Djenova i Cinque terre

od 139€

POLASCI: 05.04 / 28.04.

2 NOCENJA - AUTOBUS

Đenova je šesti po veličini grad u Italiji i najveća je italijanska luka. Smeštena u severozapadnom delu Italije, u regionu Ligurija, ponosno nosi nasleđe Mletačke republike, jedne od najmoćnijh srednjevekovnih svetskih sila pod zastavom Sv. Đorđa, koja joj je i danas zaštitni znak.
Poznata i kao najveća luka Italije, Đenova poseduje veliko i dobro očuvano staro jezgro, koje je pod zaštitom UNESKO-a.
Prvo što primetite kada dođete u Đenovu je brdoviti teren, u Liguriji praktično ne postoji ravnica, i njen glavni grad je prepun zavojitih ulica i stepeništa pretvorenih u pešačke staze. Usađene u obronke bregova, visoke, uske đenovske građevine, izolovane od zelenila, obojene u crveno, narandžasto i žuto, tiskaju se uz palate, viseće vrtove, crkvene tornjeve i ostatke starih gradskih zidina. 
Od glavnih tržnih ulica i trgova, spuštate se u srednjevekovni stari grad Đenove, u samo srce njegovih karuđija - gusto isprepletenih tamnih uskih pešačkih uličica, koje dočaravaju nekadašnje drame, ubistva i intrige za vreme zlatnog doba Đenove. U podnožju starog grada nalazi se njegova istorijska luka i novija pristaništa. Vode su prepune putničkih i ribarskih brodova, trajekata i jahti, a đenovski arhitekta Renco Pijano je ovom području pridodao lift za razgledanje i staklenu biosferu. Nacionalni park “Cinque terre” (pet zemalja) pod zaštitom je UNESCO-a i predstavlja skup od pet terasasto izniklih naselja na strmim liticama ligurijske rivjere, do kojih je nemoguće doći kolima. Autentičnost i nedostatak komercijlizacije čini da odišu posebnim šarmom. Živopisne kuće pastelnih boja, primorski šarm, mreža puteljaka za šetnju je nešto što nikoga nije ostavilo ravnodušnim.CinqueTerre odiše drugačijim vremenom, kada su ljudi živeli jednostavnije i spokojnije....Ribarsko mesto Portofino u Ligurijskom moru, 36 kilometara od Đenove, bilo je poznato i u doba Rimljana. U to vreme zvali su ga Portus Delphini jer je, kako piše u jednom starom latinskom rukopisu, u njemu obitavalo mnoštvo delfina. Ovaj gradić sa nešto više od 530 stanovnika jedno je od poznatijih ligurijskih turističkih odredišta. Terase na strmim liticama sa pogledom na more, mediteranska klima i ukusna jela pozivaju vas da okusite pravi slatki život - dolce vitu. U potrazi za mirom Portofino je odredište poznatih i bogatih. Od 1950. godine holivudske zvezde i evropski bogataši često su i rado birali upravo taj gradić za beg u mir. Rapalo (Rapallo), čuveno letovališta iz razdoblja „bel epok“ zahvaljujući svom veličanstvenom položaju nosi epitet jednog od najlepših gradova na strmoj i nepristupačnoj obali, na kojoj su se smestili slikoviti gradići. 

 

Program

1. dan  BEOGRAD

Polazak autobusom iz Beograda, veliki parking preko puta Buvlje Pijace na Novom Beogradu, na uglu ulica Jurija Gagarina i Antifasističke Borbe - Blok 42. Sastanak putnika u 16:00 časova. Polazak u 16:30 časova. Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. dan  ĐENOVA                 
Dolazak uĐenovu u prepodnevnim časovima.Panoramsko i pešačko razgledanje grada:najstariji svetionik na svetu – Lanterna, stara Luka, palata Sv. Đorđa, Trg  Ferari na kome se nalaze opera i berza,Duždeva palata, katedrala San Lorenco, Kolumbova kuća...Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje. 

3. dan  ĐENOVA – LEVANTO – “CINQUE TERRE”– ĐENOVA        
Doručak. Celodnevni  fakultativni izlet do Ćinkve Tere (Cinque Terre) nacionalni park u kome se nalaze 5 najlepših tradicionalnih mesta Italije pod zaštitom UNESCO-a. Vožnja autobusom do mesta Levanto gde se ukrcava na  voz koji povezuje svih pet sela u sastavu Nacionalnog parka Ćinkve Tere.Odlazak vozom do najvećeg  naselja u okviru parka Riomađore (Riomaggiore) koje leži na stenama duž  potoka Mađore i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Nastavak putovanja vozom do  Manarole, tipičnog sela ove regije sa kućama koje se spuštaju terasasto do same obale mora.Vožnja vozom do sledećeg  sela Vernaca (Vernazza) koje je izgrađeno na uzvišenju oko gotske crkve Sv.Margarite antiohiske iz 13-og veka.Četvrto selo koje se obilazi je Monterosa al Mare, koje leži u sredini  malog zaliva, sa kućama u obliku kula  (case – tori). Slobodno vreme, mogućnost odlaska do plaže.Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan  ĐENOVA–PORTOFINO – RAPALO      
Doručak.Slobodno vreme u Đenovi za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog izleta u Portofino – Rapalo. Polazak ka  Levantskoj obali  do živopisnog zaliva Golfo Del Tigullio, gde su smeštena tri predivna gradića Rapalo,Santa Margarita i Portofino, najpoznatija letovališta na rivijeri cveća.Dolazak u Rapalo, primorski grad i omiljeno letovalište italijana, slobodno vreme u Rapalu zatim odlazak brodom do  Santa Margarite i Portfina.Portofino je mala luka imondensko letovalište koje su   tokom  istorije  posećivale slavne ličnosti počev od Ričarda Lavljeg srca do plejade kraljeva, plemića, industrijalaca, političara i  naučnika, filmskih i estradnih zvezda. U popodnevnim  časovima povratak u Đenovu i polazak za  Beograd. Noćna vožnja  krozSloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.
 5. dan  BEOGRAD               
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovim (Kraj usluga)

TERMIN PUTOVANJA

SPECIJALNA PONUDA

CENA PO OSOBI

05.04. – 09.04.2018.

139 €

159 €

28.04. – 02.05.2018.

139 €

159 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • Smeštaj u Đenovi, u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom
 • Obilaske prema programu (Panoramsko i pešačko razgledanje Đenove)
 • Troškove licenciranog pratioca grupe
 • Troškove organizacije, vođenja i realizacije aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje -
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu za Đenovu i okolinu (plaća se na recepciji hotela) - zaboravak u hotelima sa 4* - 2 € po noćenju / po osobi
 • Fakultativne obilaske izlete i ulaznice
 • dodatno sediste u autobusu 60 eur

POPUSTI:

Deca ostvaruju popuste u pratnji dve punoplatežne osobe. Kod ostvarivanje popusta za dete, merodavan je datum rođenja i starost deteta u trenutku započinjanja putovanja. 

 • deca od 0 – 2 godine besplatno  (nemaju sedište u autobusu i nemaju ležaj u hotelu)
 • deca od 2 – 12 godina popust 10% na devizni deo aranžmana (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

 DOPLATE:

 • Doplata za jednokrevetnu (1/1)  sobu iznosi 40% cene aranžmana

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre početka putovanja
 • Odloženo plaćanje čekovima građana
 • Platne kartice Visa, Dina, Master i Maestro

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
 • CENE FAKULTATIVNIH IZLETA SU PO OSOBI, podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 35 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno. Cenaseuglavnomsastojiodtroškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini i program fakultativnihizletasupromenljiviizaviseodslobodnihterminapolokalitetima, brojaprijavljenihputnikaiobjektivnihokolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI

 • Cinque Terre 35€ / 25€ deca (cena uključuje prevoz autobusom,prevoz vozom između naselja u okviru Nacionalnog parka)
 • Porto Fino i Rapalo 35€ / 25€ (cena uključuje prevoz autobusom, vožnju brodom Rapalo – S.Margarita – Portofino)

 

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Hoteliizoveponudeimajurestoran, asvakasobaima tuš/WC. Smeštaj je u Đenovi u navedenim hotelima do popune mesta ili sličnom iste kategorije:

 

Hotel Columbus Sea 4*www.columbussea.com/

 Lokacija: Nalazi se na dva kilometra od najstrožeg centra Đenove i luke.

Sadržaj: Hotel raspolaže sa restoranom i barom.

Smeštaj: Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), telefon, TV.

Doručak je na bazi kontinentalnog švedskog stola.

 

Pozovite za rezervaciju 011 323 12 16

Rezervacija

Arena travel | Blog

Azurna obala

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Neos Marmaras

Neos Marmaras je najveće turističko mesto na Halkidikiju koje se nalazi na zapadnoj strani poluostrva Sitonija, na udaljenosti od Soluna 2,5 sata vožnje. Odlikuje se lepom peskovitom plažom, okružen borovom šumom, maslinjacima i vinogradima. 

Detaljnije

Tasos "Šuma koja pliva"

Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Zbog svoje guste vegetacije često ga nazivaju „Šuma koja pliva“. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.

Detaljnije