Venecija - 2 noci

od 79€

POLASCI:TOKOM CELE GODINE

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆI

Trst – Palmanova – Verona – Padova - Venecija

Venecija je grad, pristanište i čuveno turističko mesto u severoistočnoj Italiji, na Jadranskom moru, saoko 270.000 stanovnika. Venecija je u središnjem dobu srednjeg veka bila najvažniji grad na svetu i najveće trgovište Evrope između njenog Zapada i Istoka. Grad je i poznat kao dugogodišnja prestonica nadasve čuvene Mletačke republike.Venecija je jedinstven grad na svetu, izgrađena je na 118 malih ostrva u laguni, na ušću reke Brente u Venecijansku lagunu, sa kanalima umesto ulica. Duž kanala nalazi se niz crkava i palata prvorazredne vrednosti, koji tvore jedinstven urbani sklop.

 

 

Program

1.dan      BEOGRAD

Sastanak putnika na parkingu kod sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“ (bivši 25. maj) na Dorćolu oko 20:30h. Polazak autobusa u 21:00 h (za tačno vreme polaska pozovite agenciju dva dana pre putovanja). Noćna vožnjapreko Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.

2.dan      TRST – NOVENTA DI PIAVE - LIDO DI JESOLO

Dolazak u Trstu prepodnevnimčasovima. Panoramsko razgledanje grada: Srpska crkva Sv. Spiridon, Ponte Roso, piazza Unita, tršćanski zaliv....slobodno vreme u Trstu.Nastavakputovanja do outletšoping centraNoventa di Piave, jednogodnajvećih i najpoznatijihoutletšopingcentara u SevernojItaliji. Kompleksčinipreko 130 radnjipoznatihsvetskihbrendovaGuess, Nike, Adidas, Benetton, Armani, Gucci, Trussardi, Fendi itd, kojenude i do 70% popustatokom cele godine. Pored dobrog šopinga možete odmarati i uživati u brojnim restoranima, barovima, poslastičarnicama. (www.mcarthurglen.com/it/noventa-di-piave-designer-outlet/en). Slobodno vreme za kupovinu. U večernjim časovima smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan     LIDO DI JESOLO – VERONA – SIRMIONE – JEZERO GARDA

Doručak. Fakultativni odlazak u Veronui na jezero Garda - Sirmione. Verona je administrativni centar regije Veneto, i posle Venecije jedan od najposećenijih gradova Severne Italije. Poznata je po Julijinoj kući, amfiteatru iz rimskog perioda, dobroj kuhinji i odličnom vinu. Po dolasku u Veronu pešačko razgledanje grada: glavni gradski Trg Bra, šetalište Liston, Arena, Korzo Mateoti, renesansni Trg Erbe, Stub srama, Piazza Signori, Danteov spomenik, Julijina kuća. Odlazak u gradić Sirmione, jedno od najlepših mesta na najvećem italijanskom jezeru Garda. Slobodno vreme. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

4. dan   LIDO DI JESOLO – VENECIJA – MURANO - BURANO

Doručak. Napuštanjehotela. Fakultativni izlet Venecija, Murano i Burano. Vožnja brodom od luke do istorijskog centra Venecije. Pešačko razgledanje grada: Tamnica u kojoj je bio zatočen Kazanova, Most Uzdaha, Vrata Venecije sa zaštitnim znakom grada – Krilati lav Svetog Marka, Duždeva palata – sedište moći Mletačke republike, Biblioteka u kojoj se čuvaju sabrana dela pesnika Petrarke, maketa broda Marka Pola, ronilačko odelo Leonarda Da Vinčija, Trg Sv.Marka, Bazilika Sv.Marka, kafe “Florian”, Zvonik, Astronomski sat… Slobodno vreme u Veneciji ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaskavenecijanske lagune i poseta ostrvima Murano i Burano. Murano je poznato po proizvodnji raznobojnih ukrasnih i upotrebnih predmeta od stakla. Poseta najstarijij fabrici stakla na ostrvu Murano. Vožnja lagunom do Burana, najživopisnijeg ostrva u venecijanskoj laguni. Slobodno vreme na ostrvu Burano. Povratak u Veneciju. Transfer brodom do luke Punta Sabioni. Polazak za Srbiju u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku.

5. dan      BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.                                                                                                                                             (Kraj programa)

 

TERMIN PUTOVANJA

SPECIJALNA PONUDA

CENA PO OSOBI

05.10.-09.10.2017.

79 €

99 €

09.11.-13.11.2017.

89 €

109 €

29.12.2017.-02.01.2018.

89 €

109 €

08.03.-12.03.2018.

89 €

109 €

05.04.-09.04.2018.

89 €

109 €

27.04.-01.05.2018.

89 €

109 €

NAČIN PLAĆANJA:

  • Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
  • Na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak čekovima građana na tri jednake mesečne rate.
  • Plaćanje: Visa, Master, Maestro, Dina.
  • Prekoračuna: uz profakturu
Pozovite za rezervaciju 011 323 12 16

Rezervacija

Arena travel | Blog

Azurna obala

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Neos Marmaras

Neos Marmaras je najveće turističko mesto na Halkidikiju koje se nalazi na zapadnoj strani poluostrva Sitonija, na udaljenosti od Soluna 2,5 sata vožnje. Odlikuje se lepom peskovitom plažom, okružen borovom šumom, maslinjacima i vinogradima. 

Detaljnije

Tasos "Šuma koja pliva"

Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Zbog svoje guste vegetacije često ga nazivaju „Šuma koja pliva“. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.

Detaljnije