Krakov

od 109€

POLAZAK:29.12-03.01. popunjeno

AUTOBUS / 3 NOCENJA

Krakov

od 109€

POLAZAK:29.12-03.01. popunjeno

AUTOBUS / 3 NOCENJA

1.dan 29.12.2017. BEOGRAD – KRAKOV - Sastanak grupe u 17h na parkingu u bloku 42 na Novom Beogradu (preko puta otvorenog tržnog centra – tzv “Buvljak”). Polazak u 17:30h. Vožnja kroz Mađarsku, Slovačku...

2.dan 30.12.2017. KRAKOV - Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima, nekadašnju prestonicu Poljske, a danas njenu kulturnu prestonicu.  Panoramsko razgledanje kraljevskog grada sa vodičem, nekadašnje prestonice Poljske sa razgledanjem Tvrđave Vavel, Brda Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, Pećine Zmaja koja je i simbol Krakova, Stari gradski Rinek sa zvonikom, Crkvu Sv. Marije, Univerzitet Jagielo iz XIV veka… Nakon obilaska smeštaj u hotel.

3.dan 31.12.2017. KRAKOV – AUŠVIC - KRAKOVDoručak. Slobodno vreme ili fakultativna poseta logoru Aušvic-Birkenau u kojem je formiran najveći nacistički koncentracioni logor za masovno uništenje. Potresne priče o vidovima istrebljenja, životu u logoru, monstruoznim “naučnim“ eksperimentima, kao i brojni  artefakti i logorske zgrade, svedočanstva su najtragičnije „epizode“ iz istorije sveta, koja se ne sme nikada zaboraviti. Danas su logorski kompleksi Aušvica i Birkenaua pod zaštitom istoimenog državnog muzeja i UNESCO-a. Povratak u Krakov. Slobodno vreme. INDIVIDUALNI DOČEK NOVE GODINE. SREĆNA NOVA GODINA……Noćenje.

4.dan 01.01.2018. KRAKOV  Doručak. Slobodan dan u Krakovu ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet „Jevrejski Krakov“. Izlet obuhvata pešački razgled jevrejske četvrti Kazimjerž, kroz ulice nekadašnjeg Opidum Judeoruma, koje su poslužile kao scenografija za, Oskarom nagrađeni, film „Šindlerova lista“: Stara sinagoga, Široka ulica, Remuh sinagoga, Hram sinagoga, Kupa, Isakova i Visoka sinagoga, Kuća Tore, Novi trg na kojem se mogu kupiti najbolje krakovske „zapjekanki“ i na kojem su smešteni najpoznatiji barovi Krakova, ulica Dajwor....foto pauza na tzv. „Trgu Heroja“ – prostoru nekadašnjeg Jevrejskog geta iz perioda nacističke okupacije, apoteka „Pod Orlem“ čiju je obnovu finansirao Stiven Spilberg, foto pauza kod čuvene fabrike emajla Oskara Šindlera, panoramska vožnja kroz četvrt Podgorce, koju su do II svetskog rata uglavnom naseljavali bogati Jevreji, a u kojoj je formiran geto u kojem su se našli svi Jevreji. Povratak u hotel. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan 02.01.2018. KRAKOV  - VELIČKA - KRAKOV – BEOGRADDoručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta do najstarijeg rudnika Soli u Evropi Velička. Po dolasku  spuštanje stepenicama sa vodičem do dubine od 135 m gde se nalazi  i spektakularno podzemno jezero, kraljevska kapela napravljena od soli i koncertna dvorana. U povratku izlaz je specijalnim liftom. Povratak u Krakov. U večernjim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja…

6.dan 03.01.2018. BEOGRAD -  Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

 

Cena aranžmana148 eura

PROMO CENA 108 eura

-plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan plaćanja-

 

NAČIN PLAĆANJA:

- Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana

- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina),

- Preko računa: uz profakturu

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

-Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja

-smeštaj u hotelu Grand Felix  3*  www.hotelgrandfelix.pl  na bazi tri noćenja sa doručkom, u 1/2 i 1/2 + 1 sobama

-stručno vođstvo puta

-razgledanje po programu

-troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMAN NE OBUHVATA:

-međunarodno putno zdravstveno osiguranje (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih)

-individualne troškove putnika

-doplata za 1/1 60 eura (za sve 3 noći)

-fakultativne izlete

FAKULTATIVNI PROGRAM:

-Aušvic i Birkenau - 30 evra / deca 25 evra

-Rudnik soli Velička -  30 evra / deca 25 evra

-Jevrejski Krakov - 10 evra   / deca 7.5evra

 

 

 

 

Arena travel | Blog

Azurna obala

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Neos Marmaras

Neos Marmaras je najveće turističko mesto na Halkidikiju koje se nalazi na zapadnoj strani poluostrva Sitonija, na udaljenosti od Soluna 2,5 sata vožnje. Odlikuje se lepom peskovitom plažom, okružen borovom šumom, maslinjacima i vinogradima. 

Detaljnije

Tasos "Šuma koja pliva"

Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Zbog svoje guste vegetacije često ga nazivaju „Šuma koja pliva“. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.

Detaljnije