Sicilija - bus

od 359€

POLAZAK: 11.09-23.09.

8 nocenja sa doruckom - autobusom

Program

1.DAN BEOGRAD

Sastanak grupe je u 16:30, polazak u 17h sa parkinga preko Sava Centra (proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa).  Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. 

2.DAN RIM

Poslepodnevni dolazak u večni Rim, grad star 28 vekova. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativne šetnje”upoznajmo Rim” sa lokalnim vodičem. Noćenje.

3.DAN RIM – VATIKAN

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Vatikana – posete vatikanskim muzejima uz stručno vođenje lokalnog vodiča. Vatikanski muzeji datiraju još iz vremena pape Julija II ( 16. vek ), a njihove kolekcije se još uvek obogaćuju. Prilikom posete muzejima, obilaze se najznačajnije zbirke: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo, Sikstinska kapela sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara, a kojoj je u periodu od 1508. do 1511. godine Mikelanđelo Buonaroti oslikao svod temama iz Starog zaveta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Potom se obilazi unutrašnjost najveće crkve na svetu, Crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pijeta“, jedino potpisano Mikelanđelovo delo. Nakon obilaska slobodno vreme. U vecernjim casovima mogucnost organizovanja fakultativnog izleta Rim Nocu sa posetom boemskoj cetvrti - Trastevere. U kasnim večernjim časovima (oko 22h) polazak za SicilijuNoćna vožnja kroz Italiju.

4.DAN   SICILIJA - ST.ALESSIOS/MASCALI /GIARDINI NAXOS/TAORMINA

U jutarnjim časovima dolazak u luku Villa San Giovanni. Vožnja trajektom do Messine. Dolazak na Siciliju u prepodnevnim časovima. Smeštaj u  hotel. Slobodno vreme za kupanje, odmor, individualne aktivnosti, fakultativne izlete...Noćenje.

5.DAN  SICILIJA-ETNA 

Doručak. Poludnevni fakultativni izlet na vulkan ETNU. Simbol i zaštitni znak Sicilije. Vožnja kroz vinograde i živopisne predele podnožja Etne, mesto Zaferana odakle se pruža panoramski pogled na obalu Jonskog mora. Odlazak do visine od 1900 m, degustacija lokalnih domaćih proizvoda (vino, rakija, med…). Slobodno vreme za individualnu šetnju oko kratera nastalih pre 100 g. ili mogućnost odlaska do poslednjeg aktivnog kratera na visini od 3000 m. Povratak u hotel. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje. Noćenje.

6.DAN  SICILIJA-KATANIJA

Doručak. Fakultativni izlet u KATANIJU, drugi po veličini grad na Siciliji i najveći ekonomskoi centar ostrva… Panoramsko razgledanje grada:  Vila Belini, rimski amfiteatar, kvart grada pod zaštitom UNESCO-a, tvrdjava Ursino, trg Duomo, trg Evrope, trg Djovani Verga, ulice Corso Italia i Etnea, palata Biskari, panorama luke i dela grada poznatog pod nazivom Ćiminjere, kraće slobodno vreme. Nakon toga odlazak u outlet Sicilija. Kompleks sa preko 120 prodavnica poznatih svetskih brendova: Trussardi,  Armani,  Gucci,  Versace, Guess, Nike, Mango....sa popustom i do 70 %. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

7.DAN  SICILIJA-SIRAKUZA 

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta u  jedan od najlepših gradova Sicilije-Sirakuzu, izgradjen na najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije i poznatog pod nazivom – beli biser Jonskog mora. Nakon sat i po vožnje autoputem, dolazak u Sirakuzu. Barokni grad koga su osnovali grci u 8 v.pne. uglavnom je poznat po čuvenom matematičaru Arhimedu koga su u Sirakuzi ubili rimski legionari. Obilazak grada: Arhimedov trg, ostaci grčkog pozorišta, rimskog amfiteatra Hironov oltar Pešačko razgledanje grada: Apolonov hra, Katedrala, crkva Sv. Lucije. fontana Aretuze… Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog krstarenja sa kupanjem u najlepšem zalivu Sirakuze. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

8.DAN  SICILIJA-PALERMO-MONREALE 

Doručak.  Celodnevni fakultativni izlet u najvećii glavni grad Sicilije-PALERMO. Vožnja kroz srce ostrva, kroz maslinjake i plantaže crvenih pomorandži. Po dolasku u Palermo panoramsko razgledanje grada: trgovi Quattro Canti, Pretoria, Risorgimento, Marina, Pozorišta… Slobodno vreme za individualna razgledanja. U poslepodnevnom razgledanju posećuje se katedrala posvećena sveticama zaštitnicama grada kao i katedrala u Monrealu ukrašena mozaicima. Povratak u hotel. Noćenje.

9.DAN SICILIJA-SICILIJANSKA SELA

Doručak. Poludnevni fakultativni izlet u SICILIJANSKA SELA. Poseta tipičnim Sicilijanskim mestima Forca d’Agro i Savoka, poznatim kao scenografija za snimanje filmskog serijala “Kum”. Upoznavanje sa lokalnom tradicijom i običajima na Siciliji u autentičnom ambijentu. Obilazak crkve S. Lućije, poseta muzeju u Savoki i čuvenom baru Viteli u kojem je Al Paćino snimao legendarne scene. Povratak u hotel. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje. Noćenje.

10.DAN   SICILIJA-NAPULJ 

Doručak. Napuštanje hotela. U večernjim časovima polazak prema Messini – gradu koji zovu Vrata Sicilije. Po dolasku panoramsko razgledanje Messine. Natavak putovanja prema Napulju. Noćna vožnja kroz Italiju.

11.DAN   NAPULJ

Prepodnevni dolazak u Napulj, rodno mesto čuvenog Berninija. Istorijsko jezgro grada je i dalje pod zaštitom UNESCO-a. Razgledanje grada : Kraljevska palata, gradska kuća, srednjevekovni zamak Nuovo,Trg Plebisito, teatro San Carlo, galerija Umberto I, Nacionalni areheološki muzej... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 12.DAN NAPULJ-KAPRI

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet na ostrvo KAPRI. Zašto predlažemo da posetite ostrvo Kapri. Čuven po svojim lepotama od 19. veka počeo je da mami književnike slikare i druge umetnike. A od 20. veka ovo ostrvo je počelo da privlači i svetski džet set. Doživite i Vi ovo čudesno ostrvo svojim čulima … Polazak iz luke i nakon polučasovne vožnje brodom stižemo do ostrva. Kapri je jedno od najlepših ostrva Italije, danas mondensko letovalište. Ostrvo prepoznatljivo po obilju prelepih mirisa,poznato je još od antičkih vremena, gde su Rimski carevi Avgustin I njegov naslednik Tiberije imali svoje vile. Obilazak mesta Kapri:  Mala luka, prelepe plaže, restorani… Slobodno vreme za kupanje i uživanje na ostrvu. Povratak u Napulj. Nastavak putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja

13.DAN BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. ( Kraj usluga )

 PAKET ARANŽMAN 13 DANA:
SMEŠTAJ U HOTELIAM 3* NA BAZI 8 NOĆENJA SA DORUČKOM + AUTOBUSKI PREVOZ + OBILASCI

TERMIN PUTOVANJA

SPECIJALNA PONUDA

REDOVNA CENA

11.09-23.09

359 €

409 €

Cene iz tabele su izražene u eurima po osobi.                                                                                                                                      Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
 • Plaćanje: Visa, Master, Maestro, Dina.
 • Preko računa: uz profakturu

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • Smeštaj u Rimu u hotelu 3* u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 1 noćenje sa doručkom
 • Usluge licenciranog vodiča pratioca grupe
 • Troškove organizacij i realizacije aranžmana
 • Smeštaj na Siciliji u hotelu 3* u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobam na bazi 6 noćenja sa doručkom
 • Smeštaj u Napulju u hotelu 3* u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 1 noćenje sa doručkom
 • Obilaske prema programu: panoramsko razgledanje Rim, Tropea, Mesina, Sorento, Napulj

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji,PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 5 € po noćenju / po osobi, za boravak u hotelima sa 4* – 6 € po noćenju / po osobi
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 4 € po noćenju / po osobi
 • U momentu objavljivanja programa nije uvedena gradska komunalna taksu na Siciliji za hotel iz ponude, ukoliko do momenta realizacije programa taksa bude uvedena, putnici će pre polaska o tome biti obavešteni, kao i o tačnom iznosu koji se plaća recepciji hotela.
 • Fakultativne obilaske izlete i ulaznice kao i individualni troškovi putnika.

DOPLATE:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu 40 % od cene aranžmana.
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu - 90 € po osobi

POPUSTI:

 • Deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
 • Deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:

U Rimu:

 • Pešačko razgledanje Rima                                   15 € / 10€ deca
 • Rim noću – Boemska četvrt Trastevere                 10 € /   5€ deca
 • Vatikan sa ulaznicom                                           40 € / 30 € deca

Na Sicilija:

 • Taormina                                               15 € / 10 € deca                
 • Vulkan Etna – Katanija                            35 € / 25 € deca
 • Palermo                                                 45 €/  30 € deca
 • Sirakuza                                                35 € / 25 € deca
 • Sicilijanska sela „KUM“                             25 € / 15 € d

  PAKET IZLETA NA SICILIJI UMESTO 155€ - 135€ ZA REZERVACIJE U AGENCIJI

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Svaki hotel iz ove ponuda ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Sobe su standardne kategorija, dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem. Doručak je kontinentalni. Putnici će biti smešteni u navedenim hotelima.

Italija Rim

 • Hotel Giotto 3*  www.hotelgiotto.eu

  Nalazi se blizu jedne od glavnih podzemnih stanica metroa, što znači da su gosti izuzetno dobro povezani sa svim delovima grada i glavnim turističkim atrakcijama. Sobe su 1/2, 1/3, uključujući kupatilo sa tuš kabinom, tv, sef,fen. Doručak je kontinentalni-švedski sto.

Italija Sicilija

 • Hotel Santuzza http://santuzzahotel.it/ se nalazi na odličnoj poziciji, Taormina mare na samo 1 km od najlepseg zaliva Isola Bella. Na 600 metara od hotela nalazi se zicara kojom se stize do centra grada Taormina. Cena karte u jednom pravcu iznosi 3 eura. Hotel je povezan linijom gradskog prevoza sa letovalistima Letojani i Djardini Naksos. Sobe su standardne i svaka soba ima TWC, klimu, TV, Wi-Fi.

Italija Napulj

Hotel San Paolo je smešten na 5 minuta hoda od Sportske arene PalaBarbuto. U ponudi ima besplatan bežični internet i besplatan parking. Ovaj hotel takođe nudi krovnu baštu i klimatizovane sobe sa  TV-om.Svaka soba sadrži mini-bar i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. Kontinentalni doručak se služi svakog dana.
Stanica metroa Anjano Ferovija Kumana, koja nudi vezu sa centrom Napulja, udaljena je 12 minuta hoda od hotela. Kongresni centar Mostra d'Oltremare je udaljen svega 2,5 km.

 

Pozovite za rezervaciju 011 323 12 16

Rezervacija

Sicilija - bus

od 359€

POLAZAK: 11.09-23.09.

8 nocenja sa doruckom - autobusom

Sicilija je najveće, najživopisnije i najintrigantnije ostrvo Mediterana zbog svoje istorije duge tri milenijuma, očaravajuće prirode, živopisnih sela i bogate kulturne baštine. Oslanja se jednim svojim delom na špic italijanske “čizme”. Ostrvom dominira najveći i jedini živi vulkan u Evropi – Etna (3.340 m), sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. A, za ovo ostrvo su sigurno i glavne asocijacije – italijanska mafija i remek-delo filmske umetnosti – film “Kum”. Jedno od najatraktivnijih letovališta na Siciliji i Sredozemnom moru. Nalazi se na istočnoj strani ostrva i u podnožju najatraktivnijeg grada na Siciliji – Taormine. Udaljeno je od Taormine na oko 5 km sa kojom je povezano redovnom autobuskom linijom. Prepoznatljivo je po izuzetnoj atmosferi i zabavi

Arena travel | Blog

Azurna obala

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Neos Marmaras

Neos Marmaras je najveće turističko mesto na Halkidikiju koje se nalazi na zapadnoj strani poluostrva Sitonija, na udaljenosti od Soluna 2,5 sata vožnje. Odlikuje se lepom peskovitom plažom, okružen borovom šumom, maslinjacima i vinogradima. 

Detaljnije

Tasos "Šuma koja pliva"

Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Zbog svoje guste vegetacije često ga nazivaju „Šuma koja pliva“. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.

Detaljnije