Istanbul

od 109€

POLASCI: 08.11/ 06.02

AUTOBUSOM: 5 DANA - 3 NOĆENJA

Program

1. DAN  BEOGRAD

Polazak autobusa iz Beogradaoko 15h saglavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice (tačno vreme biće poznato 2 dana pre putovanja). Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima po potrebi.

2. DAN  ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju stručnog lokalnog vodiča / starog jezgra Istanbula, Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula: Taksim i Bejolu. Prelazak preko Bosforskog mosta u Malu Aziju, poseta brdu Čamlidža, jednom od najlepših izletišta i vidikovcu Istanbula. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN  ISTANBUL

Doručak. Fakultativno odlazak u jedan od mnogobrojnih muzeja Istanbula /Topkapi, Aja Sofija, Plava džamija, Hipodrom/.  Obilazak Plave Džamije (jedne od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu), Svete Sofije (nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, pa džamije, a sada muzeja, stare skoro 1500 godina), Topkapi palate (velelepne sultanske palate, gde je živela većina turskih sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje su sultani dobijali od svojih vazala i podanika), Rimski Hipodrom (ogromnog platoa, gde su se za vreme starog Rima održavale trke dvokolica). Slobodno vreme. Noćenje.

4. DAN  ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet koji obuhvata obilazak Fatih Sultan Mehmedove džamije (gde se nalazi grob i turbe Mehmed Paše Sokolovića), odlazak na prelepi vidikovac sa žičarom Pjer Loti, odakle se pruža neverovatan pogled na ceo Istanbul. Nakon toga je planiran odlazak u Minijaturk park (u kome se nalaze makete svih značajnijih istorijskih objekata u celoj Turskoj). Povratak u centar grada. U popodnevnim časovima odlazak do Devojačke kule i uživanje u prelepom pogledu na Istanbul u suton. Uveče fakultativno odlazak u nacionalni restoran na večeru sa programom /trbušn iples/. Noćenje.

5. DAN  ISTANBUL

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativno dnevno krstarenje Bosforom uz razgledanje grada: Zlatni Rog - najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolma bahče palata - poslednje sedište sultana, Bešiktaš - kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenlihisar - čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata... Nakon krstarenja, odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Nakon toga, fakultativni obilazak Dolmabahče palate, poslednje sedište sultana. Planiran povratak za Srbiju u popodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima.

6. DAN  BEOGRAD
Dolazak u Srbiju u prepodnevnim časovima. Kraj programa.

PAKET ARANŽMAN 6 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 3 NOĆENJA S DORUČKOM + OBILASCI

TERMINI PUTOVANJA

HOTEL

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA CENA

08.11. - 13.11.2018.

3*

149 €

109 € 

06.02. - 11.02.2018.

3*

149 €

109 €

 Cene iz tabele su izražene u evrima. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate

NAVEDENA CENA UKLJUČUJE:

prevoz autobusom turističke klase (od 16 - 87 mesta) na navedenoj relaciji  / mesta se određuju prema prijavi
•smeštaj u hotelu 3* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1  sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto)
•panoramsko razgledanje Istanbula u pratnji lokalnog vodiča 
•usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
•troškove ogranizacije putovanja

 NAVEDENA CENA NE UKLJUČUJE:

 • putno zdravstveno osiguranje
 • ulaznice u muzeje
 • individualne trokove koji nisu spomenuti u programu
 • staničnu kartu koja 50,00 RSD koja se plaća u agenciji
 • fakultativne izlete
 • Doplata za 1/1 sobu 60€ isključivo na upit

 NAČIN PLAĆANJA:

 • dinarski po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put,
 • platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD, AMERICAN
 • na rate čekovima, 40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. Ili 20. u mesecuna rate čekovima, 40% avans, poslednja rata 3 meseca posle putovanja, realizacija 10. Ili 20. u mesecu

 DOPLATE ZA POLAZAK IZ DRUGIH MESTA:

 • DOPLATA ZA POLAZAK IZ NOVOG SADA 2500 din / minimum 4 putnika za transfer
 • DOPLATA ZA POLAZAK IZ ZRENJANINA 2500 din / minimum 4 putnika za transfer

 POPUSTI:

 • Cena za dete do 12 god.u pratnji dve osobe(na pomoćnom ležaju) ostvaruje popust 10 €, dete do 6 godina u zajedničkom ležaju ostvaruje popust 40%.

 FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Tursko veče sa večerom i 2 pića - 30€,
 • Obilazak lokaliteta (Top Kapi, Plava Džamija, Aja Sofija) - 40 €,
 • Krstarenje Bosforom sa obilaskom Vaseljenske patrijaršije - 20 €,
 • Dolmabahče palata - 30 €,
 • Pjer Loti I Minijaturk (uključena ulaznica) - 15€,
 • Izlet do devojačkekule - 15

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza,parking, vodiča, ulaznica, organizacije...Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti..

 OPISILOKACIJAHOTELA:

Hotel 3*  Nalazi se u starom istorijskom jezgru, u trgovačkoj i turističkoj zoni, u blizini Kapali čaršije.. Hotel ima aperitiv bar, restoran, sef, parking. Sobe su 1/2  i 1/2 + 1 sa TWC, TV, mini barom, telefonom...

Tačan naziv hotela biće poznat 7 dana pred putovanje.

 

Pozovite za rezervaciju 011 323 12 16

Rezervacija

Istanbul

od 109€

POLASCI: 08.11/ 06.02

AUTOBUSOM: 5 DANA - 3 NOĆENJA

ISTANBUL - grad koji se prostire na dva kontinenta, spajajući Evropu sa Azijom, a Istok sa Zapadom; "carski" grad u kome su svoj pečat ostavile različite kulture i religije, pomešane u tako savršenom skladu kao nigde drugde; "drugi Rim" - grad koji je za svoje drugo sedište odabrao car Konstantin Veliki koji je "ozvaničio" hrišćanstvo, pa potom  prestonica Istočnorimskog i Vizantijskog carstva; mesto gde su "stolovali" brojni hrišćanski carevi i sultani, i sa kojeg se upravljalo moćnim Otomanskim carstvom... To je nekadašnji Carigrad, a današnji Istanbul, koji posetioce opčini neodoljivim šarmom "starog pomešanog sa novim", na samo njemu svojstven način. Ovaj grad je mnogo više od Svete Sofije, Plave džamije, Kapali čaršije, palate Topkapi... Njega krase i Podzemna cisterna, Bazar začina, Bajazitova džamija i kula, džamija Sulejmana Veličanstvenog, Valensov akvadukt, džamija Mehmeda II - Osvajača, crkva-muzej Kora, gradske zidine i Hadrijanopolj kapija i kafe "Pjer Loti" (Café Pierre Loti, na špicu Zlatnog roga); Bosfor i azijski deo grada (lepa predgrađa Istanbula sa starim vilama i ribarskim mestima nadomak Crnog mora, mostovi na Bosforu, Beglerbegpalata, šetalište Uškudar sa Kizil kulom, na ostrvcetu...

Arena travel | Blog

Azurna obala

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Neos Marmaras

Neos Marmaras je najveće turističko mesto na Halkidikiju koje se nalazi na zapadnoj strani poluostrva Sitonija, na udaljenosti od Soluna 2,5 sata vožnje. Odlikuje se lepom peskovitom plažom, okružen borovom šumom, maslinjacima i vinogradima. 

Detaljnije

Tasos "Šuma koja pliva"

Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Zbog svoje guste vegetacije često ga nazivaju „Šuma koja pliva“. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.

Detaljnije