Grac i Maribor

od 75€

POLAZAK: 10.11-13.11. 

AUTOBUSOM 3 DANA / 1 NOĆ U GRACU

Grac je drugi grad po veličini i broju stanovnika u Austriji i glavni grad savezne pokrajine Štajerske. Smešten je u predalpskom prostoru, na severnoj ivici Gradečkog polja, a kroz grad teče reka Mura. Istorijsko središte Graza je upisano na UNESCO-v popis mesta svetske baštine u Evropi 1999. godine kao primer skladnog suživota tipičnih građevina iz različitih istorijskih razdoblja i umetničkih stilova. Grac je takođe poznat po velesajmu koji se održava svakog proleća i u jesen.

Fabrika čokolade Zotter se nalazi u Riegesburgu i ne predstavlja običan proizvodni pogon već veoma uspešnu turističku destinaciju. Poseta fabrici počinje kratkim filmom o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi a nakon toga posetioci uživaju u izuzetno zanimljivoj turi nazvanoj Schokoladen Theater. Svaki posetilac dobija keramičku kašičicu za degustaciju čokoladnih smesa i do kraja proba više od 100 vrsta čokolade (tamna i bela, od 30-100% kakaovca). Oko fabrike se na 27 ha prostire Eko farma sa autohtonim vrstama domaćih životinja.

Maribor je drugi po veličini grad od 11 opština u Sloveniji. Predstavlja regionalno središte pokrajne Štajerske, koja se zapravo većim delom prostire u Austriji. Leži na reci Dravi, na mestu gde si sastaje planinski masiv Pohorje, Dravsko polje I planina Kozjak. Obrazovni centar i sedište mariborske nadbiskupije. Veći urbani centar je Grac u Austriji, koji se nalazi na 60 km od Maribora.

Program

1.dan: Polazak iz Beograda oko 21 čas,(tačno mesto i vreme polaska biće poznato 2 dana pred putovanje). Vožnja autoputem kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju ka Austriji, uz kratke usputne pauze za osveženje.

2.dan: Dolazak u tržni centar Shopping City SEIERSBERG, koji se nalazi u blizini Graca, sa preko 250 prodavnica, poznatih robnih marki,(ističemo brend PRIMARK) Putovanje produžavamo do Graca. Smeštaj u hotel. Oko 15 časova fakultativan polazak ka gradu Riegesburgu gde se nalazi poznata fabrika čokolade Zotter i gde je predviđen specijalno osmišljen obilazak fabrike i degustacija preko 100 raznih vrsta čokolade, u trajanju od sat vremena. Nakon obilaska slobodno vreme za obilazak Eko farme koja se nalazi u sklopu fabrike. Povratak u Grac. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan: Doručak. Napuštanje hotela. Zajednički obilazak grada uz pratnju vodiča u trajanju od cca.1.5 čas. Nastavak putovanja prema Mariboru. Po dolasku u Maribor, upoznavanje sa centrom grada i razgledanje u pratnji vodiča. Slobodno vreme do popodnevnih časova kada je predviđen polazak za Beograd.

4. dan:  Dolazak u Beograd na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

 

CENA ARANŽMANA : 99 EVRA SNIŽENO 75 EVRA -

DOPLATA ZA 1/1 SOBU 35 EVRA

 

Cena za dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) 70 evra u zajedničkom ležaju dete do 6 god.ostvaruje popust 40%

- PolazakizNovogSadadoplata 10 evra zatransferulazRuma (minimum 4 putnika) 

- Polazak iz Užica(gradski stadion),Čačka(železnička stanica),Kragujevca(TC Roda),Batočine-doplata za transfer 20 evra/ minimum 4 putnika

- Polazak iz Zrenjanina – doplata za transfer 20 evra / minimum 4 putnika

 CENA  ARANŽMANAOBUHVATA:

•   prevozautobusomvisoke  turističkeklase(klima/videoiaudiooprema) nanavedenojrelaciji

•    smeštaj u htl 3* u okolini Graca na bazi 1 noćenje sa doručkom (švedski sto)

•    razgledanja prema programu Graca i Maribora

•    poseta tržnom centru SEIERSBERG www.shoppingcityseiersberg.at
•    usluge turističkog vodiča tokom celog putovanja
•    troškove ogranizacije putovanja

CENA  ARANŽMANA NE OBUHVATA:
•    individualne troškove
•    međunarodno zdravstveno osiguranje (do 17 god – 230 din, od 18 do 70 god – 320 din, od 71 do 83 god – 680 din)

•    fakultativna poseta Fabrici čokolade- 20 evra odrasli,15 evra - deca do 12 god.

(ulaznice za Fabriku i Eko farmu uključene u cenu ) min 25 pax OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI

NAČIN PLAĆANJA:
- dinarski po prodajnom kursu banke INTESA na dan uplate za efektivu,  30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put, 
- platnim karticama VISA,DINA, MAESTRO, MASTER CARD, AMERICAN EXPRESS
- 40% prilikom rezervacije, ostatak na 2  rate čekovima,  realizacija čekova  10. Ili 20. u mesecu
- 30% prilikom rezervacije,ostatak odloženo - do 3 mesečne  rate kreditnim karticama BANCA INTESA –VISA,MASTER CARD I AMERICAN EXPRESS  
Hotel 3* nalazi se sa Peštanske strane, na liniji gradskog prevoza. Hotel ima aperitiv bar, restoran, sef, parking. Sobe su u 1/2 i 1/2 +1 sa TWC, TV, mini bar, telefonom... Tačan naziv hotela biće poznat 7 dana pred putovanje

 

 

 

 

 

 

Pozovite za rezervaciju 011 323 12 16

Rezervacija

Arena travel | Blog

Azurna obala

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Neos Marmaras

Neos Marmaras je najveće turističko mesto na Halkidikiju koje se nalazi na zapadnoj strani poluostrva Sitonija, na udaljenosti od Soluna 2,5 sata vožnje. Odlikuje se lepom peskovitom plažom, okružen borovom šumom, maslinjacima i vinogradima. 

Detaljnije

Tasos "Šuma koja pliva"

Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Zbog svoje guste vegetacije često ga nazivaju „Šuma koja pliva“. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.

Detaljnije