Uskrs na Krfu

od 149€

POLAZAK: 05.04-10.04.

3 nocenja sa doruckom - AUTOBUS

Program

1. dan (četvrtak) 05.04.2018. BEOGRAD
Polazak autobusa u 17:00 časova sa parkinga preko puta Sava Centra – Novi Beograd. Vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti.

2. dan ( petak) 06.04.2018. KRF - OSTRVO VIDO
Putovanje kroz Grčku autoputem preko Soluna do Igumenice. Ukrcavanje na trajekt za Krf. Dolazak na Krf. Fakultativi odlazak na ostrvo Vido, obilazak spomen-kosturnice i polaganje venaca u “Plavu grobnicu”. Nastavak puta do grada Krf. Razgledanje grada: stara tvrđava – najočuvanija vizantijska tvrđava u Grčkoj, Trg Esplanada, Liston ulica, Crkva Sv. Spiridona (zaštitnik Krfa), Krfska katedralu koja čuva posmrtne ostatke Sv. Teodore... Slobodno vreme u gradu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. U večernjim časovima odlazak do grada Krfa. Na veliki petak održavaju se litije koje na svakih pola sata kreću iz mnogobrojnih gradskih crkava. Mornari, vojnici, učenici i brojno sveštenstvo u svečanoj paradi na rukama nose cvećem ukrašene Plaštanice i bogato dekorisane epitafe. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan (subota) 07.04.2018. KRF 
Doručak. Odlazak u grad Krf na svečanu litiju u kojoj mošti svetog Spiridona čudotvorca i zaštitnika Krfa, uz pratnju simfonijskog orkestra obilaze grad. U 11:00 časova kada se oglase zvona koja najavljuju prvo Hristovo Vaskrsenje, nastupa jedinstvena ceremonija “bacanje vrčeva” , običaj koji izaziva veliko uzbuđenje kod desetine hiljada prisutnih posetilaca na gradskim ulicama. Sa prozora se na pločnik bacaju vrčevi svih veličina a razbijeni delovi se uzimaju kao suveniri za sreću. Poseta Srpskoj kući, muzeju sa eksponatima iz perioda boravka srpske vojske i vlade na Krfu u periodu 1916-1918. god. Slobodno vreme u gradu Krfu. Poseta Spomen ploči na mestu iskrcavanja srpske vojske u mestu Guvija. Povratak u hotel. Slobodno vreme za odmor. U večernjim časovima odlazak do grada Krfa. Pola sata pre ponoći, iz Crkve Svete Petke ka centralnom gradskom trgu- Esplanada, kreće svečana Vaskršnja litija. Tačno u ponoć počinje spektakularni vatromet, koji uz svetlost desetina hiljada sveća, ostavlja bez daha! Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan (nedelja) 08.04.2018. KRF – PALEOKASTRICA – AHILION – GRČKO VEČE
Doručak. Polazak za grad Krf na Vaskršnju liturgiju. Nakon liturgije u crkvi Svetog Spiridona slobodno vreme ili fakultativni obilazak očaravajućeg zaliva Paleokastrica, iznad kojeg se nalazi vizantijski manastir Uspenja presvete Bogorodice. Nastavak putovanja do Ahiliona – raskošnog dvorca Austro-Ugarske carice Elizabete. Popularna princeza Sisi, žena cara Jozefa, bila je impresionirana mitskim grčkim junakom Ahilom, pa je sakupila najbrojniju kolekciju skulptura ovog junaka a i sam dvorac nazvala po Ahilu. Povratak u hotel. U večernjim satima organizovan fakultativni odlazak u tavernu poznatu po sjajnim “grčkim večerima” gde ćete se zabaviti uz bogat repertoar tradicionalnih grčkih plesova, muziku, kvalitetnu lokalnu kuhinju i vino. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan ( ponedeljak) 09.04.2018. KRF - SOLUN
Doručak. Odjava iz hotela u 8 časova. Vožnja do luke i ukrcavanje na trajekt. Dolazak u Igumenicu nakon 1,5 h vožnje brodom. Nastavak putovanja do Soluna. U poslepodnevnim časovima dolazak u Solun. Panoramsko razgledanje grada: Bela kula, spomenik Aleksandru Makedonskom, Galerijev slavoluk, Rotonda, crkva svetog Dimitrija zaštitnika Soluna. Odlazak i poseta Srpskog vojničkog groblja-Zejtinlik. Nakon toga slobodno vreme za šetnju i šoping. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Makedoniju I Srbiju uz usputna zadržavanja radi carinskih formalnosti i odmora.
6.dan (utorak) 10.04.2018. BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.

PAKET ARANŽMAN 6 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 3 NOĆENJA SA DORUČKOM + OBILASCI

TERMIN PUTOVANJA

SPECIJALNA CENA

CENA PO OSOBI

05.04. - 10.04.2018.

          149 € 

         169 €

Cene iz tabele su izražene u eurima. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate

Broj soba po specijalnoj ceni je ograničen.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom prema programu putovanja (klima,tv,dvd, audio oprema)
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u standardnim 1/2 i 1/2 +1 sobama u hotelu po programu
 • Obilaske prema programu putovanja
 • Usluge predstavnika agencije- licenciranog vodiča
 • Troškove organizacije i realizacije programa.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji). PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
 • Individualne troškove putnika
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu, koja se plaća na recepciji hotela u iznosu od 0,50 € po noći po osobi.
 • Fakultativne izlete

DOPLATE:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu na upit

POPUSTI:

 • Deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
 • Deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

 CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI: 
• Ostrvo Vido 8 € 
• Paleokastrica i Achileon 20 €
• Grčko veče 26 €

Pozovite za rezervaciju 011 323 12 16

Rezervacija

Uskrs na Krfu

od 149€

POLAZAK: 05.04-10.04.

3 nocenja sa doruckom - AUTOBUS

Arena travel | Blog

Azurna obala

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Neos Marmaras

Neos Marmaras je najveće turističko mesto na Halkidikiju koje se nalazi na zapadnoj strani poluostrva Sitonija, na udaljenosti od Soluna 2,5 sata vožnje. Odlikuje se lepom peskovitom plažom, okružen borovom šumom, maslinjacima i vinogradima. 

Detaljnije

Tasos "Šuma koja pliva"

Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Zbog svoje guste vegetacije često ga nazivaju „Šuma koja pliva“. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.

Detaljnije