Rim-Napulj-Kapri-Sorento

od 169€

POLAZAK: 27.04/ 03.10/ 08.11

AUTOBUSOM 6 DANA / 3 NOĆENJA

Program

1. dan BEOGRAD

Polazak autobusom iz Beograda. Sastanak putnika u 14:00 h. Polazak u 14:30 h. Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. dan    RIM - VATIKAN                
Dolazak u Rim u podnevnim časovima.Po dolasku fakultativnaposetaVatikanu, jedne od najmanjih i najmoćnijih država sveta. Obilazak Vatikanskih muzeja, uz stručno vođenje lokalnog vodiča: zbirka antičkih statua, sala tapiserija, sala geografskih karataiz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo, Sikstinska kapela sa delima Mikelandjela, Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara..Obilazak se završava na trgu Svetog Petra ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. Smeštaj u hotel. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u boemsku četvrt Rima – Trastevere.Šetnja kroz Trastevere gde će vas dočekati ambijent iz Felinijevih filmova, dobar provod, ljubazni domaćini i bezbroj suvenirnica, galerija, barovi i restorani sa tradicionalnom kuhinjom i dobrim vinom. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan    RIM –NAPULJ     
Doručak.Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativno pešačko razgledanje grada u pratnji stručnog vodiča: Koloseum, Rimskiforumi, TrgVenecija, Kapitol, Via del Korso, Fontana di Trevi, Španske stepenice. U poslepodnevnim časovima oko 14h,polazak za Napulj. Po dolasku u Napulj,panoramsko razgledanje grada, trećeg po veličini u Italijii glavnog grada pokrajine Kampanja. Napulj zovu grad sunca i grads vetlosti. Rodno je mesto Berninija i nekadašnja prestonica velikog Sicilijanskog kraljevstva.. Istorijsko jezgro grada je i dalje pod zaštitom UNESCO-a. Razgledanje grada: Kraljevska palata, luka, gradska kuća, srednjevekovni zamak Nuovo,Trg Plebisito, teatro San Carlo, galerija Umberto I,trgovačka ulica Umberta I... Smeštaj u hotel. Noćenje.

4. dan                    NAPULJ – POMPEJA – SORENTO

Doručak. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Pompeje i Sorenta. Obilazak Pompeje jednog od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta. Grad Pompeja je bio najveći i najbogatiji trgovački centar u antičkom periodu. Potpuno je uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine i infrastruktura grada su ostale skoro savršeno očuvane, jer je Pompeja bila zatrpana debelim slojem vulkanske prašine sve do 19-og veka kada je otkrivena. Mnogekućeivile oslikane freskama otkrivene su u iznenađujuće očuvanom stanju, kao i upotrebni i ukrsni predmeti iz prvog veka naše ere. Pompeja je grad čija topografija nije promenjena i može se videti u nekadašnjem stanju. Tokom razgledanja Pompeje prolazi se ulicama popločanim kamenjem, pored prodavnica, foruma, termi, hramova...iz antičkog doba. Nastavak putovanja do Sorenta. Razgledanje Sorenta: pešačka ulica KorsoItalia, romantični trg Taso, trg Lauro, gradska katedrala iz XIV veka, obilje prodavnica i butika čuvenih svetskih brendova...Izuzetno veliki broj restorana poznate nacionalne kuhinje. Prelepe ulice koje odišu specifičnom italijanskom arhitekturom. Slobodno vreme. Povratak u Napulj. Slobodno veče. Preporuka: obići staro istorijsko jezgro Napulja u kome je glavna katedrala Duomo i prošetati do obale gde je Tvrđava Jaje (Castel del Uovo) jedan od simbola grada... Noćenje.

5. dan                    NAPULJ – OSTRVO KAPRI            
Doručak.Celodnevni fakultativni izlet i obilazak najlepšeg ostrva Italije - Kapri. Ostrvo Kapri nalazi se u Napuljskom zalivu i važi za jednu od najelitnijih svetskih turističkih destinacija. Na Kapriju u raskošnim vilama odmarali su rimski imperatori i carevi a njihov primer sledili su brojni poznati vladari, plemići, umetnici, književnici i druge slavne ličnosti iz celog sveta. Zbogsvojeatraktivnosti, izuzetno prijatne blage klime, bujne vegetacije i bajkovitih pejzaža i danas je najatraktivnije mondensko letovalište Italije, gde uživaju sva čula. Dolazak do ostrva Kapri nakon polučasovne vožnje brodom. Podolasku u luku vožnja žičarom i obilazakmestaKapri: Malaluka, glavni gradski trg – Piazza Umberto I, Faraljoni...Slobodno vreme za uživanje i šetnju. U večernjim časovima povratak u Napulj i polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

6. dan              BEOGRAD     
Dolazak u Beograd u podnevnim časovima.                                                                                                                         (Kraj programa)

 

TERMIN PUTOVANJA

SPECIJALNA PONUDA

CENA PO OSOBI

 

27.04. – 02.05.2018.1. MAJ

169 €

219 €

03.10.-08.10.2018.     JESEN

189 €

219 €

08.11.-13.11.2018. DAN PRIMIRJA

169 €

219 €

 

NAČIN PLAĆANJA:

• Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
• Na rate: 40% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana na tri jednake mesečne rate.
• Plaćanje: Visa, Master, Maestro, Dina.
• Prekoračuna: uz profakturu izdatu od strane agencije

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (sa klimom, TV-om i audio opremom)
• Smeštaj u Rimu u hotelu 3* u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 1 noćenje sa doručkom
• Smeštaj u Napulju u hotelu 3* u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobam na bazi 2 noćenja sa doručkom
• Obilazak prema programu (Panoramsko razgledanje Napulja)
• Troškove licenciranog pratioca grupe
• Troškove organizacije, vođenja i realizacije aranžmana

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• međunarodno putno zdravstveno osiguranje PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
• obaveznu gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (plaća se na recepciji hotela) – zaboravakuhotelimasa 3* – 3 €ponoćenju /poosobi
• obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (plaća se na recepciji hotela) – zaboravakuhotelimasa 3* – 4 €ponoćenju /poosobi.
• Fakultativne obilaske izlete i ulaznice

DOPLATE:
• Doplata za jednokrevetnu sobu na upit

  • doplata za dodatno sediste u autobusu 90 eur

POPUSTI:
• Deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
• Deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
• Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
• CENE FAKULTATIVNIH IZLETA SU PO OSOBI, podložne su promenama, minimum za realizaciju izletaje 35 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno. Cena seuglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI
• Rim pešačko razgledanje grada – 15 €/10 €
• Rim noću – 10 €/5 €
• Vatikan – 40 €/30 €
• Pompeja i Sorento – 35 €/25 €
• Kapri – 60 €/40 €

Hoteli u kojima će grupa biti smeštena su:

U Rimu - Hotel Marc' Aurelio 4*
http://www.hotelmarcaurelio.com/

Hotel se nalazi na 500m od stanice metroa, kojim se za 5 minuta – 4 stanice stiže do Vatikana.

Nedavno je renoviran, a idealan je za one koji dolaza automobilom jer poseduje parking. Takodje, nalazi se na samo 10 km od aerodroma Fiumicino.Hotel poseduje recepciju koja radi 24h.
Klasično uređene sobe poseduju TV, mini-bar i drvene podove. Sadrže kupatilo s kadom ili tušem.
Kontinentalni doručak na bazi švedskog stola služi se u trpezariji. Restoran je otvoren u vreme večere i nudi jela lokalne i internacionalne kuhinje.
Metroom se može lako stići do glavnih rimskih znamenitosti, kao što su Španske stepenice ili Trg Navona. 
Destinacija Aurelio je odličan izbor za putnike koje zanimaju istraživanje Starog grada, muzeji i rimske građevine.

Gradska komunalna taksa se plaća 6 € po osobi po noći, na licu mesta.

U Napulju - Best Western Hotel La Perla Castel Volturno 4*

http://www.laperla-hotel.com

Hotel je udaljen 20ak km od Napulja. Nalazi se 500 m od obale mora, u mestu Kastel Volturno, jednom od najlepših letovališta napolitanskog zaliva.
Hotel raspolaže sa 49 soba. Sve sobe imaju: sopstveno kupatilo, WI FI, SAT TV, fen za kosu, sef, klima uređaj, mini bar.
Sadržaj hotela: bar, restoran, parking, lift.
Doručak je na bazi švedskog stola.
Ne plaća se gradska komunalna taksa.

Pozovite za rezervaciju 011 323 12 16

Rezervacija

Rim-Napulj-Kapri-Sorento

od 169€

POLAZAK: 27.04/ 03.10/ 08.11

AUTOBUSOM 6 DANA / 3 NOĆENJA

Rim je jedan od najlepših gradova sveta, a njegova istorija verovatno je najbogatija i najburnija od svih. Svi znamo priče o Romulu i Remu i o tome kako je nastao ovaj grad na 7 brežuljaka. Čuvene priče o velikom carstvu koje se prostiralo na tri kontinenta, Juluju Cezaru i mnogim carevima i Imperatorima koji su došli posle njega. Da li ste znali da u Rimu postoji više od 900 crkava? Da je rimska prva sagrađena crkva Svetog Ivana Lateranskog (San Giovanni in Laterano), a ne crkva Svetog Petra?
Iznenađenjima tu nije kraj. Spomenimo i da je Panteon bio najveći crkveni hram do sredine 15. veka, sve dok se nije izgradila firentinska katedrala, i da se svakog dana u Fontanu di Trevi baci novčića u vrednosti više od 3 000 eura. Sve su to neke od zanimljivosti koje ovaj večni grad čini privlačnim milionima turista iz celog sveta. Posetite ovaj prelepi grad i otkrite još mnogo tajni koje sa sobom nosi već dugi niz vekova.

Arena travel | Blog

Azurna obala

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Neos Marmaras

Neos Marmaras je najveće turističko mesto na Halkidikiju koje se nalazi na zapadnoj strani poluostrva Sitonija, na udaljenosti od Soluna 2,5 sata vožnje. Odlikuje se lepom peskovitom plažom, okružen borovom šumom, maslinjacima i vinogradima. 

Detaljnije

Tasos "Šuma koja pliva"

Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Zbog svoje guste vegetacije često ga nazivaju „Šuma koja pliva“. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.

Detaljnije