Dvorci Bavarske

od 175€

POLAZAK:09.11-14.11.2017.

6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA U MINHENU

Minhen-Nimfenburg-Linderhof-Nojšvanštajn-Himze-Salburg

Prelepo šestodnevno putovanje u Bavarsku obuhvata obilaske dvoraca kralja Ludviga II. Ovi dvorci su poznati po svojoj bajkovitoj arhitekturi koja je inspirisala i samog Volta Diznija... Stari srednjovekovni gradovi, lepi pejsaži i dvorci, već godinama muze maštu milionima turista... Preko carskog Nirnberga, do bavarske prestonice Minhena, magičnih predela Bavarskih Alpa i začuđujućih dvoraca... Sve to neće nikoga ostaviti ravnodušnim...

Minhen je osnovao Henri Lav, saksonski vojvoda, u 12. veku, kao centar trgovine i kovanja novca. Bavarska vojvodska porodica Vitelsbah je vladala iz ovog grada. Grad je uništio veliki požar u 14. veku ali ga je obnovio Luj IV koji je tada bio car Svetog rimskog crastva. Minhen su u 17. veku zauzeli Šveđani, a najviše se razvio dok su njime vladali bavarski kraljevi Makslimilijan I, Luj I i Luj II. Grad je bio teško oštećen za vreme drugog svetskog rata ali je kasnije obnovljen.

Minhen: obavezno posetite čuvenu bavarsku pivnicu “Hofbrau” gde možete probati sjajna bavarska piva i naravno bavarsku kobasicu (Wurst); preporučujemo Vam i posetu čuvenoj Altes Pinakoteci u kojoj se nalazi sjajna postavka umetničkih slika

Program

1. dan  BEOGRAD

Polazak autobusom iz Beograda, sa Dorćola, parking kod sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“ (bivši 25. maj). Sastanak putnika u 18:30 h. Polazak u 19:00h.Noćna vožnjapreko Mađarske i Austrije sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. dan  SALCBURG – MINHEN         
Dolazak u prepodnevnim satima u SALCBURG. Po dolasku, sledi organizovani pešački obilazak baroknog grada uz razgledanje: dvorac Mirabel sa fantastičnim vrtovima, Katedrala – veličanstvena barokna crkva sa dva zvonika, Rezidencija – sedište biskupske uprave u srednjem veku, Mocartova rodna kuća, panorama Salcburškog zamka… Slobodno vreme. Nastavak putovanja do MINHENA. Smeštaj u hotel u kasnim popodnevnim satima. Noćenje.

3. dan  MINHEN - NIMFENBURG       
Doručak. Panoramsko razgledanje centra bavarske prestonice: Švabing – umetnički i univerzitetski kvart, Odeonplac sa Feldhernsalom i Teatiner crkvom, Minhenski dvorac Rezidenc – zimska rezidencija dinastije Vitelsbah, Bogorodičina crkva sa dva barokna zvonika, Marienplatc (Marijin trg) – srce starog Minhena sa Gradskom kućom i čuvenim Glokenšpilom – starim satom sa figurinama; crkva Svetog Petra, Stara Gradska kuća, Gradska Pivnica – Hofbrojhaus u kojoj je Hitler održao svoj čuveni govor,... Obilazak NIMFENBURGA, kraljevske rezidencije dinastije Vitelsbah iz koje potiče i čuveni bavarski „ludi“ kralj Ludvig II. Razgledanje baroknih vrtova. Slobodno vreme u centru grada. Povratak u hotel oko 20h. Noćenje.

4. dan  LINDERHOF - NOJŠVANŠTAJN

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet. Putovanje ka oblasti Bavarskih Alpa. Uživanje u spektakularnim pejsažima koji su inspirisali Riharda Vagnera da stvori neka od najvećih remek-dela klasične muzike. Obilazak bajkovitog zamka LINDERHOF, jedinog od tri dvorca koji je kralj Ludvig II završio za života. Dvorac je okružen sjajnim parkovima sa čudnim građevinama koje pripadaju svetu Vagnerovih opera. Odlazak do možda najlepšeg i najspektakularnijeg zamka na svetu NOJŠVANŠTAJNA koji je poslužio kao inspiracija velikom Voltu Dizniju za zamak Trnove Ružice. Novi labuđi grad, kako glasi ime u prevodu, predstavlja ostvarenje sna kralja Ludviga II. U magnovenju, kralj je osmislio dvorac iz snova koji u ranim jutarnjim satima obavijaju oblaci mistične magle koja se diže iz doline ispod litice na kojoj je zamak sazdan. Zaista prizor koji će svakoga ostaviti bez daha... Nakon obilaska zamka povratak u Minhen. Noćenje.

5. dan  MINHEN – KIMZE  
Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Odlazak iz Minhena i putovanje do JEZERA KIMZE. Po dolasku u grad PRIEN ukrcavanje na brod (fakultativno) za Hereninzel („Muško ostrvo”) na kojem će se posetiti dvoracHerenkimze koji je izgradio Ludvig II u kombinaciji rokokoa i baroka sa mnogobrojnim detaljima od zlata, skupocenog porculana i mermera. Dvorac nikada nije dovršen, a kralj je u njemu boravio samo 9 dana. Nastavak vožnje brodićem do ostrva Fraueninzel („Žensko ostrvo”). Slobodno vreme za uživanje na ostrvu uz obilazak kompleksa Benediktinske opatije. Slobodno vreme do 15h. Polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Mađarske.

6. dan  BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.                                                                                                                                   (Kraj programa)

TERMIN PUTOVANJA

CENA PO OSOBI

09.11.-14.11.2017.

 175

PAKET IZLETA ZA UPLATE U AGENCIJI   50 eur (brodski transfer Prien-Hereninzel-Fraueninzel-Prien 8 €ne ulazi u paket)

 

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
 • Na rate: 40% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana na tri jednake mesečne rate.
 • Plaćanje: Visa, Master, Maestro, Dina.
 • Prekoračuna: uzprofakturuizdatuodstrane SAT Travel-a.

 CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • Smeštaj u široj zoni grada Minhena u hotelu 3*, u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom
 • Obilaske prema programu (Minhen i Salcburg)
 • Troškove licenciranog pratioca grupe
 • Troškove organizacije, vođenja i realizacije aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Fakultativne izlete
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje DOPLATE:
 • Doplata za jednokrevetnusobu na upit

DOPLATE ZA POLAZAK IZ DRUGIH MESTA:

 • DOPLATA 30 € (min. 4 osobe) ZAPOLASKE IZ:VRANJA, LESKOVCA, NOVOGPAZARA, SJENICE, RAŠKE, PRIJEPOLJA
 • DOPLATA 25 € (min. 4 osobe) ZAPOLASKE IZ:UŽICA, POŽEGE*, ČAČKA*, NIŠA, POJATA* (Kruševac), PARAĆINA*, ĆUPRIJE*, JAGODINE*, BATOČINE* (Kragujevac), VELIKEPLANE*, ZAJEČARA, NEGOTINA, BORA, KLADOVA, VRŠCA, SOMBORA, SUBOTICE, KIKINDE
 • DOPLATA 15 € (min. 4 osobe) ZAPOLASKEIZ:POŽAREVCA*, SMEDEREVA*
 • DOPLATA 15 € (min. 4 osobe) ZAPOLASKEIZ:LAZAREVCA*, ZRENJANINA, BAČKEPALANKE, BEČEJA, VRBASA, KULE, VALJEVA, LOZNICE, ŠAPCA

Polasci sa * se obavljaju sa stajališta na auto putu/magistrali! Doplata se odnosi na povratni transfer do Novog Sada, Beograda, ili do mesta koje najviše odgovara polasku na dati program, što određuje organizator putovanja!

POPUSTI:

 • Deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
 • Deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI

 • Dvorac Nimfenburgsa vodičem, Muzej kočija i Muzej porcelana10 €
 • Izlet Linderhof – Nojšvanštajn sa ulaznicama za dvorce i autobuskim prevozom 40 €
 • Ulaznica i obilazak dvorca Herenkimze, ostrva Hereninsel i Frauinsel 15 €
 • Obavezna doplata na licu mesta za brodski transfer Prien-Hereninzel-Fraueninzel-Prien 8 €

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Sobe su standardnekategorija, dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem. Doručak je kontinentalnišvedskisto.Smeštaj je u nekomnavedenihhotela do popunekapaciteta, ilisličnom:

Smeštaj u hotelima u oblasti Minhena sa 3*:

Hotel Accom 3*, Minhen  
http://en.acomhotel-muenchen.de

Hotel se nalazi u minhenskompredgrađuHar, naoko 10 km od istorijskogcentragrada. Nalazi se na liniji gradskog prevoza i na oko 3 km od Sajma. Hotel je solidnog kvaliteta i sadržaja. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata sa sefom (uz doplatu) i info pultom (mape grada), aperitiv bar, salon za posluženje doručka („švedski sto“), WiFi uz doplatu. Poseduje 7 spratova i ukupno ima 106 standarnih soba. Sve sobe imaju tuš kabine i odvojen WC, fen, telefon, Sat TV, klimu.

NAPOMENA: Raspored soba određuje isključivo recepcija hotela.

 

Pozovite za rezervaciju 011 323 12 16

Rezervacija

Arena travel | Blog

Azurna obala

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Neos Marmaras

Neos Marmaras je najveće turističko mesto na Halkidikiju koje se nalazi na zapadnoj strani poluostrva Sitonija, na udaljenosti od Soluna 2,5 sata vožnje. Odlikuje se lepom peskovitom plažom, okružen borovom šumom, maslinjacima i vinogradima. 

Detaljnije

Tasos "Šuma koja pliva"

Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Zbog svoje guste vegetacije često ga nazivaju „Šuma koja pliva“. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.

Detaljnije