Biserna jezera Austrije

od 119€

POLAZAK:19.10. - 23.10.

AUTOBUS               

Salcburg je četvrti po veličini grad u Austriji i leži na obalama reke Salcah, na severnoj granici sa Alpima. Blizina Alpa jedna je od turističkih atrakcija, ali je ipak najpoznatiji po svojoj istoriji. Salcburg je rodni grad kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta, a koji ima mnoštvo drugih atrakcija. Volfgangze (Wolfgangsee) je jedno od najlepših austrijskih jezera i poznato turističko mesto. U blizini je Sv. Gilgen gde se nalazi rodna kuća Mocartove majke. Bad Išl (Bad Ischl) je svojevrsna ciljna tačka pri poseti austrijskim jezerima i beleži dugu istoriju turističke destinacije. Habzburška princeza Sofija baš u Bad Išlu je izlečila neplodnost. Kasnije je njen sin, car Franja Josif I, svake godine tamo provodio svoja leta. Svakako ne propustite da probate čuvene išlere u najpoznatijoj austrijskoj poslastičarnici u Bad Išlu. Halštat (Hallstatt) se nalazi na samoj obali, u jugozapadnom delu istoimenog jezera, u austrijskom Salckamergut regionu, koji se proteže istočno od grada Salcburga. Razvoj čitavog regiona, od samog početka naseljavanja ovih prostora, vezan je za eksploatisanje soli. U ovoj regiji se nalazi i Halštat rudnik soli, najstariji na svetu.

Program

PROGRAM PUTOVANJA:                                  
1.dan : Beograd Polazak iz Beograda u 22h . Vožnja autoputem kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju ka Austriji, uz kratke usputne pauze za osveženje.
2.dan : Salcburg  Po dolasku razgledanje grada u pratnji vodiča. Obilazak Mocartovog rodnog mesta i jednog od najlepših gradova srednje Evrope pešice: Katedrala, Franjevački manastir, Nadbiskupska palata, Mocartova rodna kuća, raskošni park Mirabel sa veličanstvenim pogledom na palatu. Fakultativni obilazak Helbrun palate i magičnih fontana, izgradjenih početkom XVII veka po nalogu prica Markusa Sitikusa kao letnja rezidencija, u podnožju planine Helbrun, na lokaciji koja obiluje vodama. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3.dan: Vofgangze – Bad Išl Doručak. Putovanje prema jednom od najlepših austrijskih jezera Volfgangze. Danas je to poznato turističko mesto zahvaljujući i tradiciji operete i slavnih hotela. Na Sv. Gilgenu se nalazi kuća Mocartove majke, a obići ćemo glavni trg, crkvu sv. Egidija, gradske većnice i stari hotel Post s oslikanom fasadom. Fakultativna vožnja brodom po jezeru (Sv.Gilgen- Sv.Volfgang). Nastavak putovanja ka Bad Išlu. U gradskom središtu možete posetiti jednu od najslavnijih poslastičarnica Austrije “Zauner" i probati autentične išlere, kolače koji su dobili ime po samom mestu. Slobodno vreme za šetnju ili kafu i kolače. Povratak u hotel. Noćenje.
4.dan  Halajn - Halštat Doručak. Napuštanje hotela. Polazak prema mestu Halajn, drugom po veličini naselju u okolini Salcburga. Fakultativna poseta rudniku soli u trajanju od 1,5h ili slobodno vreme za šetnju. Znamenitosti gradića su kuća muzej kompozitora Franca Grubera, tvorca najpoznatije božićne pesme Tiha noć i Keltski muzej. Nastavak putovanja ka Halštatu – poznatom jezeru i jednom od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, mestašca s ribarskim kućama koje je poznato po arheološkom nalazištu keltske kulture. Okružen je bujnim alpskim planinama, a pored divnog pejsaža i očuvane prirode, prava atrakcija su i istorijske znamenitosti Halštata: Župna crkva vaznesenja koja je sagrađena 1505. godine, podzemno groblje Karner u kojem se nalazi kosturnica iz 16. veka, Halštat muzej koji ima drugu najveću kolekciju na svetu umetničkih dela halštatske kulture, rudnik soli Halštat. U popodnevnim satima polazak za Srbiju. Vožnja autoputem kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku.
5. dan : Beograd Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA: 149 EUR sniženo 119 eura -2 noci

 

Dete do 12 godina u pratnji 2 odrasle osobe ima popust 10e, doplata za 1/1 sobu 70 e (na upit)

DOPLATA ZA POLAZAK IZ NOVOG SADA 10 eura / minimum 4 putnika za transfer     
Polazak iz Čačka (železnička stanica)doplata za transfer 20€, iz Kragujevca (TC Roda) doplata  za transfer 15€, ulaz Batočina 15€ (minimum 4 putnika)                                                                  

CENA  ARANŽMANA OBUHVATA: 
- prevoz autobusom visoke  turističke klase(klima/video i audio oprema) na navedenoj relaciji
- smeštaj u htl 3* u 1/2 i 1/2+ 1  sobama u Salcburgu na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto) - za termin 11.8. smeštaj u hotelu Amedia 4* u Velsu
- razgledanje prema programu 
- usluge turističkog vodiča/pratioca tokom celog putovanja
- troškove ogranizacije putovanja

CENA  ARANŽMANA NE OBUHVATA: 
- individualne troškove
- putno zdravstveno osiguranje (do 17 god – 380 din, od 18 do 70 god – 540 din, od 71 do 83 god – 1150 din)
- fakultativan obilazak rudnika 25 eura (oko 1,5h, uključuje zaštitnu odeću, vožnju vozom, brodićem po jezercetu soli, toboganima, usluge lokalnog vodiča)
- fakultativnu vožnju brodićem  (Sv. Gilgen - Sv. Volfgang – trajanje oko 40 min) 15 eura
- fakultativni obilazak Helbrun palate i magičnih fontana 15 eur 
 
NAČIN PLAĆANJA:
- dinarski po prodajnom kursu banke intesa na dan uplate za efektivu,  30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put,
- platnim karticama VISA,DINA, MAESTRO, MASTER CARD, AMERICAN EXPRESS
- 40% prilikom rezervacije, ostatak na 2  rate čekovima,  realizacija čekova  10. Ili 20. u mesecu
- 30% prilikom rezervacije,ostatak odloženo - do 3 mesečne  rate kreditnim karticama BANCA INTESA –VISA,MASTER CARD I AMERICAN EXPRESS 

NAPOMENA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena obuhvata troškove rezervacije, prevoza,parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Deca mladja od 4 godine ne mogu posetiti rudnik soli. Temperature u rudniku je 8 stepeni C, pa je potrebno poneti toplu odeću i odgovarajuću obuću. Obilazak rudnika nije moguć za osobe u invalidskim kolicima.
Zbog rezervacije i plaćanja unapred termina za izlet u rudnik soli i vožnju brodom neophodno je da se izjasnite u agenciji prilikom sastavljanja ugovora.

ZA TERMIN 10.11. CENA IZLETA VOŽNJA BRODOM JE 20 EURA - MINIMUM 35 PAX, A MAGIČNE FONTANE NISU U PONUDI

Pozovite za rezervaciju 011 323 12 16

Rezervacija

Arena travel | Blog

Azurna obala

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Neos Marmaras

Neos Marmaras je najveće turističko mesto na Halkidikiju koje se nalazi na zapadnoj strani poluostrva Sitonija, na udaljenosti od Soluna 2,5 sata vožnje. Odlikuje se lepom peskovitom plažom, okružen borovom šumom, maslinjacima i vinogradima. 

Detaljnije

Tasos "Šuma koja pliva"

Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Zbog svoje guste vegetacije često ga nazivaju „Šuma koja pliva“. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.

Detaljnije