Zakintos

od 210€

10 NOCENJA

AUTOBUS, SOPSTVENI PREVOZ

POPUNJENO

Zakintos

od 210€

10 NOCENJA

AUTOBUS, SOPSTVENI PREVOZ

POPUNJENO

Zakintos ili Zante (grč. Ζάκυνθος), treće po veličini, od sedam većih jonskih ostrva, a ujedno i jedno od najlepših grčkih ostrva. Zakintos leži u južnom delu Jonskog mora. Ostrvo sa nekoliko susednih malih ostrva čini prefekturu Zakintos, a glavno naselje na ostrvu, istoimeni grad Zakintos, je njeno upravno i administrativno središte. Ostrvo kornjača ili „cvet istoka“ kako su ga zvali Mlečani. Veliku površinu ostrva čine maslinjaci i vinogradi, pa podseća na Toskanu. Prošarano je božanstvenim i mirisnim grmovima lavande. Legenda kaže da su starogrčki bogovi Artemida i Apolon ovo ostrvo zbog blage klime, prelepih plaža, kristalno plavog mora i magičnih zalazaka sunca izabrali za odmor. Južni deo ostrva nadomak grada Laganas Grčka je proglasila za primorski nacionalni park - rezervat za mediteransku vrstu kornjača Caretta Caretta.

Arena travel | Blog

Azurna obala

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Neos Marmaras

Neos Marmaras je najveće turističko mesto na Halkidikiju koje se nalazi na zapadnoj strani poluostrva Sitonija, na udaljenosti od Soluna 2,5 sata vožnje. Odlikuje se lepom peskovitom plažom, okružen borovom šumom, maslinjacima i vinogradima. 

Detaljnije

Tasos "Šuma koja pliva"

Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Zbog svoje guste vegetacije često ga nazivaju „Šuma koja pliva“. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.

Detaljnije