La vita e bella - Toskana na drugačiji način

od 149€

POLAZAK: 19-24.09.

6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆI

FIEZOLE – KJANĆIANO – PIENCA – VOLTERA – KORTONA – ARECO - MONTEPULČIANO

Bili ste već u Toskani? Mislite da ste je već videli? E pa ovo putovanje je baš za vas i osmišljeno... Nešto potpuno novo, sjajno, prepuno fantastičnih prizora i sjajnih priča... Nazvali smo program „La Vita e Bella“, odnosno Život je lep... I zaista je takav u magičnoj Toskani... U Arecu ćemo potražiti ambijente koje je slavni Roberto Beninji utkao u svoj fantastični film po kome nazvasmo naš program... Neki od kadrova filma pronašli su svoje mesto i u Kortoni, neverovatno lepom gradiću koji nudi ugođaje pogleda ka dolinama Toskane… Posetićemo i prelepi grad Volteru u kojem su snimane scene „Saga sumraka – Mladi mesec“… Posetićemo i maleni idilični utvrđeni grad Monteriđioni koji se nekao našao i na stranama Danteovog Pakla… Tu je i malo Toskansko selo Vinči u kojem je rođen jedan od najvećih ljudi koji su svetom hodili, Leonardo da Vinči... Očekujemo vas na ovoj specijalno skrojenoj turi, turi za prave hedoniste...

 

Program

1. DAN (utorak 19. Septembar) NOVI SAD / BEOGRAD Polazak iz Novog Sada i Beograda u popodnevnim satima (oko 17h/18h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti..

2. DAN FIEZOLE – KJANĆIANO TERME Jutarnja vožnja preko oblasti Furlanija, Veneto, Emilija ka Toskani... Odlazak u idilično fjorentinsko naselje FIEZOLE u kojem je boravio naš veliki književnik Miloš Crnjanski. Ovo mesto je inspirisalo Crnjanskog da počne da piše svoju poznatu poemu „Stražilovo“ i putopisni roman „Ljubav iz Toskane“. Fiezole je poznato po arheološkom parku sa Grčkim teatrom, najlepšim pogledom na Firencu i prelepim srednjovekovnom ambijentu oko trga Mino da Fiezole. U Fiezolu ćemo pričati o Crnjanskom, njegovom boravku u Italiji i njegovim fantastičnim stihovima iz poeme „Stražilovo“. Nakon posete varošici (poseta traje 2,5 sata), nastavak putovanja. Odlazak do banjskog centra na jugu Toskane KJANĆIANO TERME. Smeštaj u hotel u popodnevnim satima. Odmor. Noćenje.

3. DAN KJANĆIANO - PIENCA – VOLTERA - KJANĆIANO Doručak. Celodnevni fakultativni izlet ka unutrašnjosti Toskane… Polazak na izlet u 9.30h. Poseta malom živopisnom gradu PIENCA smeštenom na vrhu jednog toskanskog brdašca u sred najlepše toskanske doline Val d'Orćija. Kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Pija II sa prelepom Katedralom, Korzo Roselino – glavna trgovačka zona grada, palata Pikolomini – nekadašnja rezidencija pape Pija II, palata Amanati... Slobodno vreme do 12.30h. Nastavak putovanja ka srcu Toskane i prelepom srednjovekovnom gradiću VOLTERA. Kraći obilazak grada: katedrala Vaznesenja Presvete Bogorodice iz 12. veka, palata Publiko – sedište uprave, palata Priori,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti do 18h (preporučujemo posetu Etrurskom muzeju). Povratak u hotel do 20h. Noćenje

4. DAN KJANĆIANO – KORTONA – ARECO - KJANĆIANO Doručak. Polazak u 10h na celodnevni fakultativni izlet. Dolazak u prelepi mali gradić KORTONU oko 11h. Po dolasku, kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Republike – srce grada, palata Komune – sedište uprave grada, palata Kasali, trg Sinjoreli, Teatar Sinjoreli, Duomo,… Slobodno vreme (3 sata) za individualne aktivnosti. Kraće putovanje do ARECA, jednog od najlepših toskanskih gradova. Kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Grande koji predstavlja najlepši deo Areca i koji je poslužio kao scenografija za čuveni film „La Vita e Bella“, Lođa Bratstva, Duomo – sjajna katedrala posvećena Sv. Donatu, crkva Sv. Franje sa čuvenom freskom Pjera dela Frančeske („Legenda o časnom krstu“; individualna poseta), Petrarkina kuća – mesto gde je rođen jedan od najvećih italijanskih pesnika Frančesko Petrarka (priča o pesniku i njegovoj Lauri uz neizbežne stihove),... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Areca u 19h. Povratak u hotel oko 20h. Noćenje.

5. DAN KJANĆIANO – MONTEPULČIANO -… Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Slobodno vreme u Kjanćianu ili tročasovni fakultativni izlet do obližnjeg MONTEPULČIANA, poznatog vinskog gradića. Po dolasku, sledi kraći obilazak grada i šetnja do prelepog trga Grande na kojem se nalazi gradski Municipio i Katedrala, kao i mnogobrojne raskošne plemićke palate. Slobodno vreme do 13h. Polazak ka Srbiji. Putovanje preko pokrajina Emilija, Veneto, Frulji… Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

6. DAN (nedelja 24. Septembar) NOVI SAD / BEOGRAD Dolazak u Novi Sad/Beograd u jutarnjim časovima. Kraj putovanja.

 

CENA ARANŽMANA          +          PAKET IZLETA za uplate u agenciji

          149 €                                       umesto 90 € platite samo 70 €

 

 

Navedena cena uključuje:

· prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji

(klima/grejanje, audio-video oprema)

· 3 noćenja sa doručkom („buffet“/“švedski sto“ – samoposluživanje)

u hotelu sa 3* u Kjanćiano Termama

· smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom

· obilazak Fiezola prema programu uz tumačenja profesionalnog

turističkog vodiča

· usluge vodiča

· organizacione troškove Ova cena uključuje i navedene izlete: § Izlet za Piencu i Volteru prema programu putovanja § Izlet za Kortonu i Areco prema programu putovanja § Izlet za Montepulčiano prema programu putovanja

Navedena cena ne uključuje:

§ Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte

§ Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 6 € u din.protivvrednosti)

§ Ostale nepomenute usluge

§ Doplatu za jednokrevetnu sobu – 65 €

§ Doplata za dodatno sedište u autobusu – 90 €

§ Popust za treću osobu u 1/2+1 sobi – 5 €

§ Obaveznu doplatu za gradsku taksu koja iznosi 3 € dnevno po osobi (ukupno 9 € za sva tri noćenja) – PLAĆA SE U AGENCIJI!

§ Posetu vinskom podrumu „Talosa“ u Montepulčijanu sa uključenom degustacijom vina brenda „Montepulciano Nobile“ – 15 € (prijava obavezna u agenciji, a plaćanje ide isključivo na licu mesta našem predstavniku)

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:

o Izlet za Piencu i Volteru – 35 €

o Izlet za Kortonu i Areco – 35 €

o Izlet za Montepulčiano – 20 €

 

USLOVI PLACANJA:

PLAĆANJE SE  VRŠI  U DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI PO KURSU  BANKE INTESA  ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

  • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
  • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2018.
  • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
  • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.05.2018.
  •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2018. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja. 

 

OPIS SMEŠTAJA:
HOTEL „AVE“ 3***, Kjanćiano Terme (http://www.hotelave.it/index.php?hotel_eng) ili sličanHotel je pozicioniran u centru banje. U neposrednoj blizini hotela nalaze se restorani, barovi, marketi, suvenirnice…. Od starog grada hotel je udaljen oko 900 metara, a od banjskih termi oko 1,5 km. Poseduje veliki lobi sa dnevnim boravkom i TV salonom, dva restorana za posluženje obroka, recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, malu teretanu i saunu, fitnes centar, bazen na otvorenom. Sobe su sa kupatilom (tuš-WC, fen za kosu), TV Cab., telefon, klima. Italijani ne pridaju naročitu pažnju doručku te je isti veoma skroman i slab i obično se sastoji od slatkog i slanog dela sa napicima.

 

Pozovite za rezervaciju 011 323 12 16

Rezervacija

Arena travel | Blog

Azurna obala

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Neos Marmaras

Neos Marmaras je najveće turističko mesto na Halkidikiju koje se nalazi na zapadnoj strani poluostrva Sitonija, na udaljenosti od Soluna 2,5 sata vožnje. Odlikuje se lepom peskovitom plažom, okružen borovom šumom, maslinjacima i vinogradima. 

Detaljnije

Tasos "Šuma koja pliva"

Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Zbog svoje guste vegetacije često ga nazivaju „Šuma koja pliva“. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.

Detaljnije