Rim-Napulj-Kapri-Sorento

od 159€

POLAZAK: 29.08/ 11.10/ 05.04.2018/ 27.04.2018.

AUTOBUSOM 6 DANA / 3 NOĆENJA

Rim je jedan od najlepših gradova sveta, a njegova istorija verovatno je najbogatija i najburnija od svih. Svi znamo priče o Romulu i Remu i o tome kako je nastao ovaj grad na 7 brežuljaka. Čuvene priče o velikom carstvu koje se prostiralo na tri kontinenta, Juluju Cezaru i mnogim carevima i Imperatorima koji su došli posle njega. Da li ste znali da u Rimu postoji više od 900 crkava? Da je rimska prva sagrađena crkva Svetog Ivana Lateranskog (San Giovanni in Laterano), a ne crkva Svetog Petra?
Iznenađenjima tu nije kraj. Spomenimo i da je Panteon bio najveći crkveni hram do sredine 15. veka, sve dok se nije izgradila firentinska katedrala, i da se svakog dana u Fontanu di Trevi baci novčića u vrednosti više od 3 000 eura. Sve su to neke od zanimljivosti koje ovaj večni grad čini privlačnim milionima turista iz celog sveta. Posetite ovaj prelepi grad i otkrite još mnogo tajni koje sa sobom nosi već dugi niz vekova.

Program

1. dan BEOGRAD

Polazak oko 14:00 časova sa parkinga preko puta otvorenog tržnog centra "Buvljaka" na Novom Beogradu ,blok 42. Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa. Noćna vožnja (sa usputnim zadržavanjima radi granične kontrole i odmora) kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Rimu.

2. dan RIM

Dolazak u Rim u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Vatikana– jedne od najmanjih i najmoćnijih država. Obilazak Vatikanskih muzeja, uz stručno vođenje lokalnog vodiča. Prilikom posete muzejima, obilaze se najznačajnije zbirke:zbirka antičkih statua,sala satapiserijama, sala geografskih mapa iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo, Sikstinska kapela sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara, a kojoj je u perioduod 1508. do 1511. godine Mikelanđelo Buonarotioslika osvodtemamaizStarogzaveta, da bioko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Potom se obilazi unutrašnjost najveće crkve na svetu, Crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazičuvena „Pijeta“, jedino potpisano Mikelanđelovo delo. Obilazak se završava na trgu Svetog Petra ispred sam ecrkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u boemsku četvrt Rima – Trastevere. Šetnja kroz Trastevere gde će vas dočekat iambijen tiz Felinijevih filmova, dobar provod, ljubazni domaćini i bezbroj suvenirnica, galerija, barovi i restoranisatradicionalnomkuhinjom i dobrim vinom. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan. RIM – VATIKAN - NAPULJ

Doručak.NakondoručkamogućnostorganizovanjafakultativnogobilaskaRima salokalnimvodičem na srpskomjeziku. Pešačkorazgledanje Rima: TrgNaroda, Via del Korso, Španske stepenice, Fontana di Trevi, najstarijirimskihramPanteon, TrgNavona, Trgcveća, Hadrijanovzamak Sv. Andjela… U poslepodnevnimčasovimapolazak za Napulj. Podolasku u Napulj,panoramsko razgledanje grada,trećeg po veličini u Italiji i glavnog grada pokrajine Kampanja. Napulj zovu grad sunca i grads vetlosti. Rodno je mesto Berninija i nekadašnja prestonica velikog Sicilijanskog kraljevstva.. Istorijsko jezgro grada je i dalje pod zaštitom UNESCO-a. Razgledanje grada: Kraljevska palata, luka, gradska kuća, srednjevekovni zamak Nuovo,Trg Plebisito, teatro San Carlo, galerija Umberto I,trgovačka ulica Umberta I... Smeštaj u hotel. Noćenje.

 1. danNAPULJ – POMPEJA –SORENTO - NAPULJ

Doručak. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Pompejei Sorenta. Obilazak Pompeje jednog od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta. Grad Pompeja je bio najveći i najbogatiji trgovački centar u antičkom periodu. Potpuno je uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine i infrastruktura grada su ostale skoro savršeno očuvane,  jer je Pompeja  bila zatrpana debelim slojem vulkanske prašine sve do 19-og veka kada je otkrivena.Mnoge kuće i vile oslikane freskama otkrivene su u iznenađujuće očuvanom stanju, kao i upotrebni i ukrsni predmeti iz prvog veka naše ere.Pompeja je grad čija topografija nije promenjena i može se videti u nekadašnjem stanju. Tokom razgledanja Pompeje prolazi se ulicama popločanim kamenjem, pored prodavnica, foruma, termi, hramova...iz antičkog doba. Nastavak putovanja do Sorenta.Razgledanje Sorenta : pešačka ulica KorsoItalia, romantični trg Taso, trg Lauro, gradska katedrala iz XIV veka, obilje prodavnica i butika čuvenih svetskih brendova...Izuzetno veliki broj restorana poznate nacionalne kuhinje. Prelepe ulice koje odišu specifičnom italijanskom arhitekturom. Slobodno vreme. Povratak u Napulj. Slobodno veče. Preporuka: obići staro istorijsko jezgro Napulja u kome je glavna katedrala Duomo i prošetati do obale gde je Tvrđava Jaje (Castel del Uovo) jedan od simbola grada...Noćenje.

5. dan NAPULJ – OSTRVO KAPRI – NAPULJ

Doručak.Celodnevni fakultativni izleti obilazak najlepšeg ostrva Italije - Kapri. Ostrvo Kapri nalaziseu Napuljskom zalivu i važi za jednu od najelitnijih svetskih turističkih destinacija. Na Kapriju u raskošnim vilama odmarali su rimski imperatori i carevi a njihov primer sledili su brojni poznati vladari, plemići, umetnici, književnici i druge slavne ličnosti  iz celog sveta.  Zbog svoje atraktivnosti,  izuzetno prijatne blage klime, bujne vegetacije i bajkovitih pejzaža i danas je najatraktivnije mondensko letovalište Italije, gde uživajusva čula. Dolazak do ostrva Kapri nakon polučasovne vožnje brodom. Po dolasku u luku vožnja žičarom i obilaza kmesta Kapri: Mala luka, glavni gradski trg – Piazza Umberto I, Faraljoni...Slobodno vreme za uživanje i šetnju. U večernjim časovima povrata ku Napulj i polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku premaBeogradu.

6. dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd u  podnevnim časovima.                         (Kraj usluga)

TERMIN PUTOVANJA

SPECIJALNA PONUDA

CENA PO OSOBI

29.08. – 03.09.2017

159 €

189 €

11.10. – 16.10.2017

159 €

189 €

05.04. – 10.04.2018

169 €

199 €

27.04. – 02.05.2018

169 €

199 €

 CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • smeštaj u Rimuu standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 1noćenje sa doručkom
 • smeštaj u Napulju  u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobam na bazi 2 noćenja sa doručkom
 • obilazak prema programu (Panoramsko razgledanje Napulja)
 • troškove licenciranog  pratioca grupe
 • troškove organizacije, vođenja i realizacije aranžmana

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje - (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€) PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
 • fakultativne izlete i ulaznice
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa4* – 3 €ponoćenju /po osobi
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (plaća se na recepciji hotela) – za boravakuhotelimasa 3* – 4 ponoćenju /po osobi.

POPUSTI:

Deca ostvaruju popuste u pratnji dve punoplatežne osobe.Kod ostvarivanje popusta za dete, merodavan je datum rođenja i starost deteta u trenutku započinjanja putovanja. 

 • decaod 0 – 2 godine besplatno  (nemaju sedište u autobusu i nemajuležaj u hotelu)
 • decaod 2 – 12 godina popust 10%  na deviznideoaranžmana (imajusedište u autobusu, imajuležaj u hotelu)

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:40% od cene aranžmana

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre početka putovanja
 • Odloženo plaćanje čekovima gradjana: 30% od ukupne cene aranžmana prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana najkasnije do 01.10.2017. Datumi realizacije čekova su  01. 10. i 20. u mesecu.
 • Platne kartice Visa, Dina, Master i Maestro

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
 • CENE FAKULTATIVNIH IZLETA SU PO OSOBI, podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 35 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI

 • Rim pešačko razgledanje grada – 15 €
 • Rim noću – 10 € 
 • Vatikan – 35 €
 • Pompeja i Sorento – 35 €
 • Kapri – 60 €

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Hoteli iz ove ponude imaju recepciju, restoran, a svaka soba je standardna, ima tuš/WC. Smeštaj je u Rimu i Napulju u navedenim hotelima do popune mesta ili sličnim iste kategorije.

Rim - Italija

Hotel La Pergola 3* www.hotellapergola.com    
Hotel se nalazi u stambenoj četvrti Rima. Dobro je povezan sa železničkom stanicom Termini. Hotel poseduje recepciju, bar, restoran, internet kutak. Svaka soba ima bežični internet, satelitsku televiziju i klima uređaj. 

Napulj - Italija

Hotel San Paolo 4* www.hotelsanpaolonapoli.it

Od metro stanice Agnano Ferrovia Cumana je udaljen 15 minuta šetnje. Hotel poseduje restoran, spoljašnji bazen, baštu na krovu. Svaka soba ima tuš/WC, TV, klima uređaj, telefon. Doručak – kontinentalni švedski sto

 

Pozovite za rezervaciju 011 323 12 16

Rezervacija

Arena travel | Blog

Azurna obala

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Neos Marmaras

Neos Marmaras je najveće turističko mesto na Halkidikiju koje se nalazi na zapadnoj strani poluostrva Sitonija, na udaljenosti od Soluna 2,5 sata vožnje. Odlikuje se lepom peskovitom plažom, okružen borovom šumom, maslinjacima i vinogradima. 

Detaljnije

Tasos "Šuma koja pliva"

Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Zbog svoje guste vegetacije često ga nazivaju „Šuma koja pliva“. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.

Detaljnije