Istanbul - 2 noci

od 99€

polazak: 13.12-17.12.2018.

autobus, 2 nocenja

 

Program

1. DAN BEOGRAD 
Polazak autobusa iz Beograda oko 15 h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice. Tačno vreme i mesto polaska biće poznato 2 dana pre putovanja. Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima po potrebi.

2. DAN ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju stručnog lokalnog vodiča / starog jezgra Istanbula, Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula: Taksim i Bejolu. Prelazak preko Bosforskog mosta u Malu Aziju... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme. Fakultativni izlet – pešačko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča sa ulaznicama u najznačajnije muzeje Istanbula: Topkapi, Aja Sofija, Plava džamija, Hipodrom. Obilazak Plave Džamije (jedne od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu), Svete Sofije (nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, pa džamije, a sada muzeja, stare skoro 1500 godina), Topkapi palate (velelepne sultanske palate, gde je živela većina turskih sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje su sultani dobijali od svojih vazala i podanika), Rimski Hipodrom (ogromnog platoa, gde su se za vreme starog Rima održavale trke dvokolica). Individualni povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN ISTANBUL
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme. Fakultativni izlet poseta Vaseljenskoj patrijaršiji i krstarenje Bosforom: Zlatni Rog - najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata - poslednje sedište sultana, Bešiktaš - kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli hisar - čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata... Nakon krstarenja, fakultativni obilazak Dolmabahče palate u pratnji lokalnog vodiča. Planiran povratak za Srbiju u popodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima, radi odmora i graničnih formalnosti.

5. DAN BEOGRAD 
Dolazak u Srbiju u prepodnevnim časovima. Kraj programa.

PAKET ARANŽMAN 5 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 2 NOĆENJA S DORUČKOM + OBILASCI

TERMINI PUTOVANJA

HOTEL

SPECIJALNA CENA

CENA ARANŽMANA

13.12.-17.12.2018.

HAMIDIYE 3*

99 €

139 €

Cene iz tabele su izražene u evrima. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke na dan uplate

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

•prevoz autobusom turističke klase (od 16 - 87 mesta) na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema prijavi
•smeštaj u hotelu 3* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto)
•panoramsko razgledanje Istanbula u pratnji lokalnog vodiča 
•usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
•troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

•putno zdravstveno osiguranje 
•individualne troškove – nepomenute usluge
•staničnu uslugu 50,00 din za polaske iz Beograda, plaća se u agenciji
•fakultativne izlete

DOPLATE:

 • Doplata za 1/1 sobu  - 60% od cene aranžmana
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 60 €

POPUSTI:

 • Cena za dete do 12 god.u pratnji dve osobe(na pomoćnom ležaju) ostvaruje popust 10 €,
 • dete do 6 godina u zajedničkom ležaju ostvaruje popust 40%.

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Tursko veče sa večerom i 2 pića– 30€,
 • Razgledanje grada sa obilascima lokaliteta (Top Kapi, Plava Džamija, Aja Sofija) - 40 €
 • krstarenje Bosforom sa obilaskom Vaseljenske patrijaršije – 20 €,
 • Dolmabahče palata sa uključenom ulaznicom  – 30€

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • Na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak na 3 rate čekovima, realizacija čekova 10. Ili 20. u mesecu
 • Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina.
 • Preko računa: uz profakturu

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
 • CENE FAKULTATIVNIH IZLETA SU PO OSOBI, podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika, objektivnih okolnosti i vremenskih uslova. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

VAŽNA NAPOMENA: Mole se putnici da provere datum isteka pasoša. Od 01. januara 2015. godine strani državljani koji ulaze u Republiku Tursku potrebno je da poseduju pasoš čiji je rok važenja najmanje 60 dana duži od dana isteka vize ili dozvole boravka, odnosno dozvoljenog boravka bez vize (bezvizni boravak za naše građane je 90 dana u periodu od 6 meseci), što znači da rok važenja putne isprave mora biti najmanje 180 dana, tj. 6 meseci od dana ulaska u Republiku Tursku. 

Hotel Hamidiye 3* http://hamidiyehotel.com/ 
Nudi prostrane sobe i restoran na krovu na samo 500 metara od Kapali čaršije i Sulejmanove džamije. Tu su i 3 bara i relaksirajući hamam sa saunom.Sobe su uređene u klasičnom stilu i imaju kupatila s fenom za kosu. Sve su klimatizovane i sadrže minibar.Hotel Hamidiye se nalazi na manje od 2 km od Plave džamije i Aja Sofije. Aerodrom Ataturk se nalazi na 18 km i do njega možete doći automobilom za 15 minuta. Destinacija Fatih je odličan izbor za putnike koje zanimaju spomenici, arhitektura i istorijski lokaliteti.

Pozovite za rezervaciju 011 323 12 16

Rezervacija

Istanbul - 2 noci

od 99€

polazak: 13.12-17.12.2018.

autobus, 2 nocenja

 

Istanbul nije glavni grad Turske ali je najveći i predstavlja njen kulturni,istorijski i ekonomski centar. Sa blizu 14 miliona stanovnika Istanbul je jedan od najvećih gradova na svetu po broju stanovnika u gradskom području. Nalazi se na severozapadu Turske na površini od 5.343 km² i jedini je grad koji se prostire na 2 kontinenta, Evropu i Aziju. Poput Rima, izgrađen je na 7 brežuljaka na Bosforskom moreuzu koji spaja Mramorno sa Crnim morem. Sa oko 12 miliona turista u 2012-oj godini Istanbul je među top 5 najpopularnijih svetskih turističkih destinacija. Najveće atrakcije ovog grada nalaze se u njegovom starom istorijskom delu, čija se većina zdanja, muzeja i džamija nalazi na UNESCO-ovoj listi svetske baštine. Istanbul je grad sa najvećim i najbržim ekonomskim rastom u svetu.  

Arena travel | Blog

Azurna obala

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Neos Marmaras

Neos Marmaras je najveće turističko mesto na Halkidikiju koje se nalazi na zapadnoj strani poluostrva Sitonija, na udaljenosti od Soluna 2,5 sata vožnje. Odlikuje se lepom peskovitom plažom, okružen borovom šumom, maslinjacima i vinogradima. 

Detaljnije

Tasos "Šuma koja pliva"

Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Zbog svoje guste vegetacije često ga nazivaju „Šuma koja pliva“. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.

Detaljnije