Bavarska - Božićni market

od 159€

POLAZAK: 13.12-17.12.2017.

5 DANA / 2 NOĆENJA

Program

1. DAN     (Sreda, 13. Decembar)     Polazak iz Beograda oko 20h i Novog Sada oko 21.30h. Noćna vožnja preko Mađarske i Austrije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. DAN     PASAU – REGENZBURG - MINHEN    Dolazak u PASAU u prepodnevnim satima. Kraći obilazak grada za koji je veliki svetski putnik i naučnik Aleksandar fon Humbolt rekao da je jedan od 7 najlepših na svetu. Ušće 3 reke, Dunava, Ina i Ilca neće Vas ostaviti ravnodušnima, a stari grad nudi prave doživljaje… Šetnja uz razgledanje Biskupije, katedrale Sv. Stefana u kojoj se nalaze najveće orgulje na svetu, Gradske kuće,… Slobodno vreme za uživanje u divnim ambijentima grada. Mogućnost posete jedinstvenom Muzeju stakla sa najvećom kolekcijom skupocenog Bohemia, češkog stakla na svetu. Nastavak putovanja u 12h. Odlazak do REGENSBURGA, još jednog bisera Bavarske, jednog od najočuvanijih srednjovekovnih gradova Nemačke čije se istorijsko jezgro nalazi pod zaštitom UNESCO-a. U ovom gradu na nekoliko mesta se održava tradicionalni Božićni market, a možda je najinteresantniji onaj na Lukreciaplatz-u, a uživaćete sasvim sigurno i na romantičnim marketima u dvorištima palata Thun i Taxis. Tokom našeg boravka u Regensburgu imaćemo prilike i da vidimo gradsko jezgro sa srednjovekovnim tornjevima, starim kamenim mostom, katedralom,…  Polazak iz Regensburga ka Minhenu u 18h. Dolazak u hotel u regiji MINHENA u večernjim satima. Smeštaj i noćenje.

3. DAN     NERDLINGEN - AUGSBURG   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili celodnevni fakultativni izlet do romantičnih bavarskih gradića i njihovih slavnih Božićnih marketa. Polazak iz hotela u 10h. Putovanje do NERDLINGENA, fantastičnog srednjovekovnog utvrđenog grada sa očuvanim zidinama iz 13. veka. Šetnja do glavnog trga, Marktplatz i razgledanje impresivne crkva Sv. Đorđa, građene polovinom 15. veka u kasno-gotskom stilu, i znamenitog tornja Daniel, visokog 90m. Slobodno vreme za uživanje na romantičnom Božićnom marketu. Polazak iz Nerdlingena u 15h. Odlazak do AUGSBURGA, jednog od najromantičnijih gradova Nemačke sa jednim od najlepših i najstarijih božićnih marketa u centralnoj Evropi. Imaćemo priliku da zaista uživamo u drugom po starini gradu Nemačke, sa njegovim znamenitim građevinama, poput rokoko palate Šaecler, gotske Bogorodičine katedrale i renesansne Gradske kuće. Na Marketplatz-u u 18h pravi spektakl… Kada poslednje zvono sa tornja Perlah odzvoni, ugasiće se svetla na Gradskoj kući… Potom u sekundi, obasjaće se 24 prozora na impresivnom zdanju, a na njima procesija 24 anđela… krenuće i muzika… Tokom šetnje starim gradom moći ćete da vidite i Bajkoviti put postavljen u 8 izloga prodavnica koji su specijalno animirani… Svi oni reprezentuju priču pod nazivom „Rođenje želja“… Polazak iz Augsburga ka Minhenu u 21h. Noćenje.

4. DAN      MINHEN…    Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Odlazak do centra Minhena. Razgledanje grada: Švabing – umetnički i univerzitetski kvart, Marrienplatz (Marijin trg) – srce starog Minhena sa Gradskom većnicom i čuvenim Glokenšpilom – starim satom sa figurinama; Bogorodičina crkva sa dva tornja, Minhenski dvorac Rezidencija, Gradska Pivnica (čuveno bavarsko pivo),... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka Srbiji u 19h. Noćna vožnja preko Austrije i Mađarske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

5. DAN  (Nedelja, 17. Decembar)              Dolazak u Novi Sad / Beograd u jutarnjim časovima. Kraj putovanja.

 

CENA ARANŽMANA

+ IZLET Nerdlingen-Augsburg

za uplatu u agenciji

159 €

umesto 35 €  samo25 €

Navedena cena uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu sa 3* u regiji Minhena
 • obilaske Pasaa, Regenzburga i Minhena prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove

Navedena cena ne uključuje

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 60 €
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 80 €

 

U slučaju da izlet Nerdlingen-Augsburg nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, njegova cena za uplatu na licu mesta je: 35 €

DOPLATA 30 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: VRANJA, LESKOVCA, NOVOG PAZARA, SJENICE, RAŠKE, PRIJEPOLJA

DOPLATA 20 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: UŽICA, POŽEGE*, ČAČKA*, NIŠA, POJATA* (Kruševac), PARAĆINA*, ĆUPRIJE*, JAGODINE*, BATOČINE* (Kragujevac), VELIKE PLANE*, ZAJEČARA, NEGOTINA, BORA, KLADOVA, VRŠCA, KIKINDE

DOPLATA 15 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: POŽAREVCA*, SMEDEREVA*, VALJEVA, LOZNICE, ŠAPCA

DOPLATA 10 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: LAZAREVCA*,ZRENJANINA, BAČKE PALANKE

Polasci sa * se obavljaju sa stajališta na auto putu/magistrali! Doplata se odnosi na povratni transfer do Novog Sada, Beograda, ili do mesta koje najviše odgovara polasku na dati program, što određuje organizator putovanja!

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  KURSU  BANKE INTESA  ZAEFEKTIVU  NA  DAN  UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2018.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.05.2018.!
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2018. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima.

 

NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!

 

Pozovite za rezervaciju 011 323 12 16

Rezervacija

Bavarska - Božićni market

od 159€

POLAZAK: 13.12-17.12.2017.

5 DANA / 2 NOĆENJA

Bavarska je zemlja bajki… Najmoćnija i najveća nemačka savezna država… Poznata po svojim bajkovitim dvorcima koji su sasvim neka druga priča od ove kojoj mi plovimo… A priča je o adventu – dočašću, slavljenju dolaska Isusovog koje posebno mesto zauzima u zapadnim kulturama. Slavlje sa adventskim vencem traje 4 nedelje i završava se na Badnje veče. Tokom te 4 adventske nedelje organizuju se Božićni marketi sa svečanom atmosferom koju čini specijalna rasveta, crkveni horovi sa izvedbama prelepih božićnih pesama i nezaobilaznim tezgama na kojima se prodaju tradicionalni gastronomski proizvodi, zatim nakit za jelke, razni ukrasi, kestenje, „wurst“ (kobasice), kuvano pivo i vino… Zaista jedan poseban doživljaj… Ove godine Vas vodimo u male romantične nemačke gradiće i bavarsku prestonicu Minhen.

Arena travel | Blog

Azurna obala

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Neos Marmaras

Neos Marmaras je najveće turističko mesto na Halkidikiju koje se nalazi na zapadnoj strani poluostrva Sitonija, na udaljenosti od Soluna 2,5 sata vožnje. Odlikuje se lepom peskovitom plažom, okružen borovom šumom, maslinjacima i vinogradima. 

Detaljnije

Tasos "Šuma koja pliva"

Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Zbog svoje guste vegetacije često ga nazivaju „Šuma koja pliva“. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.

Detaljnije