Rim-Napulj-Kapri-Sorento

od 189€

POLAZAK: 27.04/ 03.10/ 08.11

AUTOBUSOM 6 DANA / 3 NOĆENJA

Rim je jedan od najlepših gradova sveta, a njegova istorija verovatno je najbogatija i najburnija od svih. Svi znamo priče o Romulu i Remu i o tome kako je nastao ovaj grad na 7 brežuljaka. Čuvene priče o velikom carstvu koje se prostiralo na tri kontinenta, Juluju Cezaru i mnogim carevima i Imperatorima koji su došli posle njega. Da li ste znali da u Rimu postoji više od 900 crkava? Da je rimska prva sagrađena crkva Svetog Ivana Lateranskog (San Giovanni in Laterano), a ne crkva Svetog Petra?
Iznenađenjima tu nije kraj. Spomenimo i da je Panteon bio najveći crkveni hram do sredine 15. veka, sve dok se nije izgradila firentinska katedrala, i da se svakog dana u Fontanu di Trevi baci novčića u vrednosti više od 3 000 eura. Sve su to neke od zanimljivosti koje ovaj večni grad čini privlačnim milionima turista iz celog sveta. Posetite ovaj prelepi grad i otkrite još mnogo tajni koje sa sobom nosi već dugi niz vekova.

Program

1. dan BEOGRAD
Polazak autobusom iz Beograda, sa Dorćola, parking kod sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“ (bivši 25. maj). Sastanak putnika u 14:00 h. Polazak u 14:30 h. Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.
2. dan RIM
Dolazak u Rim u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Vatikana– jedne od najmanjih i najmoćnijih država sveta. Obilazak Vatikanskih muzeja, uz stručno vođenje lokalnog vodiča:zbirka antičkih statua, sala tapiserija, sala geografskih karata iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo, Sikstinska kapela sa delima Mikelandjela, Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara..Obilazak se završava na trgu Svetog Petra ispred same crkve, koji je uredio Bernini,najznačajniji umetnik italijanskog baroka. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u boemsku četvrt Rima – Trastevere. Šetnja kroz Trastevere gde će vas dočekati ambijent iz Felinijevih filmova, dobar provod, ljubazni domaćini i bezbroj suvenirnica, galerija, barovi i restorani sa tradicionalnom kuhinjom i dobrim vinom. Povratak u hotel. Noćenje.
3. dan RIM – VATIKAN - NAPULJ
Doručak.Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Rima sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Pešačko razgledanje Rima: Trg Naroda, Via del Korso, Španske stepenice, Fontana di Trevi, najstariji rimski hram Panteon, Trg Navona, Trgc veća, Hadrijanov zamak Sv. Andjela… U poslepodnevnim časovima polazak za Napulj. Po dolasku u Napulj,panoramsko razgledanje grada, trećeg po veličini u Italijii glavnog grada pokrajine Kampanja. Napulj zovu grad sunca i grads vetlosti. Rodno je mesto Berninija i nekadašnja prestonica velikog Sicilijanskog kraljevstva.. Istorijsko jezgro grada je i dalje pod zaštitom UNESCO-a. Razgledanje grada: Kraljevska palata, luka, gradska kuća, srednjevekovni zamak Nuovo,Trg Plebisito, teatro San Carlo, galerija Umberto I,trgovačka ulica Umberta I... Smeštaj u hotel. Noćenje.

4. dan NAPULJ – POMPEJA – SORENTO

Doručak. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Pompeje i Sorenta. Obilazak Pompeje jednog od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta. Grad Pompeja je bio najveći i najbogatiji trgovački centar u antičkom periodu. Potpuno je uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine i infrastruktura grada su ostale skoro savršeno očuvane, jer je Pompeja bila zatrpana debelim slojem vulkanske prašine sve do 19-og veka kada je otkrivena. Mnoge kuće i vile oslikane freskama otkrivene su u iznenađujuće očuvanom stanju, kao i upotrebni i ukrsni predmeti iz prvogveka naše ere. Pompeja je grad čija topografija nije promenjen i može se videti u nekadašnjem stanju. Tokom razgledanja Pompeje prolazi se ulicama popločanim kamenjem, pored prodavnica, foruma, termi, hramova...iz antičkog doba. Nastavak putovanja do Sorenta. Razgledanje Sorenta: pešačka ulica KorsoItalia, romantični trg Taso, trg Lauro, gradska katedrala iz XIV veka,obilje prodavnica i butika čuvenih svetskih brendova...Izuzetno veliki broj restorana poznate nacionalne kuhinje. Prelepe ulice koje odišu specifičnom italijanskom arhitekturom. Slobodno vreme. Povrataku Napulj. Slobodno veče. Preporuka: obići staro istorijsko jezgro Napulja u kome je glavna katedrala Duomo i prošetati do obale gde je Tvrđava Jaje (Castel del Uovo) jedan od simbola grada... Noćenje.

5. dan NAPULJ – OSTRVO KAPRI
Doručak.Celodnevni fakultativni izleti obilazak najlepšeg ostrva Italije-Kapri.Ostrvo Kapri nalazi se u Napuljskom zalivu i važi zajednu od najelitnijih svetskih turističkih destinacija. Na Kapriju u raskošnim vilama odmarali su rimski imperatori i carevi a njihov primer sledili su brojni poznati vladari, plemići, umetnici, književnici i druge slavne ličnosti iz celog sveta. Zbog svoje atraktivnosti, izuzetno prijatne blage klime, bujne vegetacije i bajkovitih pejzaža i danas je najatraktivnije mondensko letovalište Italije, gde uživaju sva čula. Dolazak do ostrva Kapri nakon polučasovne vožnje brodom. Podolasku u luku vožnja žičarom i obilazak mesta Kapri: Malaluka, glavni gradski trg – Piazza Umberto I, Faraljoni...Slobodno vreme za uživanje i šetnju. U večernjim časovima povrataku Napulj i polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.
6. dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u podnevnim časovima. (Kraj programa)

TERMIN PUTOVANJA

SPECIJALNA PONUDA

CENA PO OSOBI

 

27.04. – 02.05.2018.1. MAJ

189 €

219 €

03.10.-08.10.2018.     JESEN

189 €

219 €

08.11.-13.11.2018. DAN PRIMIRJA

169 €

219 €

 

NAČIN PLAĆANJA:

• Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
• Na rate: 40% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana na tri jednake mesečne rate.
• Plaćanje: Visa, Master, Maestro, Dina.
• Prekoračuna: uz profakturu izdatu od strane agencije

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (sa klimom, TV-om i audio opremom)
• Smeštaj u Rimu u hotelu 3* u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 1 noćenje sa doručkom
• Smeštaj u Napulju u hotelu 3* u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobam na bazi 2 noćenja sa doručkom
• Obilazak prema programu (Panoramsko razgledanje Napulja)
• Troškove licenciranog pratioca grupe
• Troškove organizacije, vođenja i realizacije aranžmana

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• međunarodno putno zdravstveno osiguranje PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
• obaveznu gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (plaća se na recepciji hotela) – zaboravakuhotelimasa 3* – 3 €ponoćenju /poosobi
• obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (plaća se na recepciji hotela) – zaboravakuhotelimasa 3* – 4 €ponoćenju /poosobi.
• Fakultativne obilaske izlete i ulaznice

DOPLATE:
• Doplata za jednokrevetnu sobu na upit

  • doplata za dodatno sediste u autobusu 90 eur

POPUSTI:
• Deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
• Deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
• Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
• CENE FAKULTATIVNIH IZLETA SU PO OSOBI, podložne su promenama, minimum za realizaciju izletaje 35 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno. Cena seuglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI
• Rim pešačko razgledanje grada – 15 €/10 €
• Rim noću – 10 €/5 €
• Vatikan – 40 €/30 €
• Pompeja i Sorento – 35 €/25 €
• Kapri – 60 €/40 €

Pozovite za rezervaciju 011 323 12 16

Rezervacija

Arena travel | Blog

Azurna obala

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Neos Marmaras

Neos Marmaras je najveće turističko mesto na Halkidikiju koje se nalazi na zapadnoj strani poluostrva Sitonija, na udaljenosti od Soluna 2,5 sata vožnje. Odlikuje se lepom peskovitom plažom, okružen borovom šumom, maslinjacima i vinogradima. 

Detaljnije

Tasos "Šuma koja pliva"

Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Zbog svoje guste vegetacije često ga nazivaju „Šuma koja pliva“. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.

Detaljnije