Kanjon reke Uvac

od 39€

POLAZAK: u pripremi

2 DANA - 1 NOCENJE

Program

1.dan subota: Beograd – Ovčar banja - Zlatibor - Sjenica

Polazak iz Beograda oko 07:00 sa Lastine stanice, dolazni peroni (tačno vreme i mesto polaska biće poznato 2 dana pre polaska). Vožnja ka Ovčarsko-Kablarskoj klisuri. Pauza u Ovčar banji. Obilazak manastira Blagoveštenje. Nastavak putovanja ka Zlatiboru. Slobodno vreme. Vožnja ka manastiru Mileševa. Obilazak i slobodno vreme za kupovinu suvenira. Dolazak u Sjenicu. Smeštaj u hotel Borovi. Noćenje.

2.dan nedelja: Sjenica – Uvac – Beograd

Doručak. Napuštanje smeštaja. Kratko upoznavanje sa Sjenicom i nastavak putovanja  do kampa rendžera na ulazu u prirodni rezervat kanjona reke Uvac. Ukrcavanje u čamce i vožnja kroz meandre reke Uvac, uz razgledanje gnezda beloglavog supa. Obilazak Ledene pećine, do čijeg ulaza se može stići samo sa reke. Po povratku u kamp čeka Vas roštilj uz mogućnost kupovine čuvenog sjeničkog sira. Fakultativno, safari od 20 minuta po livadama i neuređenim putevima Zlatarske visoravni. Dolazak na vidikovac Molitva, gde ćete imati prilike da se susretnete sa ogromnim lešinarima u letu, a meandri Uvca će vam se ukazati u svoj svojoj lepoti. Povratak džipovima na mesto ukrcavanja u autobus. Polazak za Beograd i dolazak u večernjim časovimaCENA ARANŽMANA  55 eura sniženo 39 eura 

1/1 soba isključivo na upit doplata 15 eura

CENA ZA POLAZAK IZ NOVOG SADA doplata 20 EURA - minimum 4 putnika (transfer)

Način plaćanja:  
- dinarski po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate za efektivu,  30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put, 
- platnim karticama VISA,DINA, MAESTRO, MASTER CARD, AMERICAN EXPRESS
- 40% prilikom rezervacije, ostatak na 2  rate čekovima,  realizacija čekova  10. Ili 20. u mesecu
- 30% prilikom rezervacije,ostatak odloženo - do 2 mesečne  rate kreditnim karticama BANCA INTESA –VISA,MASTER CARD I AMERICAN EXPRESS  

Aranžman obuhvata: 
- Prevoz  turističkim autobusom na navedenoj relaciji (audio i video), od 16 do 87 mesta u zavisnosti od broja putnika/ mesta se određuju prema prijavi
- 1 noćenje sa doručkom (1/2 ,1/3 sobe) sa TV-om, TWC….
- Usluge vodiča tokom putovanja 
- Troškove organizacije putovanja. 
Aranžman ne obuhvata: 
- Izlet i vožnju čamcima na Uvcu + ručak kampu rendžera na Uvcu - 1650 din 
- Ručak na Uvcu bez vožnje čamcem 500 din 
- Safari džipovima do vidikovca Molitva – 950 din 
- Degustaciju pršute, vina i rakije u selu Mušvete (praktično ručak) – 650 din 
- izlet do Mećavnika, Drvengrada i poseta Tarabića kući sa ulaznicom  -  500 din
- Individualne troškove putnika 

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od  troškova rezervacije, prevoza,parking,  vodiča, ulaznica, organizacije...Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. 


Pozovite za rezervaciju 011 323 12 16

Rezervacija

Kanjon reke Uvac

od 39€

POLAZAK: u pripremi

2 DANA - 1 NOCENJE

Zlatibor nalazi se u jugozapadnom delu Srbije, u blizini Užica i Čajetine. Najviši planinski vrhovi su Tornik i Čigota. Zahvaljujući klimi, livadama, nezagađenom vazduhu, čistoj vodi, velikom broju sunčanih dana, srdačnosti domaćina, Zlatibor se razvio u čuveni letnji i zimski turistički centar, sa najdužom tradicijom u turizmu među planinama u Srbiji.
Planina Zlatar nalazi se u jugozapadnoj Srbiji, iznad Nove Varoši, oko 270 km od Beograda. Okružena je rekama Lim, Uvac, Mileševka i Bistrica, a najviši vrh je Golo brdo. Zlatar karakterišu mirisne livade i bistra jezera okružena omorikama i brezama, spoj mediteranske i planinske klime, veliki broj sunčanih dana, blagotvorni vazduh. Tri veštačka jezera Zlatarsko, Sjeničko i Radoinjsko, kao i manastiri Mileševa i Banja i crkve brvnare  upotpunjuju turističku ponudu planine Zlatar.
Bajkoviti rezervat prirode Uvac je jedno od najlepših mesta u Srbiji. Klisura reke Uvac se nalazi u jugozapadnoj Srbiji između Nove Varoši i Sjenice. Izgradnjom tri brane, dolina reke Uvac je pre 3 decenije potopljena i formirana su 3 jezera: Uvačko, Zlatarsko i Radoinjsko. Uvačko jezero je dugačko oko 27 km, dok mu maksimalna dubina dostiže 108m. Na njemu se nalazi vidikovac Molitva sa kog je pogled na kanjon najlepši. Vekovima se probijajući kroz krečnjačke stene, Uvac je napravio takve meandre da izgledaju kao lavirint. Ima ih na celom toku sve do Radoinjskog jezera, ali su najizrazitiji na Uvačkom jezeru. Osnovnu vrednost ovog područja čini prisustvo veoma retke i malobrojne vrste lešinara – beloglavog supa, u pojedinim delovima klisure. U cilju zaštite ove vrste, prostor oko klisure reke Uvac, proglašeno je za specijalni rezervat prirode. Pored beloglavog supa, koji je simbol klisure, ovde se može videti još jedan predstavnik grabljivica – suri orao, takođe retka i ugrožena vrsta. U ovom području se nalaze i prelepe pećine – Ušačka, Ledena, Tubića, Baždarska i Javorska pećina. Pećine odlikuje bogatstvo pećinskog nakita u vidu stalaktita, stalagmita, stubova, draperija, staklastih iglica itd. Ušački pećinski sistem je sa ukupnom dužinom od  6185 m,  najduži pećinski sistem u Srbiji.

Arena travel | Blog

Azurna obala

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Neos Marmaras

Neos Marmaras je najveće turističko mesto na Halkidikiju koje se nalazi na zapadnoj strani poluostrva Sitonija, na udaljenosti od Soluna 2,5 sata vožnje. Odlikuje se lepom peskovitom plažom, okružen borovom šumom, maslinjacima i vinogradima. 

Detaljnije

Tasos "Šuma koja pliva"

Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Zbog svoje guste vegetacije često ga nazivaju „Šuma koja pliva“. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.

Detaljnije