Romantična Nemačka

od 189€

POLAZAK: 19-24.09.2017.

6 DANA AUTOBUSOM - 3 NOCENJA

 

Rotenburg-Hajdelberg-Sankt Goar-Lorelaj-Rajnštajn-Tibigen-Nirnberg

Romantični put je čuvena turistička ruta u Nemačkoj koja se proteže kroz nekoliko Nemačkih saveznih pokrajina, Baden-Virtemberg, Bavarsku, Hesen, Rajnski Palatinat. Predstavlja put koji uokviruje najromantičnije predele i mesta u Nemačkoj. Ova turistička ruta dobro je poznata širom sveta, U želji da Vam otkrijemo Romantični put Nemačke, kreirali smo ovaj program putovanja koji uključuje najlepša i najpopularnija mesta na pomenutoj ruti. Rotenburg je grad bajke… Njegove ulice kao da su iz nekog filma, a ljubiteljima Harija Potera, učiniće se zaista poznatima… Poseta ovom gradu odezeće Vam dah… Posetićemo univerzitetski grad Hajdelberg koji se ponosi svojim ogromnim srednjovekovnim zamkom koji nadvisuje stari istorijski centar Hajdelberga. Tibingen će Vas sasvim sigurno opčiniti svojom lepotom. Njegove ulice odišu koloritom i predstavljaju ambijente kojih se putnici dugo prisećaju… Izlet u dolinu Rajne je nešto posebno… Preko 30 zamkova načičkano je na putu dugom svega 30 km i ogleda se već vekovima u vodama prelepe reke Rajne… Priče o vitezovima će začiniti nestvaran pejzaž… Tu u dolini Rajne, nalazi se i čuvena stena Lorelaj, posvećena rečnoj sireni, inspiraciji Hajnrika Hajnea koji je stvorio najlepšu romantičnu pesmu Nemačke i nazvao je upravo “Lorelaj”… Poseta zamku Rajštajn biće kruna ovog izleta… Na kraju našeg putešestvija očekuje nas carski grad Nirnberg, rodno mesto čuvenog slikara Direra i rezidencijalni grad svetih rimskih imperatora. Zaista jedno posebno i fantastično putovanje… Kao stvoreno za Vas!.

Program

1. DAN BEOGRAD – NOVI SAD... Polazak iz Beograda oko 17h i Novog Sada oko 18.30h. Noćna vožnja preko Mađarske i Austrije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. DAN ROTENBURG – REGIJA MANHAJM / DARMŠTAD / HAJDELBERG Dolazak u podnevnim satima u jedan od najromantičnijih gradova Nemačke ROTENBURG nad reckom Tauber. Razgledanje srednjovekovnog grada: kapija zamka, crkva Sv. Jakova, toranj Markus Plonlajn – jedan od najslikovitijih uglova Evrope,... Slobodno vreme do 15h. Nastavak putovanja do regije Manhajma-Darmštada-Hajdelberga. Dolazak oko 17h. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

3. DAN HAJDELBERG – TIBINGEN Doručak. Celodnevni fakultativni izlet (9-21h). Odlazak do univerzitetskog centra HAJDELBERG. Kraće razgledanje grada: Karlova kapija, Zamak Hajdelberg (panorama), Rathaus – Gradska kuća, Stari most na Nekaru, crkva Sv. Duha, Univerzitetski kvart,... Slobodno vreme do 14h za individualne aktivnosti i posetu čuvenom i grandioznom Hajdelberškom zamku. Putovanje do prelepog TIBINGENA. Kraći obilazak istorijskog centra grada sa razgledanjem: Toranj pesnika, Zamak Hohentubingen (panorama), Aleja Platana, trg Holcmarkt sa parohijskom crkvom, crkva Sv. Jovana, Gradska kuća. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do 19h. Povratak u hotel oko 21h. Noćenje.

4. DAN RAJNSKA ROMANSA Doručak. Celodnevni, fakultativni izlet ka oblasti Rajne (9-19h). Putovanje preko Majnca, a potom odlazak do Romantičnog puta koji vodi uz Rajnu... Prolazak kraj bakovitih predela oblasti Rajnskog Palatinata i Hesena... Panoramski osvrt na Bingenski Mišiji toranj smešten na slikovitom ostrvu u Rajni, zatim prolazak kroz niz živopisnih rajnskih sela i panoramski osvrt na zamak Pfalcgrafenštajn na ostrvu. Jednočasovna pauza u malom, romantičnom mestašcu BAHARAH za koje se veruje da je mesto rođenja čuvene Lorelaj. Odlazak do mesta SANKT GOAR i uživanje u panoramskom pogledu na čuvenu stenu Lorelaj... Legenda o vodenom duhu, sireni Lorelaj, jedna je od najčuvenijih u Nemačkoj... Slobodno vreme u St. Goaru (3 sata) za posetu zamku Rajnfels, najvećem utvrđenju na Rajni. Povratak dolinom Rajne i poseta zamku RAJNŠTAJN koji je postavljen u bajkovitom pejzažu na steni iznad Rajne. Rajnski zamak je podignut početkom 14. veka i poseduju tipičnu srednjovekovnu strukturu. Poseta uključuje razgledanje vrta Burgunder koji nosi ime po vinovoj lozi iz Burgundije koja ovde raste, zatim odaja sa starim nameštajem i umetničkim predmetima, Sale Vitezova... Individualno razgledanje. Povratak u hotel najkasnije do 19h. Noćenje.

5. DAN NIRNBERG Doručak. Odjava iz hotela u 08.00h. Odlazak u jedan od najlepših gradova Bavarske NIRNBERGA. Po dolasku sledi kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: panorama Burga –tvrđava, Hauptmarkt – Glavni trg sa Gradskom kućom i Bogorodičinom crkvom, živopisna četvrt oko Carskog zamka i rodne kuće čuvenog slikara Albrehta Direra... Slobodno vreme za šetnju romantičnim centrom grada. Preporuka: posetite muzej Albrehta Direra; posetite Carski zamak svetih rimskih imperatora. Polazak ka Srbiji oko 20.30h. Noćna vožnja preko Austrije i Mađarske…

6. DAN ...NOVI SAD / BEOGRAD Dolazak u Novi Sad / Beograd u popodnevnim časovima. Kraj putovanja.

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI        +    PAKET IZLETA za uplate u agenciji

              189 €                                                          umesto 90 € samo 70 €

 

Navedena cena uključuje:

· prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji

(klima/grejanje, audio-video oprema)

· 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak – samoposluživanje) u

hotelu sa 3*** u regiji Manhajm-Darmštad-Hajdelberg

· smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom

· obilazak Rotenburga i Nirnberga prema programu uz tumačenja

profesionalnog turističkog vodiča

· usluge vodiča

· organizacione troškove Ova cena uključuje i sve predviđene izlete: § Izlet za Hajdelberg i Tibingen sa obilaskom prema programu § Izlet Rajnska romansa sa obilascima prema programu i ulaznicom za zamak Rajnštajn

Navedena cena ne uključuje:

· Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte

· Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 6€ u din.protivvrednosti)

· Ostale nepomenute usluge

· Eventualnu ulaznu taksu u zemlje EU – procedura dobijanja i cena ove takse do dana objavljivanja programa nisu poznati!

· Doplatu za jednokrevetnu sobu – 75 €

· Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 90 €

· Popust za treću osobu u 1/2+1 sobi – 5 €

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:

§ Hajdelberg - Tibingen – 45 €

§ Rajnska romansa sa ulaznicom za zamak Rajnštajn – 45 €

 

USLOVI PLACANJA:

PLAĆANJE SE  VRŠI  U DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI PO KURSU  BANKE INTESA  ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

  • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
  • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2018.
  • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
  • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.05.2018.
  •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2018. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja. 

 OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „ACHAT COMFORT“ 3***, Russelsheim (https://www.achat-hotels.com/en/hotel/ruesselsheim) ILI SLIČAN

Hotel pripada velikom nemačkom lancu hotela „Achat“ i ima standardizovani sadržaj i uslugu. Nalazi se u malom gradiću Ruselshajmu na Majni, u regiji gradova Majnca i Frankfurta. Hotel se nalazi oko 3 km od centra Ruselshajma i obale reke Majne. Hotel poseduje prostrani lobi sa dnevnim boravkom, recepcija je otvorena 24 sata i poseduje info pult i help desk. WiFi je obezbeđen i u sobama i u javnim prostorijama hotela. U lobiju se nalazi i aperitiv bar. Restoran za posluženje doručka nalazi se na prizemlju i servira doručak tipa „buffet” („švedski sto”). Hotel poseduje ukupno 108 komfornih soba. Sve sobe poseduju kupatilo sa fenom za kosu i tuš-WC, TV Sat, telefon, klima uređaj.

 

Pozovite za rezervaciju 011 323 12 16

Rezervacija

Arena travel | Blog

Azurna obala

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Neos Marmaras

Neos Marmaras je najveće turističko mesto na Halkidikiju koje se nalazi na zapadnoj strani poluostrva Sitonija, na udaljenosti od Soluna 2,5 sata vožnje. Odlikuje se lepom peskovitom plažom, okružen borovom šumom, maslinjacima i vinogradima. 

Detaljnije

Tasos "Šuma koja pliva"

Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Zbog svoje guste vegetacije često ga nazivaju „Šuma koja pliva“. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.

Detaljnije