Umbrija Bozicni market

od 139€

POLAZAK: 07.12-11.12.2016.

5 DANA NOCENJA / 2 NOĆENJA

Program

Program putovanja:

1. Dan (sreda, 7. Decembar) Polazak iz Novog Sada oko 20h, i iz Beograda oko 21.30h. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. Dan ORVIETO - PERUĐA    Vožnja preko italijanskih pokrajina Frulji, Veneto, Emilija i Toskana ka Umbriji… Dolazak u srednjovekovni grad ORVIETO u popodnevnim časovima. Odlazak do bus terminala na trgu Mira odakle ćemo se prevesti funikularom preko litica do utvrđenog istorijskog centra grada. Nakon dolaska, sledi organizovano razgledanje grada: bunar Sv. Patrika sa svojom interesantnom pričom, šetnja glavnom ulicom Korzom Kavur ka trgu Duomo i veličanstvenoj katedrali sa znamenitim zvonikom, potom razgledanje papske palate i odlazak do trga Naroda na kojem se nalazi palata Popolo, središte uprave nad gradom. Slobodno vreme (2 sata) za individualne aktivnosti. Povratak funikularom do bus terminala i nastavak putovanja do obližnje PERUĐE. Dolazak u Peruđu posle 18h. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

3. Dan PERUĐA - GUBIO  Doručak. Polazak u 9.30 u poludnevno razgledanje umbrijske prestonice uz laganu šetnju i uživanje u srednjovekovnom ambijentu grada. Odlazak do bus terminala odakle će se grupa prevesti do centra Peruđe specijalnim „mini-metroom“ koji predstavlja pravu turističku atrakciju Peruđe. Obilazak grada: glavni gradski trg IV Novembra sa lepom srednjovekovnom palatom Priori i katedralom San Lorenca, fontana Mađore od belog i pink mermera, Korzo Vanuči – glavna trgovačka zona grada,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti, degustaciju čevenih čokoladnih pralina iz Peruđe, posete muzejima i galerijama... U 16h polazak na fakultativni izlet ka obližnjem srednjovekovnom gradu GUBIO u kojem se održava procesija iluminacije božićne „jelke“ na padinama planine Inđino. Šetnja ovim prelepim gradićem sa obilaskom trga Grande na kojem se nalazi sjajna palata Konzula, katedrale i Duždeve palate… Slobodno vreme. Povratak u Peruđu oko 21h. Noćenje.

4. Dan PERUĐA - AZIZI  Doručak. Napuštanje soba i odjava iz hotela do 9.30h. Slobodno vreme u centru Peruđe, ili tročasovni fakultativni izlet do obližnjeg gradića AZIZI, jednog od najznačajnijih hodočasnih mesta Evrope sa fantastičnom bazilikom Sv. Franje, osnivača franjevačkog reda. Šetnja gradićem, uživanje i odmor. Povratak u Peruđu na bus terminal do 15h. Plazak ka Srbiji. Putovanje preko centralne i severne Italije. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske…

5. Dan (Nedelja, 11. Decembar) Povratak u Novi Sad/Beograd u prepodnevnim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA 139 €

 CENA PAKETA IZLETA ZA UPLATE U AGENCIJI 30 €

 Doplata za jednokrevetnu sobu: 55 €; Popust za treću osobu u 1/2+1 sobi: 5 €; Doplata za dodatno sedište u autobusu: 70 €

 Navedena cena obuhvata: prevoz, 2 noćenja sa doručkom, obilazak Orvieta i Peruđe, usluge vodiča Ova cena obuhvata izlete do Gubija i Azizija.

 USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO KURSU BANKE INTESA ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE.

Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.

Odloženo- na ime prijave plaća se 30% u dinarskoj protivrednosti. Ostatak se može platiti zaključno sa 20.05.2017. uz prilaganje čekova ili administrativne zabrane za rate koje dospevaju nakon povratka sa putovanja.

Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja).

Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 mesečnih rata.

U sve navedene cene iz cenovnika, uračunat je PDV od 20%.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

* Prevoz turističkim autobusom sa kompletnom opremom (audio-video, klima)

* 2 noćenja sa doručkom („continental buffet“) u hotelu sa minimum 3* u regiji Peruđe

* Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom * Obilaske prema programu uz tumačenja turističkog vodiča

* Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

* Nikakve pansionske i vanpansionske usluge sem navedenih

* Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte

* Obavezne doplate za povratne karte za vožnju finikularom u Orvietu i vožnju mini metroom u Peruđi u iznosu od 5 € po osobi (plaća se vodiču po prelasku granice)

* Fakultativni izleti: minimum 25 osoba za realizaciju; plaćanje na licu mesta!

* Gubio (prevoz i usluge vodiča) – 20 € * Azizi (transfer autobusom, vodič) – 15 €

* Troškove obaveznog međunarodnog osiguranja (može se dobiti u agenciji.)

* individualni troškovi i sve ostale nepomenute usluge

* GRADSKU TURISTIČKU TAKSU u iznosu od 2 € po osobi i po noćenju (4 €) ukupno, a koja se isključivo plaća na recepciji hotela!

 OPIS HOTELA

HOTEL „ARTE“***, Peruđa (www.artehotelperugia.com) ili sličan.

Hotel se nalazi u predgrađu Peruđe, u urbanom delu, i na oko 5 km od istorijskog dela grada. Hotel poseduje interesantnu arhitektonsku formu, lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji, aperitiv bar, WiFi, malu relax teretanu, restoran za posluženje doručka (kontinentalni „buffet“, slab i jednoličan kako je to i uobičajeno u Italiji; sastoji se od slatkog-puter, džem i slanog dela-salama, sir sa napicima-kafa, čaj, sok). Sobe su komforne dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem – „Classic“. Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC, telefon, TV Sat, centralno grejanje.

Pozovite za rezervaciju 011 323 12 16

Rezervacija

Umbrija Bozicni market

od 139€

POLAZAK: 07.12-11.12.2016.

5 DANA NOCENJA / 2 NOĆENJA

 

ORVIETO - PERUĐA – AZIZI – GUBIO

Hodimo ka Umbriji, italijanskoj brdovitoj, centralnoj pokrajini koja odiše nekom posebnom lepotom… Nekako je ova pokrajina skrajnuta sa glavnih turističkih tokova Italije, a tokom istorije preko nje su prolazili veoma važni putevi koji spajaše civilizacije drevnih Umbra sa Rimljanima… Tekovine tih starih civilizacija danas su vidljive na svakom koraku, ali ono što najviše karakteriše ovu regiju jesu zaista lepi planinski predeli Apenina… Nakon naše prve stanice, magičnog gradića Orvieta, uputićemo se ka drevnoj Peruđi, prestonici Umbrije, danas poznatoj po sjajnom slatkišu koji se zove „Baci Perugini“ („Poljupci iz Peruđe“), ali i po neodoljivim srednjovekovnim ambijentima po kojima vreme i danas sporo teče… U ovom delu Italije ponose se svojim starim, tradicionalnim, Božićnim marketima koji ambijentima daju notu bajkovitosti… Ovo putovanje je inspirisano najvećom „jelkom“ na svetu koja se svake godine pali na padinama planine Inđino. Ovo je zaista nesvakidašnji događaj kada se sa raznobojnim sijalicama (preko 3000 kom) i kablovima (preko 8,5 km) kiti čitava padina planine okrenuta ka istorijskom centru Gubia. Tada, u trenutku, kada se smrači nastaje spektakl od kojeg svima zastane dah; paljenje jelke duge 650 m i široke 350 m… Ovo putešestvije će dotaći i priču o Svetom Franji Aziškom tokom posete svetilištu ovog svepoštovanog rimokatoličkog svetitelja, osnivača Franjevačkog reda u zapadnoj crkvi. Grad Azizi zaista živi neki svoj stari srednjovekovni san… PRIDRUŽITE NAM SE NA OVOM ZAISTA JEDINSTVENOM PUTOVANJU!

Arena travel | Blog

Azurna obala

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Neos Marmaras

Neos Marmaras je najveće turističko mesto na Halkidikiju koje se nalazi na zapadnoj strani poluostrva Sitonija, na udaljenosti od Soluna 2,5 sata vožnje. Odlikuje se lepom peskovitom plažom, okružen borovom šumom, maslinjacima i vinogradima. 

Detaljnije

Tasos "Šuma koja pliva"

Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Zbog svoje guste vegetacije često ga nazivaju „Šuma koja pliva“. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.

Detaljnije