Grac i Maribor

od 85€

POLAZAK: u pripremi

AUTOBUSOM 3 DANA / 1 NOĆ U GRACU

Grac je drugi grad po veličini i broju stanovnika u Austriji i glavni grad savezne pokrajine Štajerske. Smešten je u predalpskom prostoru, na severnoj ivici Gradečkog polja, a kroz grad teče reka Mura. Istorijsko središte Graza je upisano na UNESCO-v popis mesta svetske baštine u Evropi 1999. godine kao primer skladnog suživota tipičnih građevina iz različitih istorijskih razdoblja i umetničkih stilova. Grac je takođe poznat po velesajmu koji se održava svakog proleća i u jesen.

Fabrika čokolade Zotter se nalazi u Riegesburgu i ne predstavlja običan proizvodni pogon već veoma uspešnu turističku destinaciju. Poseta fabrici počinje kratkim filmom o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi a nakon toga posetioci uživaju u izuzetno zanimljivoj turi nazvanoj Schokoladen Theater. Svaki posetilac dobija keramičku kašičicu za degustaciju čokoladnih smesa i do kraja proba više od 100 vrsta čokolade (tamna i bela, od 30-100% kakaovca). Oko fabrike se na 27 ha prostire Eko farma sa autohtonim vrstama domaćih životinja.

Maribor je drugi po veličini grad od 11 opština u Sloveniji. Predstavlja regionalno središte pokrajne Štajerske, koja se zapravo većim delom prostire u Austriji. Leži na reci Dravi, na mestu gde si sastaje planinski masiv Pohorje, Dravsko polje I planina Kozjak. Obrazovni centar i sedište mariborske nadbiskupije. Veći urbani centar je Grac u Austriji, koji se nalazi na 60 km od Maribora.

Program

1.dan  Polazak iz Beograda u 23h, sa Lastine stanice (dolazni peroni). Vožnja autoputem kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju ka Austriji, uz kratke usputne pauze za osveženje.

2.dan. Dolazak u Grac u ranim jutarnjim časovima i obilazak grada uz pratnju vodiča u trajanju od cca.1.5 sat. Nakon obilaska grada slobodno vreme za shopping i individualne aktivnosti. Smeštaju hotel. Oko 16h fakultativan polazak ka gradu Riegesburgu gde se nalazi poznata fabrika čokolade Zotter i gde je predviđen specijalno osmišljen obilazak fabrike i degustacija preko 100 raznih vrsta čokolade, u trajanju od sat vremena. U sklopu fabrike se nalazi i Eko farma. Povratak u Grac. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan. Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno prepodne u Gracu. Nastavak putovanja prema Mariboru. Po dolasku u Maribor, upoznavanje sa centrom grada i razgledanje u pratnji vodica. Slobodno vreme do popodnevnih časova kada je predviđen polazak za Beograd. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj programa.

                                  Cena aranžmana po osobi 85 EUR - doplata za 1/1 sobu 35 €

                                                        Cena za decu od 2 – 12 godina 75€

    Polazak iz Novog Sada doplata 10€ za transfer ulaz Ruma (minimum 4 putnika)

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
•    prevoz autobusom visoke turističke klase(klima/video i audio oprema) na navedenoj relaciji

•    smeštaj u htl 3* u Gracu na bazi 1 noćenje sa doručkom (švedski sto)

•    razgledanja prema programu Graca i Maribora
•    usluge turističkog vodiča tokom celog putovanja
•    troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
•    individualne troškove
•    međunarodno zdravstveno osiguranje

•   fakultativna poseta Fabrici čokolade- 20eur odrasli,15 eur-deca do 12 god.(ulaznice za Fabriku i Eko farmu uključene u cenu)

Način plaćanja:

- dinarski po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate za efektivu, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put,

- platnim karticama VISA,DINA, MAESTRO, MASTER CARD, AMERICAN EXPRESS

- 40% prilikom rezervacije, ostatak na 3 rate čekovima, realizacija čekova 10. Ili 20. u mesecu

- 30% prilikom rezervacije,ostatak odloženo - do 3 mesečne rate kreditnim karticama BANCA INTESA –VISA,MASTER CARD I AMERICAN EXPRESS

NAPOMENA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.Minimum 25 putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti

Opis smeštaja: hotel se nalazi u širem centru Graca, kategorije 3*. Sobe su 1/2 i 1/2+1 sa TWC. Hotel ima lobi bar, restoran.

Ime hotela biće poznato 7 dana pred putovanje

 

Pozovite za rezervaciju 011 323 12 16

Rezervacija

Arena travel | Blog

Azurna obala

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Neos Marmaras

Neos Marmaras je najveće turističko mesto na Halkidikiju koje se nalazi na zapadnoj strani poluostrva Sitonija, na udaljenosti od Soluna 2,5 sata vožnje. Odlikuje se lepom peskovitom plažom, okružen borovom šumom, maslinjacima i vinogradima. 

Detaljnije

Tasos "Šuma koja pliva"

Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Zbog svoje guste vegetacije često ga nazivaju „Šuma koja pliva“. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.

Detaljnije