Sicilija

od 369€

POLASCI: 07.07/ 21.07.

8 nocenja sa doruckom - bus+brod

Sicilija je najveće, najživopisnije i najintrigantnije ostrvo Mediterana zbog svoje istorije duge tri milenijuma, očaravajuće prirode, živopisnih sela i bogate kulturne baštine. Oslanja se jednim svojim delom na špic italijanske “čizme”. Ostrvom dominira najveći i jedini živi vulkan u Evropi – Etna (3.340 m), sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. A, za ovo ostrvo su sigurno i glavne asocijacije – italijanska mafija i remek-delo filmske umetnosti – film “Kum”. Jedno od najatraktivnijih letovališta na Siciliji i Sredozemnom moru. Nalazi se na istočnoj strani ostrva i u podnožju najatraktivnijeg grada na Siciliji – Taormine. Udaljeno je od Taormine na oko 5 km sa kojom je povezano redovnom autobuskom linijom. Prepoznatljivo je po izuzetnoj atmosferi i zabavi

Program

1. dan BEOGRAD

Polazak autobusom iz Beograda, parking Sava Centar – Savska strana – Novi Beograd. Sastanak putnika u 17:00 h. Polazak u 17:30 h. Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. dan  NAPULJ    

Dolazak u NAPULJ u podnevnim časovima. Napuljzovugradsuncaigradsvetlosti. Rodno je mestoBerninijainekadašnjaprestonicavelikogSicilijanskogkraljevstva. Po dolasku panoramsko razgledanje grada: Kraljevska palata, luka, gradska kuća, srednjevekovni zamak Nuovo,Trg Plebisito, teatro San Carlo, galerija Umberto. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.      

3. dan  NAPULJ – POMPEJA – SORENTO         

Doručak. Mogućnost organizovanjafakultativnog odlaska u POMPEJU I SORENTO. Obilazak Pompeje jednog od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta. Grad Pompeja je bio najveći i najbogatiji trgovački centar u antičkom periodu. Potpuno je uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine i infrastruktura grada su ostale skoro savršeno očuvane, jer je Pompeja bila zatrpana debelim slojem vulkanske prašine sve do 19-og veka kada je otkrivena. Mnogekućeivile oslikane freskama otkrivenesuuiznenađujućeočuvanomstanju, kaoiupotrebniiukrsnipredmetiizprvogvekanašeere. Pompejajegrad čijatopografijanijepromenjenaimožesevidetiunekadašnjemstanju. Tokom razgledanjaPompejeprolaziseulicamapopločanimkamenjem, pored prodavnica, foruma, termi, hramova...iz antičkog doba. Nastavak putovanja do Sorenta. RazgledanjeSorenta: pešačkaulicaKorsoItalia, romantičnitrgTaso, trgLauro, gradska katedralaizXIVveka, obiljeprodavnicaibutika čuvenihsvetskihbrendova...Izuzetnovelikibrojrestoranapoznatenacionalnekuhinje. Prelepeulicekojeodišuspecifičnom italijanskomarhitekturom. Slobodnovreme / mogućnost odlaska na plažu. PovratakuNapulj. Slobodno veče. Preporuka: obići staro istorijsko jezgro Napulja u kome je glavna katedrala Duomo i prošetati do obale gde je Tvrđava Jaje (Castel del Uovo) jedan od simbola grada... Noćenje.                 
                 

4. dan NAPULJ – KAPRI – AMALFI  

Doručak.CelodnevnifakultativniizletnaKAPRI. Ostrvo Kapri nalazi se u Napuljskom zalivu i važi za jednu od najekskluzivnijih svetskih turističkih destinacija. Na Kapriju u raskošnim vilama odmarali su rimski imperatori i carevi a njihov primer sledili su brojni poznati vladari, plemići, umetnici, književnici i druge slavne ličnosti iz celog sveta. Zbog svoje atraktivnosti, izuzetno prijatne blage klime, bujne vegetacije i bajkovitih pejzaža i danas je najatraktivnije mondensko letovalište Italije, gde uživaju sva čula. Dolazak do ostrva Kapri nakon polučasovne vožnje brodom. Podolasku u luku vožnja žičarom i obilazak: Malaluka, glavni gradski trg – Piazza Umberto I, Faraljoni... Slobodno vreme za uživanje i šetnju. U poslepodnevnim časovima povratakuNapulj i polazakzaAMALFI. Vožnja autobusom kroz živopisne predele Amalfitanske obale, plantaže limuna i slikovita mesta sa pastelnim kućama u mediteranskom stilu. Po dolasku u Amalfi slobodno vreme za šetnju gradom, degustaciju lokalnih proizvoda od limuna u uživanje u prelepom opuštajućem ambijentu. U kasnim večernjim časovima nastavak putovanja ka Siciliji. Noćna vožnja.

5.dan      SICILIJA

Dolazak u luku Vila San Djovani u jutarnjim časovima. Prelazak na Siciliju trajektom preko Mesinskog moreuza (vožnja 40 min). Iskrcavanje sa trajekta u Mesini i nastavak putovanja jonskom obalom do letovališta. Smeštaj u hotel. Slobodno vteme. Noćenje.

6. dan     SICILIJA – TAORMINA         

Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet TAORMINA. U poslepodnevnim časovima polazak autobusom u Taorminu, vožnja obalom jonskog mora do Isola Bella, najlepšeg zaliva u podnožju Taormine, zatim vožnja žičarom do starog grada( 300 m nadmorska visina). Po dolasku razgledanje grada: Porta Messina, šetnja glavnom ulicom Corso Umberto, glavni gradski trg 9. April odakle se pruž fenomenalan pogled na more, zaliv Djardini Naksos i vulkan Etnu. Slobodno vreme za uživanje u lokalnim specijalitetima i šetnju. Poludnevni izlet u trajanju od 16h do 22h . Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

7. dan     SICILIJA – VULKAN ETNA – KATANIJA             

Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet VULKAN ETNA I KATANIJA. Etna je simbol Sicilije, najvisi (3.340m), najaktivniji i najposećeniji vulkan Evrope, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Od juna 2013-te godine nalazi se na listi svetske baštine pod zaštitom UNESCO-a. Do turističke atrakcije -krateri Silvestri (nadmorska visina 1 900 m) stiže se autobusom nakon vožnje kroz  živopisne predele Sicilije: vinograde, maslinjake, naseljena mesta i nacionalni park Etne.  Po dolasku do kratera Silvestri kratka pauza za osvezenje i degustaciju tipičnih lokalnih proizvoda: med, vino, rakija sa Etne, zatim  slobodno vreme za individualnu šetnju oko  ugašenih kratera Silvestri ili mogućnost individualnog odlaska na visinu do 3 000 m,(žičarom i džipovima) do kratera koji je bio aktivan 2001 god. Odlazak do 3 000 metara odvija se u organizaciji nacionalnog parka Etna i u pratnji alpinista a plaća se 63 € na licu mesta. Nastavak putovanja i obilazak KATANIJE, drugog po veličini grada na Siciliji i najvećeg ekonomskog centra ostrva.. Panoramsko razgledanje grada: Vila Belini, rimski amfiteatar, kvart grada pod zaštitom UNESCO-a, tvrdjava Ursino, trg Duomo, trg Evrope, trg Djovani Verga, ulice Corso Italia i Etnea, palata Biskari, panorama luke i dela grada poznatog pod nazivom Ćiminjere... Slobodno vreme u centru Katanije. Celodnevni izlet u trajanju od 9h do 19 h. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan     SICILIJA – PALERMO - SICILIA OUTLET VILLAGE            

Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet u PALERMO. Palermo je glavni i najveći grad Sicilije, smešten na obali Tirenskog mora u najlepšem zalivu zlatna skoljka. Nekada moćna prestonica sicilijanskog kraljevstva,grad bogat spomenicima specifične Arapsko- Normanske arhitekture pod zastitom UNESCO-a. Do Palerma se stiže autoputem  prekoEnne, koji vodi kroz srce Sicilije kroz plantaže pomorandži, limuna i živopisne predele podnožja Etne. Dolazak u Palermo i panoramsko razgledanje grada:korzo Umberto, Trgovi Kvatro kanti i Pretoria, pozorište Massimo, katedrala Palerma… Nakon razgledanja slobodno vreme u Palermu za individualne aktivnosti, šetnju, šoping. Nakon toga, u popodnevnom delu izleta fakultativni  odlazak u MONREALE i poseta katedrali čuvenoj po živopisnim vizantijsko -normanskim mozaicima pod zaštitom UNESCO-a, u kojoj su se krstili, venčavali i sahranjvali članovi sicilijanske kraljevske porodice. Nakon toga odlazak u najveći i najpoznatiji outlet šoping centar na Siciliji – Sicilia outlet village. Kompleks čini preko 100 radnji poznatih  svetskih brendova Trussardi,Versace,Gucci, Armani, Zegna, Hogan, Ferrari, Guess, Nike, Mango…koje nude i do 70% popusta tokom letnje sezone.  Pored uživanja u šopingu možete odmoriti u brojnim restoranima, barovima…Celodnevniizlet u trajanju od 7h do 21h.Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan     SICILIJA – SIRAKUZA           

Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet SIRAKUZA. jednog od najlepših gradova Sicilije. Sirakuza je grad koji nazivaju beli biser Jonskog mora, izgradjen od belog mermera. Stari grad smešten je na Ortidji, najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije. Nekada najbogatiji i najmoćniji antički grčki grad, rodno mesto Arhimeda  i omiljeni grad velikog slikara Caravadja. Izlet obuhvata pešačko razgledanje barokne Sirakuze na ostrvu Ortidja i upoznavanje sa bogatom bastinom grada: Apolonov hram, Arhimedov trg, Fontana Diana, Piazza Duomo,  obilazak katedrale koja je izgrađena na temeljima nekadašnjeg grčkog hrama posvećenog boginji Atini, fontana Aretuze..Nakon razgledanja, slobodno vreme u centru Ortidje za individualne aktivnosti, šetnju, šoping, odlazak na plažu. Mogućnost fakultativnog krstarenja sa kupanjem u najlepšem zalivu Sirakuze u trajanju od sat vremena sa cenom od 10 eura po osobi. Celodnevni izlet u trajanju od 9h do 18h. Povratak u hotel. Noćenje.

10. dan SICILIJA - SICILIJANSKA SELA „KUM“             

Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet SICILIJANSKA SELA. Razgledanje tipičnih sicilijanskih sela Forza d’Agro i Savoka u kojima je sniman legendarni film “Kum1” uz fenomenalnu priču o sicilijanskoj mafiji. Šetnja kroz lavirint malog mesta Forca d Agro gde su sicilijanski kraljevi sagradili svoj prvi dvor i  letnju rezidenciju na 400 m nadmorske visine a potom odlazak do Savoke. Savoka je mesto koje i danas odiše tipičnom atmosferom koja asocira na mafiju i film Kum. Obilazak uključuje posetu etnografskom  muzeju u Savoki,  katedrala  Sv. Lucije  na čijem ulazu se snimala poznata scena venčanja, a nakon obilaska kratak odmor uz kanole (tipični sicilijanski kolač),  espresso ili granitu u baru “Viteli”gde je  Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Poludnevni izlet u trajanju od 09h do 14h. Povratak u hotel. Noćenje.

11. dan SICILIJA - PULJA – ALBEROBELO – BARI                                                                                                                                                          Doručak. Napuštanje hotelskih soba u 08h. Vožnja autobusom prema Mesini. Ukrcavanje na trajekt. Prelazak trajektom na kopneni deo Italije – Vila san Djovani. Nastavak putovanja preko Kalabrije i Pulje do fascinantnog ALBEROBELA, najposećenijeg turističkog centra regije Pulja.. Najveća atrakcija ovog mesta su neobične male kuće sa kupastim krovovima koje lokalno stanovništvo naziva „truli“. Preko 1030 ovakvih neverovatnih kućica načičkano je u Alberobelu, pa čak je i crkva Sv. Antonija u formi trulija. Slobodno vreme za uživanje u specifičnom ambijentu. Polazak iz Alberobela oko 18h. Dolazak u BARI. Po obavljanju formalnosti ukrcavanje na brod, smeštaj u kabine za one koji su odabrali tu opciju. Noćna plovidba Jadranskim morem od 21h do 08h.

12. dan. DUBROVNIK

Uplovljavanje u luku Dubrovnik u 08h. Iskrcavanje sa broda. Slobodno vreme u Dubrovniku za šetnju i odlazak na plažu. Mogućnost organizovanja fakultativnog razgledanja Dubrovnika u pratnji lokalnog vodiča. Obilazak: Stari grad oko kojeg se nalaze moćne srednjovekovne zidine, jedna od najvećih atrakcija Dubrovnika, šetnja kroz Stradun, gradski trg Pojana Luža, Orlandov stub, palata Sponza, crkva Svetog Vlaha, zvonik, Onofrijeva česma, kule Revelin i Mulo. Mogućnost fakultativne vožnje brodom u trajanju od 45 minuta. Polazak za Beograd u poslepodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Bosne i Srbije... 

13. dan. BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.                                                                              Kraj programa

PAKET ARANŽMAN 13 DANA: 
BUS + BROD PREVOZ + SMEŠTAJ U HOTELU 3* NA BAZI 8 NOĆENJA SA DORUČKOM + OBILASCI

Sajamski popust na specijalne cene 5% do 10.03.2018.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

TERMIN PUTOVANJA

SPECIJALNA PONUDA

REDOVNA CENA

PAKET FAKULTATIVNIH IZLETA ZA REZERVACIJE I UPLATU U AGENCIJI 265 €    220 €

07.07.-19.07.

369 €

399 €

21.07.-02.08.

389 €

419 €

 

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
 • Na rate: 40% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana na rate završno sa 20.10.2018.

Datum dospeća 01.-og, 10.-og i 20.og u mesecu.

 • Plaćanje: Visa, Master, Maestro, Dina.
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane SAT Travel-a.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • Usluge licenciranog vodiča
 • Troškove organizacij i realizacije aranžmana
 • Smeštaj u Napulju u hotelu 3* u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 2 noćenje sa doručkom
 • Smeštaj na Siciliji u hotelu 3* u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobam na bazi 6 noćenja sa doručkom
 • Palubni prevoz brodom kompanija Jadrolinija, na relaciji Bari - Dubrovnik
 • Obilaske prema programu

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 4 € po noćenju / po osobi
 • U momentu objavljivanja programa nije uvedena gradska komunalna taksu na Siciliji za hotel iz ponude, ukoliko do momenta realizacije programa taksa bude uvedena, putnici će pre polaska o tome biti obavešteni, kao i o tačnom iznosu koji se plaća recepciji hotela.
 • Obavezna brodska servisna taksa 15 € po osobi
 • Fakultativne obilaske izlete i ulaznice 

DOPLATE:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu 40 % od cene aranžmana.
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu - 90 € po osobi
 • Doplata za avio sedište na brodu - 25 € po osobi
 • Doplata za dvokrevetnu unutrašnju kabinu na brodu / tuš / WC - 60 € po osobi – na upit
 • Doplata za trokrevetnu / četvorokrevetnu kabinu na brodu / tuš / WC – 50 € po osobi – na upit

POPUSTI:

 • Deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
 • Deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI: U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:

 

 • PompejaSorento                                             35 € / 20 €   deca
 • Ostrvo Kapri                                                          60 € / 45 €   deca
 • Taormina                                                               15 € / 10 €   deca                
 • Vulkan Etna – Katanija                                         35 € / 20 €   deca
 • Palermo - Sicilia Outlet Village                           45 €/ 25 €   deca
 • Sirakuza                                                                35 € / 20 €   deca
 • Sicilijanska sela „KUM“                                      25 € / 15 €   deca
 • Dubrovnik razgledanje                                        15 € / 10 €   deca      

                                                                            

* Fakultativni izleti uključuju sve ulaznice za lokalitete koji se obilaze po programu i brodsku kartu na relaciji Napulj – Kapri – Napulj.

 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
 • CENE FAKULTATIVNIH IZLETA SU PO OSOBI, podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 35 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

 

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Hoteliizoveponudeimaju recepciju, restoran, asvakasoba je standardna, ima tuš/WC. Smeštaj je u hotelima 3* na Siciliji u zoni Mascali i u Napulju u navedenim hotelima do popune mesta ili sličnim.

Italija Sicilija

Nalazi se 200 m od plaže u Mascaliju. U sklopu hotela je bazen sa upotrebom ležaljki I suncobrana za goste, restoran, bašta. Soba su 1/2 i 1/3 i 1/4 I imaju kupatilo, SAT tv, telefon. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Italija Napulj

 • Hotel Cristina 3*  www.hotelcristinanapoli.com.

                Nalazi  se u mirnom delu Napulja, u blizini Mostra D’oltremare izložbenog centra i u neposrednoj    blizini metro stanice. Hotel poseduje 63 moderno opremljene sobe sa  televizorima, klima uređajima, sefom i fenom za kosu. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola

Hotel poseduje restoran, spoljašnji bazen, baštu na krovu. Svaka soba ima tuš/WC, TV, klima uređaj, telefon. Doručak – kontinentalni švedski sto.

 

Pozovite za rezervaciju 011 323 12 16

Rezervacija

Arena travel | Blog

Azurna obala

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Neos Marmaras

Neos Marmaras je najveće turističko mesto na Halkidikiju koje se nalazi na zapadnoj strani poluostrva Sitonija, na udaljenosti od Soluna 2,5 sata vožnje. Odlikuje se lepom peskovitom plažom, okružen borovom šumom, maslinjacima i vinogradima. 

Detaljnije

Tasos "Šuma koja pliva"

Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Zbog svoje guste vegetacije često ga nazivaju „Šuma koja pliva“. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.

Detaljnije