Balaton-Djer

od 89€

POLASCI: 24.05 / 21.06

3 DANA AUTOBUSOM

Cenovnik i program u PDF-u (kliknuti za prikaz)

Mađarska je zemlja neverovatne kombinacije urbanih i ruralnih destinacija, umotana u obilje kulturnih i istorijskih mesta. Dom nekih od najboljih loza na svetu, Mađarski vinogradi i mesta kulturne baštine ostaju pravo blago koje treba otkriti. Tihanj je mali, ali veoma šarmantan gradić na Balaton jezeru koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Ovde će vas dočekati kuće s igračkama, pokrivene slamom, s muzejima, zanatskim radnjama i restoranima. Tihanj je poznat i kao grad lavande zbog lila polja koja ga okružuju i koja ga na leto učine najlepšim na jezeru. Ovde možete probati i sladoled od lavande, kupiti razne sapunčiće i suvenire ljubičastih nijansi. Napomena za junski termin: Lavanda od davnina ima istaknutu ulogu u životu Tihanjskog poluostrva. Ovde se svake godine organizuje akcija „Uberi sam“ u okviru Festivala lavande koji uvek privlači mnoštvo posetilaca. Muzej-dvorac Tapolce grad poznat po svojim pećinama i potocima, nalazi se u zapadnom delu Balaton visoravni, na 10 km od Balaton jezera.

Balaton-Djer

od 89€

POLASCI: 24.05 / 21.06

3 DANA AUTOBUSOM

Program

1. DAN petak / BEOGRAD

Polazak sa Novog Beograda pored Brankovog mosta, preko puta TC Ušće (bivša okretnica autobusa 43, a sadašnje stajalište autobusa br 60, skejt park) oko 23h. Vožnja do Novog Sada, odakle je polazak u 00:00h sa parkinga bivše autobuske stanice ATP VOJVODINA (ugao Sentandrejskog puta i puta Novosadskog partizanskog odreda). Lagana noćna vožnja preko Mađarske uz pauze za odmor i po potrebi grupe.

2. DAN subota / BALATON – TIHANJ – TAPOLCA (fakultativno) – ĐER

Dolazak na Balton u jutarnjim satima gde ćemo posetiti poluostrvio Tihanj koje se nalazi na Balataonu. Obilazak grada koji predstavlja muzej na otvorenom sa starim panonskim kućama, suvenirnicama, radnjama… Obilazak Benediktanske opatije iz 12.-tog veka. Gradić je poznat po festivalu koji je posvećen lavandi. Početak cvetanja lavande je siguran znak da je stiglo leto: tada se polja oblače u čarobnu ljubičastu boju i zrače prijatnim opojnim mirisom, što mnoge posetioce mami u šetnju među lejama lavande. Nakon šetnje u pratnji vodiča, slobodno vreme za induvidulane aktivnosti. U popodnevnim satima slobodno vreme ili je moguće organozovati fakultativni izlet do grada Tapolca, grad koji se nalazi na 10km od jezera Balaton, poznato je po svojim pećinama i potocima koji se nalaze u samom centru  grada što daje bajkovitu sliku ovog šarmantnog gradića. Jedna još atrakcija grada je takozvani Vrt ruševina, gde je nekada bilo srednjovjekovno središte Tapolca. Jedan od ostataka tog vremena je crkva prvobitno sagrađena u XIII veku u rimskom stilu, koja je porušena i kasnije obnovljena.  Slobodno vreme da se opustite u ovom šarmantnom mestu Tapolac, ukoliko neko želi može u sopstvenoj organizaciji da poseti pećinske prolaze. U kasnim popodnevnim satima uputićemo se prema hotelu. Slobodno vreme za induvidulane aktivnosti. Noćenje. 

3. DAN nedelja / ĐER – ŠOPRON I PALATA ESTERHAZI (fakultativno)

Doručak.  Napuštanje hotela  i pakovanje stavri do 10h. Slobodno vreme ili  mogućnost fakultativnog organizovanog izleta do gradića Šopron koji se nalazi na samom zapadu Mađarske. Njegov dobro očuvani Stari grad (Belvaroš) sastoji se od znamenitosti poput srednjovjekovnih gradskih zidina, kultnog Vatrogasnog tornja i prekrasne crkve. Slobodno lutajte njegovim kamenim ulicama dok vas vode na još mnogo zanimljivih mjesta za vidjeti. Za više znanja o prošlosti Šoprona, uputite se do kuće Storno ili Fabriciusove kuće. Osim toga, Šopron je takođe vrlo poznata regija vinove loze, ali i po pivu. Slobodno vreme za induvidualne aktivnosti. Pored ovoga posetićemo i paltatu Esterhazi koji se nalazi Fertodu, veličanstveni barokni dvorac, poznat i kao “mađarski Versaj”, nalazi se u centru malog grada. Lepota ove aristokratske rezidencije meri se sa evropskim kraljevskim dvorovima. Ulaskom na glavnu kapiju od kovanog gvožđa, posetioci se mogu diviti prelepom dvorištu okruženom krilima zamka. Biser među plemićkim rezidencijama istočnog dela centralne Evrope. Sa svojih 126 soba, predivno oslikanom salom za bankete, bogatom bibliotekom, kapelom, muzejom i zapanjujuće geometrijski pravilnim i dobro održavanim vrtom, ova palata bilo je i mesto gde je, tokom 25 godina svog života, stvarao i veliki kompozitor Jozef Hajdn. U kasnim po podnevnim satima predviđen je polazak za Srbiju.  Dolazak u Beograd je oko ponoći u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima. Kraj programa.

 

TERMIN

HOTEL

 CENA PO OSOBI

24.05 – 27.05.2024.

DANUBIUS 3*

89€

21.06 – 24.06.2024 – FESTIVAL LAVANDE

DANUBIUS 3*

95€

USLOVI PLAĆANJA I OSTALE NAPOMENE:

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. 

USLOVI PLAĆANJA:

 • 40 % PRILIKOM REZERVACIJE, OSTATAK 15 DANA PRED PUT.
 • PLATNE, KREDITNE KARTICE: VISA, MAESTRO, MASTER BANCA INTESA, DINA POŠTANSKE ŠTEDIONICE(3 rata).
 • 40 % AKONTACIJA OSTATAK ČEKOVIMA GRAĐANA NA 3 MESEČNE RATE DATUMIRANI SVAKOG 15-OG U MESECU

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom turističke klase prosečne udobnosti na navedenoj relaciji/(mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju),
 • Smeštaj u hotelu 3*u 1/2 i 1/2+1 (na upit) sobama na bazi 1 noćenja sa doručkom (doručak–švedski sto)
 • Usluge turističkog vodiča/pratioca tokom putovanja,
 • Troškove ogranizacije putovanja.
 • Gradska taksa je uključena u cenu aranžmana

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • putno zdravstveno osiguranje
 • ulaznice i fakultativne izlete
 • individualne troškove
 • DOPLATA ZA 1/1 SOBU 80%

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti (minimum za realizaciju 30 prijavljenih putnika, moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene, deca od 2 - 12 godina ostvaruju popust):

 • Keštelj 20€
 • Šopron i Fertodu – palata Esterhazi 25€
 • PAKET IZLETA 40€

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica i organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, inopartneru ili pratiocu grupe.

NAPOMENA O SMEŠTAJU:

Potpisivanjem Ugovora o putovanju putnik prihvata svaki hotel odgovarajućekategorizacije i opisa navedenog u programu putovanja. Smeštaj jeu nekom od navedenihhotela do popune kapaciteta, ili sličnom. Zvanična potvrda hotela u kom će biti obezbeđensmeštaj za grupu, na bazi navedene usluge, u skladu sa najavljenom kategorijom ilokacijom, dobija se najranije 5 dana pred polazak na putovanje. U smeštajne objekte seulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Upojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet.

 

Pozovite za rezervaciju 062 55 44 22

Rezervacija

Arena travel | Blog

Djerba - Afrički Karibi

Tunižani Đerbu zovu izrazom „Djerba La Douce“, što je doslovno prevedeno „Slatka Djerba“. Ime potiče od očaravajućeg uticaja koji ostrvo ima na ljude koji ga posećuju. Smirenost i mir koji vladaju u Đerbi čine ga savršenim gradom za sve koji traže bekstvo da “napune baterije” i opuste se.

Ostrvo s kristalno čistim morem prekrivenim urminim palmama
Djerba je ravno ostrvo površine 614 km2, okrenuto prema južnoj obali Tunisa i povezano sa kopnom nasipom dužine 6 km. Njegova obala je prekrivena kristalno čistim morem, a prekrivena je urminim palmama, maslinama starim tri hiljade godina, cvećem i plodovima svih mediteranskih vrsta.


Detaljnije

Gradovi Evrope - Italija

Italija - magicna prolecna jesenja putovanja.

Posetite evropske metropole - Milano, Rim, Toskanu, Veneciju i provedite se  u najlepsim gradovima Italije!

 

 

Detaljnije

Letovanje - Grcka

Grčka leto 2024 - veliki izbor paket aranžmana za letovanje u Grčkoj sa autobuskim ili avio prevozom. U našoj  ponudi nalaze se apartmani u Grčkoj, kao i veliki izbor hotela za putnike koji ne bi koristili autobuski prevoz. Veliki izbor destinacija - Halkidiki, Grčka ostrva, Olimpska regija, Jonska regija, Orfanski zaliv. Neka Grcka bude vas izbor za leto 2024.

Odaberite svoje letovanje - Grcka autobusom, Grcka avionom. Apartmanski i hotelski smestaj .

 

Detaljnije