Berlin

od 219€

POLAZAK:u pripremi

6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA

Berlin – Potsdam        

Berlin je jedna od najznačajnijih evropskih metropola na ekonomskom, naučnom i umetničkom planu, sa četiri univerziteta, tri opere, šest simfonijskih orkestara, 60 pozorišta i 165 muzeja. Osnovan u 13. veku, bio je prestonica Pruske kraljevine (1701), Nemačkog carstva (1871 – 1918), Vajmarske republike (1919 – 1933) i Trećeg rajha (1933 – 1945); Istočni Berlin je bio glavni grad Demokratske Republike Nemačke (1949 – 1990). Podeljen zidom (1961 – 1989) Berlin je u najvećoj meri odražavao karakteristike i razlike dva suprotstavljena nemačka društvena i ekonomska sistema, a od 1990. ponovo je prestonica ujedinjene zemlje. Berlin i dalje ubrzano i vidno raste, više od bilo koje druge velike evropske prestonice. Na svakom koraku se obnavljaju monumentalne klasične građevine koje pripadaju njegovom ogromnom kulturnom nasleđu i niču hipermoderna i futuristička zdanja. Njegovom veoma izraženom kosmopolizmu i multikulturalnosti doprinosi gotovo pola miliona stranaca iz preko 180 zemalja koji žive u Berlinu. Potsdam na reci Havel je glavni grad istorijske pokrajine i savezne države Brandenburg čije se gradsko jezgro formiralo u drugoj polovini 18. veka, tokom vladavine kralja Fridriha Velikog (1712 – 1786) uspešnog vojkovođe, reformatora i zaštitnika umetnosti, koji je na pruskom prestolu bio 46 godina. Sa svojim divnim parkovima i raskošnim dvorcima Sansusi i Sesilijenhof u kojima su do 1918. boravili poslednji nemački carevi iz dinastije Hoencolern, proglašen je delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a. Drezden, glavni grad Saksonije, nazvan je ”Elflorenz” (Firenca na Elbi) zbog svog izuzetnog renesansnog urbanog jezgra – najprostranijeg van Italije. Moćni saksonski knez Fridrih Avgust II (1670 – 1733) dogradio ga je veličanstvenim baroknim crkvama i palatama i pretvorio u najlepši nemački grad u 18. veku. Do temelja razoren u savezničkom bombardovanju februara 1945, Drezden je posle zadivljujći verne rekonstrukcije, koja je trajala više od pola veka, uspeo u potpunosti da obnovi svoj nekadašnji sjaj.

Program

1. Dan    BEOGRAD – NOVI SAD... Polazak iz Beograda i Novog Sada u popodnevnim časovima (oko 16h). Noćna vožnja preko Mađarske, Slovačke i Češke… Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. Dan    BERLIN   Dolazak u Berlin u prepodnevnim časovima. Panoramski obilazak grada uz razgledanje njegovih najvažnijih delova: Letnja palata kraljice Sofijezgrada Nemačke opere, crkva cara Vilhelma, glavna trgovačka ulica Kurfurstendam, spomenik boginji pobede – Zlatna Elza, Nemački parlament (u zgradi nekadašnjeg Rajhstaga), Brandenburška kapija, istorijska ulica „Unter den Linden”, spomenik Fridrihu Velikom, ostaci Berlinskog zida, trg Aleksander, „Checkpoint Charlie”, Trg Potsdam… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.
3.dan      BERLIN – TROPICAL ISLAND Doručak. Fakultativni odlazak na izlet do fantastične atrakcije „TROPICAL ISLAND“ - najveći zatvoreni prostor sa tropskom klimom u Evropi. Ogroman hangar zaprema površinu od oko 66.000m² sa temperaturama veštačkog mora od 28°C i vazduha 26° C. Objekat sadrži: plaže, bazene, tobogane, tropsku šumu, „Bali“ lagunu, terene za mini golf, kafe barove, restorane, prodavnice. Povratak u Berlin. Uveče, fakultativna večera u pivnici uz pivo i specijalitete nemačke kuhinje. Noćenje.
4.dan      BERLIN - POTSDAM    Doručak. Slobodno vreme ili poludnevni fakultativni izlet do POTSDAMA. Po dolasku, razgledanje grada bez ulaznica: Brandenburška kapija, ruski kvart Aleksandrovka sa crkvom Aleksandar Nevski, Holandski kvart (18. vek) zidan za holandske zanatlije, švajcarske kuće, Sansusi – čuveni letnjikovac Fridriha Velikog, Nova palata, zatim palata Sesilienhof u kojoj je održana Potsdamska konferencija (susret Čerčila, Staljina i Trumana, jula 1945.), granični prelaz do 1989. na mostu Glinke na reci Havel gde su obavljane razmene špijuna Povratak u Berlin. Slobodno vreme. Noćenje.
5.dan      BERLIN      Doručak. Slobodno vreme u centru grada. Preporuka: Pet muzeja smeštenih na ostrvu na reci Špreji, nazvanom „Museumsinsel“ ili Muzejsko ostrvoStari muzejStara nacionalna galerijaBode muzejNovi muzej Pergamon muzej (veličanstveni oltar i friz iz Pergamona datiraju iz 2. veka p.n.e. i predstavljaju jednu od najznačajnijih zaostavština klasične antike). Polazak ka Srbiji u večernjim satima. Noćna vožnja sa kraćim odmorima kroz Nemačku, Češku, Slovačku i Mađarsku.
6.dan      …NOVI SAD / BEOGRAD     Dolazak u Novi Sad / Beograd u popodnevnim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI + PAKET IZLETA za uplate u agenciji
17.04. – 22.04.2017       219 €

umesto 80 € 

samo 60 €

(PRVI MAJ) 27.04. – 02.05.2017
03.10. – 08.10.2017
(PRAZNIK) 08.11. – 13.11.2017
Navedena cena uključuje:
 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu sa 2** u Berlinu
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe (1/2+1 sobe su sa pomoćnim ležajem)
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča

Ova cena uključuje i sve navedene izlete:::

 • Izlet do Tropskog ostrva sa ulaznicom
 • Izlet do Potsdama bez ulaznica

 

 

 

Navedena cena ne uključuje:

 • Sve druge nepomenute usluge
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje 
 • Fakultativnu večeru u pivnici u Berlinu – 35 € (uključen prevoz, usluge vodiča i večera: 1/2 svinjske kolenice, svinjski kare, kobasica, kiseli kupus, knedle od krompira, sos i jedna 0.5L krigla piva) -  (PRIJAVA ZA OVAJ PROGRAM JE OBAVEZNA U AGENCIJI, plaćanje se vrši isključivo na licu mesta!)
 • Eventualnu ulaznu taksu u zemlje EU – procedura dobijanja i cena ove takse do dana objavljivanja programa nisu poznati!
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu: 75 €
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu: 100 €
 • Popust za treću osobu u 1/2+1 sobi: 5 € 

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:

 • Izlet sa ulaznicom za Tropical Island – 50 €
 • Izlet do carskog grada Potsdama bez ulaznica – 30 € 

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE SE  VRŠI  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI PO KURSU BANKE INTESA  ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu  banke iNTESA  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20. 10. 2017. za prolećne polaske, odnosno do 20.05.2018. za jesenje polaske!
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 3 mesečne rata ili do oktobra 2017. za prolećne polaske, odnosno do 20.05.2018. za jesenje polaske!Plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20. u mesecu, a najkasnije do 20. 10.2017. za prolećne polaske, odnosno do 20.05.2018. za jesenje polaske! Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu banke INTESA na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. 

NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL 2/3*, Berlin
Hoteli iz naše ponude se nalaze na liniji metroa putem kog su spojeni sa centrom grada .Hotel ima recepciju, aperitiv bar, restoran i WiFi internet (uz doplatu). Sobe su dvokrevetne sa kupatilom i fenom, standardno opremljene telefonom, TV Sat. Bife doručak – samoposluživanje. Ime hotela će biti objavljeno 7 dana pre polaska 

Pozovite za rezervaciju 011 323 12 16

Rezervacija

Arena travel | Blog

Azurna obala

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Neos Marmaras

Neos Marmaras je najveće turističko mesto na Halkidikiju koje se nalazi na zapadnoj strani poluostrva Sitonija, na udaljenosti od Soluna 2,5 sata vožnje. Odlikuje se lepom peskovitom plažom, okružen borovom šumom, maslinjacima i vinogradima. 

Detaljnije

Tasos "Šuma koja pliva"

Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Zbog svoje guste vegetacije često ga nazivaju „Šuma koja pliva“. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.

Detaljnije