetnju. U večernjim časovima povratakuNapulj i polazakzaBeograd. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju..

13. dan. BEOGRAD

Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima.                                                                          (Kraj programa)

SICILIJA – RIM - NAPULJ – POMPEJA - SORENTO – KAPRI

PAKET ARANŽMAN 13 DANA:
SMEŠTAJ U HOTELIAM 3* NA BAZI 8 NOĆENJA SA DORUČKOM + AUTOBUSKI PREVOZ + OBILASCI

TERMIN PUTOVANJA

SPECIJALNA PONUDA

REDOVNA CENA

08.07. – 20.07.2018.

399 €   339 e last minute

429 €

22.07. – 03.08.2018.

409 €

439 €

SPECIJALNA PONUDA VAŽI ZA UPLATE DO 15.05.2018.

Cene iz tabele su izražene u eurima po osobi.                                                                                                                                                               Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
 • Plaćanje: Visa, Master, Maestro, Dina.
 • Preko računa: uz profakturu

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • Smeštaj u Rimu u hotelu 3* u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 1 noćenje sa doručkom
 • Usluge licenciranog vodiča pratioca grupe
 • Troškove organizacij i realizacije aranžmana
 • Smeštaj na Siciliji u hotelu 3* u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobam na bazi 6 noćenja sa doručkom
 • Smeštaj u Napulju u hotelu 3* u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 1 noćenje sa doručkom
 • Obilaske prema programu: panoramsko razgledanje Rim, Tropea, Mesina, Sorento, Napulj

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji,PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 5 € po noćenju / po osobi, za boravak u hotelima sa 4* – 6 € po noćenju / po osobi
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 4 € po noćenju / po osobi
 • U momentu objavljivanja programa nije uvedena gradska komunalna taksu na Siciliji za hotel iz ponude, ukoliko do momenta realizacije programa taksa bude uvedena, putnici će pre polaska o tome biti obavešteni, kao i o tačnom iznosu koji se plaća recepciji hotela.
 • Fakultativne obilaske izlete i ulaznice kao i individualni troškovi putnika.

DOPLATE:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu 40 % od cene aranžmana.
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu - 90 € po osobi

POPUSTI:

 • Deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
 • Deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:

 • Pešačko razgledanje Rima                                  15 € / 10€   deca
 • Rim noću – Trastevere                                        10 € /   5€   deca
 • Vatikan sa ulaznicom                                           40 € / 30 €   deca
 • Taormina                                                               15 € / 10 €   deca                
 • Vulkan Etna – Katanija                                        35 € / 25 €   deca
 • Palermo - Sicilia Outlet Village                           45 €/ 30 €   deca
 • Sirakuza                                                                35 € / 25 €   deca
 • Sicilijanska sela „KUM“                                      25 € / 15 €   deca
 • Pompeja sa ulaznicom                                        30 € / 20 €   deca
 • Ostrvo Kapri                                                          60 € / 45 €   deca

 OPIS SMESTAJA:

Rim - Italija

 • Hotel La Pergola 3* www.hotellapergola.com               
  Hotel se nalazi u stambenoj četvrti Rima. Dobro je povezan sa železničkom stanicom Termini. Hotel poseduje recepciju, bar, restoran, internet kutak. Svaka soba ima bežični internet, satelitsku televiziju i klima uređaj. 

Italija - Sicilija

Nalazi se 200 m od plaže u Mascaliju. U sklopu hotela je bazen sa upotrebom ležaljki I suncobrana za goste, restoran, bašta. Soba su 1/2 i 1/3 i 1/4 I imaju kupatilo, SAT tv, telefon. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Italija Napulj i okolina

 • Best Western Hotel La Perla Castel Volturno 4*
  http://www.laperla-hotel.com
  Hotel je udaljen 20ak km od Napulja. Nalazi se 500 m od obale mora, u mestu Kastel Volturno, jednom od najlepših letovališta napolitanskog zaliva.
  Hotel raspolaže sa 49 soba. Sve sobe imaju: sopstveno kupatilo, WI FI, SAT TV, fen za kosu, sef, klima uređaj, mini bar.                                
 • Hotel Cristina 3* hotelcristinanapoli.com. 

Nalazi  se u mirnom delu Napulja, u blizini Mostra D’oltremare izložbenog centra i u neposrednoj blizini metro stanice. Hotel poseduje 63 moderno opremljene sobe sa  televizorima, klima uređajima, sefom i fenom za kosu. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola

 

Pozovite za rezervaciju 011 323 12 16

Rezervacija

Sicilija - bus

od 399€

POLASCI: 08.07/ 22.07.

8 nocenja sa doruckom - autobusom

Sicilija je najveće, najživopisnije i najintrigantnije ostrvo Mediterana zbog svoje istorije duge tri milenijuma, očaravajuće prirode, živopisnih sela i bogate kulturne baštine. Oslanja se jednim svojim delom na špic italijanske “čizme”. Ostrvom dominira najveći i jedini živi vulkan u Evropi – Etna (3.340 m), sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. A, za ovo ostrvo su sigurno i glavne asocijacije – italijanska mafija i remek-delo filmske umetnosti – film “Kum”. Jedno od najatraktivnijih letovališta na Siciliji i Sredozemnom moru. Nalazi se na istočnoj strani ostrva i u podnožju najatraktivnijeg grada na Siciliji – Taormine. Udaljeno je od Taormine na oko 5 km sa kojom je povezano redovnom autobuskom linijom. Prepoznatljivo je po izuzetnoj atmosferi i zabavi

Arena travel | Blog

Azurna obala

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Neos Marmaras

Neos Marmaras je najveće turističko mesto na Halkidikiju koje se nalazi na zapadnoj strani poluostrva Sitonija, na udaljenosti od Soluna 2,5 sata vožnje. Odlikuje se lepom peskovitom plažom, okružen borovom šumom, maslinjacima i vinogradima. 

Detaljnije

Tasos "Šuma koja pliva"

Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Zbog svoje guste vegetacije često ga nazivaju „Šuma koja pliva“. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.

Detaljnije