Putopis iz Francuske- Lorena & Sampanja

od 239€

POLAZAK: 10.10

AUTOBUS / 3 NOCENJA 

1.dan (utorak, 11. April / 10. Oktobar)          NOVI SAD - BEOGRAD... Polazak autobusa u ranim popodnevnim časovima (oko 16h) iz Novog Sada i Beograda sa dogovorenog mesta (2 dana pre polaska biće tačno poznato i vreme i mesto postavke autobusa).  Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Austrije sa kraćim pauzama radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2.dan      NANSI   Prepodnevna vožnja preko Nemačke (pokrajine Bavarska i Baden-Virtemberg). Prelazak Rajne i nastavak putovanja preko francuske pokrajine Lorena do NANSIJA. Dolazak u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Odmor. U dogovoreno vreme (oko 17h) polazak u kraće razgledanje grada uz šetnju: katedralna Bogorodičina crkva (Notre Dame) iz 18. veka sa prelepom baroknom fasadom i dva zvonika, glavni gradski trg Stanislas – veličanstveni centralni gradski trg okružen raskošnim palatama (Trijumfalna kapija, Gradska kuća, Muzej lepih umetnosti…), trg Karijere sa palatom Vlade i Duždevom palatom,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti (šetnja sjajnim parkom Pepinier, korzom Leopold…). Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3.dan      NANSI – DOMREMI – EPERNE – REMS – NANSI    Doručak. Celodnevni, fakultativni izlet do oblasti Šampanja. Polazak na izlet u 9h. Odlazak do obližnjeg malog seoca DOMREMI LA PISEL u oblasti Vogeza. Po dolasku sledi poseta najvećoj atrakciji ovog mesta, rodnoj kući francuske nacionalne herione Jovanke Orleanke. Tu ćemo i započeti našu storiju o ovoj junakinji čije priče i danas bruje kaldrmama širom Francuske. Odmah nakon obilaska rodne kuće, nastavljamo naš put ka unutrašnjosti Šampanje. Proćićemo preko oblasti beskrajnih vinograda sa plemenitim vrstama vinove loze koja se u ovom delu Francuske uzgaja vekovima kako bi podarila svetu čudesno penušavo vino… Po dolasku u šampanjski grad EPERNE, sledi kraća šetnja Avenijom Šampanj na kojoj se nalaze mali mezoni – vrsta minijaturnih dvoraca, vinskih kuća, među kojima se ističe vinska kuća „Moet“ koja proizvodi čuveni šampanjac „Dom Perinjon“. Nakon čudesne priče o ovom mestašcu, sledi (fakultativno) poseta staroj vinskoj kući uz obilazak vinskih hodnika, priču o šampanjcu i naravno degustaciju penušavca. Obogaćeni znanjima o šampanjcu, nastavljamo naše putešestvije do kraljevskog grada REMSA. Po dolasku, sledi kraći obilazak uz razgledanje čudesne katedrale Notr Dam u kojoj su krunisani gotovo svi francuski kraljevi. Kraj katedrale nalazi se i rezidencija biskupa, palata Tau. Slobodno vreme za individualne aktivnosti u gradu do 21h. Povratak u hotel oko 23.30h. Noćenje.

4.dan      NANSI – LUKSEMBURG – MEC – NANSI    Doručak. Celodnevni, fakultativni izlet. Polazak na izlet u 9.30h. Odlazak do Velikog Vojvodstva LUKSEMBURG i poseta istoimenom glavnom gradu države. Po dolasku, kraći obilazak istorijskog centra sa razgledanjem: Bogorodičina crkva Notr Dam – remek-delo kasne gotike, Gradska kuća, rezidencija Velikog vojvode – sedište vladarske porodice, Oružana palata, ratni spomenik „Gëlle Fra“, Adolfov most... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Luksemburga u 14h. Kraća vožnja do MECA, prestonice regije Lorena. Po dolasku, kraći obilazak centra grada sa razgledanjem: katedrala Sv. Stefana (Etjen) iz 14. veka sa fantastičnim vitražima, crkva Sv. Petra sa templarskom kapelom, Esplanada, trg Sv. Luja sa raskošnim trgovačkim palatama iz 16. veka,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Meca ka hotelu u 20h. Noćenje.

5.dan      NANSI – ŠTUTGART      Doručak. Odjava iz hotela u 8.30h i polazak ka Nemačkoj. Dolazak u prestonicu pokrajine Baden-Virtemberg ŠTUTGART oko 13h. Po dolasku sledi obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: Šlosplac – centralni gradski trg okružen velelepnim građevinama (Jubilarni toranj, Kenigsbau…); Nova palata na trgu – nekadašnja kraljevska rezidencija, danas zgrada Vlade pokrajine; Kraljevska ulica – glavna trgovačka zona grada; katedrala Sv. Eberharta, Stari dvorac, Štift crkva i Šilerov trg,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti, posete muzejima i galerijama, šoping… Fakultativni odlazak metroom do čuvenog muzeja „Mercedes-Benc“ u kojem se nalazi preko 160 izloženih automobila. Polazak iz Štutgarta ka Srbiji oko 22.30h. Noćna vožnja preko Bavarske, Austrije, Slovenije, Hrvatske…

6.dan (nedelja, 16. April / 15. Oktobar)              Dolazak u Novi Sad/Beograd u popodnevnim satima. Kraj putovanja.

                CENA ARANŽMANA

+ PAKET IZLETA za uplate u agenciji

                           239 €

umesto85 €  samo 65 €

Navedena cena uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu sa 3*** u Nansiju
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 studije
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča
 • obilaske Nansija i Štutgarta prema programu
 • organizacione troškove

Ova cena uključuje i predviđene izlete:

oIzlet za Domremi sa ulaznicom za kuću Jovanke Orleanke – Eperne (bez ulaznice za vinsku kuću i šampanjske podrume) – Rems

oIzlet za Luksemburg i Mec

Navedena cena ne uključuje:

 • Sve druge nepomenute usluge
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 6 € u din.)
 • Fakultativnu posetu šampanjskim podrumima u Eperneu sa posetom vinskoj kući i degustacijom šampanjca – 30 € (PRIJAVA ZA OVAJ PROGRAM JE OBAVEZNA U AGENCIJI, plaćanje se vrši isključivo na licu mesta!)
 • Fakultativna poseta Muzeju Mercedes-Benca u Štutgartu – 20 € sa uključenim kartama za metro i ulaznicom za muzej (prijava i plaćanje na licu mesta)
 • Eventualnu ulaznu taksu u zemlje EU – procedura dobijanja i cena ove takse do dana objavljivanja programa nisu poznati!
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu: 75 €
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu: 100 €
 • Popust za treću osobu u 1/2+1 studiju: 10 €

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:

 • Izlet za Domremi-Eperne (bez šampanjskih podruma)-Rems – 45 €
 • Izlet Luksemburg - Mec – 40 €

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  KURSU  BANKE INTESA  ZAEFEKTIVU  NA  DAN  UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20. 10. 2017. za prolećne polaske, odnosno do 20.05.2018. za jesenje polaske!
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do oktobra 2017. za prolećne polaske, odnosno do 20.05.2018. za jesenje polaske!
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20. u mesecu, a najkasnije do 20. 10.2017. za prolećne polaske, odnosno do 20.05.2018. za jesenje polaske! Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku.NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „APART'CITY“ 3***, Nansi(https://www.appartcity.com/fr/appart-hotel/nancy-a-nancy.html)

Hotel je odlično pozicioniran u samom centru grada, na samo 2 km od glavnog gradskog trga Stanislas, na oko 300 m od hotela nalazi se market, a u neposrednoj blizini i restoran. Hotelski objekat raspolaže sa malim prijemnim – recepcionim delom, salonom za posluženje doručka (kontinentalni doručak – veoma slab i jednoličan, kako je to i uobičajeno u Francuskoj). Smeštaj je u studijima koji poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, malu kuhinjicu, centralni aklimatizaciono-grejni sistem. WiFi samo uz doplatu!

 

Arena travel | Blog

Azurna obala

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Neos Marmaras

Neos Marmaras je najveće turističko mesto na Halkidikiju koje se nalazi na zapadnoj strani poluostrva Sitonija, na udaljenosti od Soluna 2,5 sata vožnje. Odlikuje se lepom peskovitom plažom, okružen borovom šumom, maslinjacima i vinogradima. 

Detaljnije

Tasos "Šuma koja pliva"

Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Zbog svoje guste vegetacije često ga nazivaju „Šuma koja pliva“. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.

Detaljnije