Letovanje - Grcka

2019-03-11

Grčko poluostrvo Halkidiki, sa bujnom  vegetacijom  i  ukupno 500 kilometara obale, nalazi se na severozapadnom  priobalju Egejskog mora, u blizini Soluna. Halkidiki ima tri manja poluostrva, raspoređena kao tri ispružena prsta kojima još dublje zalazi u Egej. Jedno od tri poluostrva, ili prsta, zove se Kasandra po Kasandrosu, kralju Makedonije u drevno doba; drugi prst Sitonija nazvan je po Sitonu, sinu mitološkog boga mora Posejdona; treći se zove Atos po imenu  jednog od Giganata koji su u mitološko vreme nastanjivali ovu oblast. Medju nasim turistima, napopularnija letovalista ovog dela Grcke su Pefkohori, Polihrono, Hanioti, Kalitea, Neos Marmaras, Sarti, Toroni...

Olimpska Regija, nalazi se na severoistoku kontinentalnog dela Grčke, dok je sa zapada oivičena Pieriskim planinama i planinom Olimp, mitološkim domom bogova. Zbog svog položaja, čiste vode i živopisnih pejzaža, ovaj kraj postaje sve popularniji za turiste, a naročito ga vole porodice s decom. Umerena i blaga klima, mnogo sunčanih dana i mala količina padavina garantuju odličan odmor. Većina plaža u ovoj oblasti je peskovita i izuzetno uredna.
Glavni grad je Katerini. Široke peščene plaže se pružaju dužinom od 70 km u pravcu sever-jug, a najpoznatija letovališta regije su Paralia, Olympic Beach, LeptokarijaNei Pori i Platamon, koja zbog bogatih sadržaja privlače veliki broj turista.

Orfanski zaliv ili Strumski zaliv je zaliv u severnoj Grčkoj. Deo je Egejskog mora, tačnije njegovog severnog dela. Zaliv se pruža između obale Istočne Egejske Makedonije, zapadne obale ostrva Tasos i istočne obale Halkidikija. Turistički poznata odredišta, na zalivu su: Nea Vrasna, Stavros, Asprovalta.

Arena travel | Blog

Letovanje - Italija

Italija je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija, naročito posećena tokom leta. Najpoznatija letovališta Italije su: Sardinija, Sicilija, Sanremo (Rivijera Cveca), Kalabrija, Lido di Jesolo, Rimini.  Povoljni autobuski aranzmani za leto 2019 .

Detaljnije

Azurna obala

Sanremo i Azurna obala  letovanje - Italija 2019

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Letovanje - Grcka

Grčka leto 2019 - veliki izbor paket aranžmana za letovanje u Grčkoj sa autobuskim ili avio prevozom. U našoj  ponudi nalaze se apartmani u Grčkoj, kao i veliki izbor hotela za putnike koji ne bi koristili autobuski prevoz. Veliki izbor destinacija - Halkidiki, Grčka ostrva, Olimpska regija, Jonska regija, Orfanski zaliv. Neka Grcka bude vas izbor za leto 2019!

Odaberite svoje letovanje - Grcka autobusom, Grcka avionom. Apartmanski i hotelski smestaj .

 

Detaljnije