Istanbul

od 109€

POLASCI: 06.02/13.02./13.03/10.04/29.04

AUTOBUSOM: 5 DANA - 3 NOĆENJA

Program

1. dan        BEOGRAD

Polazak autobusa iz Beograda oko 15:00 h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice. Tačno vreme i mesto polaska biće poznato 2 dana pre putovanja. Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora.

2. dan        ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Istanbul je moderna metropola, i najveći grad Turske.  Leži na Bosforskom moreuzu, izmedju Mramornog I Crnog mora i jedini je grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. Poznat je po imenima carski grad - Carigrad, Vizantion, Konstantinopolj. Istanbul je glavna evroazijska raskrsnica sa dugom i zanimljivom istorijom, brojnim kulturno istorijskim spomenicima i modernim trgovima i bulevarima. Po dolasku uISTANBUL panoramsko razgledanje grada: Zlatni rog, Galata most i Galara kula, Sulejmanova dzamija, obilazak modernih kvartova Istanbula: Taksim i Bejolu. Prelazak preko Bosforskog mosta u Malu Aziju.  Smeštaj u hotel.  Slobodno vreme. Noćenje.                                                                 

 3.dan        ISTANBUL                    

Doručak. Slobodno vreme. Fakultativno pešačko razgledanje  grada u pratnji lokalnog vodiča sa ulaznicama: Plava Džamija - jedna od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu, Aja Sofija (nekada najveća pravoslavna crkva na svetu, izgradjena za vreme cara Justinijana 537 godine n.e. koja predstavlja remek delo Vizantijske arhitekture) Topkapi palata - muzej - velelepna sultanska palata, gde je živela većina turskih sultana u period 15.-19. veka sa bogatom riznicom dragulja, dijamanata, zlata koji svedoče o bogatstvu i raskošnom životu otomanskih careva. Rimski Hipodrom - izgradjen za vreme vladavine Konstantina Velikog, danas predstavlja centralni gradski trg starog dela Istanbula. Nakon razgledanja slobodno vreme. Noćenje.           

4. dan        ISTANBUL 
Doručak. Slobodno vreme. Fakultativni izlet koji obuhvata obilazak: Ejupova džamija (grob i turbe Mehmed Paše Sokolovića), odlazak žičarom na najlepši vidikovac grada - Pjer Loti, odakle se pruža pogled na ceo Istanbul, poseta  Minijaturk parku – Turska u minijaturi ( makete svih značajnijih istorijskih i kulturnih objekata u celoj Turskoj). Povratak u hotel. Slobodno vreme. U popodnevnim časovima fakultativni izlet do svetionika - Devojačka kula. Uživanje u prelepom pogledu na Istanbul u suton. Povratak u hotel. Fakultativno Tursko veče. Odlazak u nacionalni restoran na večeru sa muzičkim i plesnim programom, u autentičnom orijentalnom ambijentu. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan        ISTANBUL
Doručak
. Napuštanje hotela. Slobodno vreme. Fakultativno  odlazak u deo grada Fener gde se nalazi sedište Vaseljenske patrijaršije. Poseta crkvi Sv. Djordja u kojoj se čuvaju velike duhovne vrednosti: deo krsta na kome je bio razapet Isus Hrist, mošti Sv. Jefimije, vredne mozaičke ikone Bogorodicei Sv. Jovana Krstitelja iz 12.veka. Nakon posete patrijaršiji  krstarenje Bosforom uz razgledanje: Zlatni Rog - najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata - poslednje sedište sultana, Bešiktaš - kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli hisar - čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata... Nakon krstarenja slobodno vreme. Fakultativno obilazak muzeja - Dolmabahče palata, rezidencija turskih sultana iz 19-og veka izgrađena po uzoru na evropske dvorove. Za razliku od Topkapi palate koja je izgrađena u orijentalnom stilu, Dolmabahče palata je gradjena u stilu rokogradjena u stiluimperijalni turski stil. Želja sultana da se približe Evropi vidljiva je na svakom koraku a jedan od najimpresivnijih detalja je 4,5 tona težak luster sa 750 lampi. Planiran polazak za Srbiju u popodnevnim časovima (oko 15h). Noćna vožnjapreko Bugarske i Srbije sa kraćim usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora.

6. dan        BEOGRAD 
Dolazak u Srbiju u prepodnevnim časovima. Kraj programa.

 

PAKET ARANŽMAN 6 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 3 NOĆENJA SDORUČKOM + OBILASCI

SPECIJALNA PONUDA VAŽI ZA UPLATE DO 15.01.2019.

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

SPECIJALNA CENA

CENA ARANŽMANA

06.02. - 11.02.2019.   ZIMA

3*

119 €

149 €

13.02. - 18.02.2019.   SRETENJE

3*

119 €

149 €

13.03. - 18.03.2019.   PROLEĆE

3*

119 €

149 €

10.04. - 15.04.2019.   PROLEĆE

3*

119 €

149 €

29.04. - 04.05.2019.   1.MAJ

3*

119 €

149 €

 

Cene iz tabele su izražene u evrima. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate

NAVEDENA CENA UKLJUČUJE:

prevoz autobusom turističke klase (od 16 - 87 mesta) na navedenoj relaciji  / mesta se određuju prema prijavi
•smeštaj u hotelu 3* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1  sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto)
•panoramsko razgledanje Istanbula u pratnji lokalnog vodiča 
•usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
•troškove ogranizacije putovanja

NAVEDENA CENA NE UKLJUČUJE:

 • putno zdravstveno osiguranje
 • ulaznice u muzeje
 • individualne trokove koji nisu spomenuti u programu
 • staničnu kartu koja 50,00 RSD koja se plaća u agenciji
 • fakultativne izlete
 • Doplata za 1/1 sobu 60€ isključivo na upit

NAČIN PLAĆANJA:

 • dinarski po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put,
 • platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD, AMERICAN
 • na rate čekovima, 40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. Ili 20. u mesecuna rate čekovima, 40% avans, poslednja rata 3 meseca posle putovanja, realizacija 10. Ili 20. u mesecu

POPUSTI:

Deca ostvaruju popuste u pratnji dve punoplatežne osobe. Kod ostvarivanje popusta za dete, merodavan je datum rođenja i starost deteta u trenutku započinjanja  putovanja. 

 • deca od 0 – 2 godine besplatno (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
 • deca od 2 – 12 godina popust 10% na devizni deo aranžmana (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

DOPLATE:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu -  isključivo na upit
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu - 50 €

DOPLATE zA POLAZAK IZ DRUGIH GRADOVA – minimum 8 putnika:

 • Doplata za polazak iz Novog Sada           2 000 rsd
 • Doplata za polazak iz Jagodine               2 500 rsd
 • Doplata za polazak iz Kragujevca            2 500 rsd

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI

 • Razgledanje Istanbula sa uključenim ulaznicama (Top Kapi, Plava Džamija, Aja Sofija)   -   40 
 • Dolmabahče palata sa uključenom ulaznicom  -  30 
 • Tursko veče sa uključenom večerom i 2 pića  -   30 
 • Krstarenje Bosforom sa obilaskom Vaseljenske patrijaršije  - 20 €
 • Pjer Loti I Minijaturk (uključena ulaznica + žičara) - 15 
 • Izlet do devojačke kule   - 15 

PAKET IZLETA ZA REZERVACIJE U AGENCIJI  130€ (ušteda 20€)

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza,parking, vodiča, ulaznica, organizacije...Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti..
 • OPIS I LOKACIJA HOTELA:
 • Svaki hotel iz ove ponuda ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Sobe su standardne kategorija, dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem. Doručak je kontinentalni. Potpisivanjem Ugovora o putovanju putnik prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.  Smeštaj je u nekom od navedenih hotela do popune kapaciteta, ili sličnom:

  HOTEL HAMIDIYE 3*          http://hamidiyehotel.com/            
  Hotel se nalazi u centru Istanbula, Lalejli deo grada, na samo 500 metara od Kapali čaršije i Sulejmanove džamije. Hotel Hamidiye ima recepciju, prostran lobi, 3 bara i relaksirajući hamam sa saunom (uz doplatu). Sobe su standardne kategorije, uređene u klasičnom stilu i svaka soba ima kupatilo s fenom za kosu. Sve su klimatizovane i sadrže minibar. Hotel Hamidiye se nalazi na manje od 2 km od Plave džamije i Aja Sofije. U okolini hotela nalaze se brojni restorani, poslastičarnice, prodavnice… 

  GRAND EMIN HOTEL 3*      http://www.aymahotelsgroup.com/grandemin/
  Hotel pripada Ayma grupi hotela. Nalazi se 500 m od YeniKapi i Aksaray metro stanica, koje su direktno povezane sa trgovima Taksim i Sultanahmet. Sve sobe u hotelu su standardne, i svaka soba ima: sopstveno kupatilo, klima uređaj, kablovsku i satelitsku televiziju, mini bar, telefon, sef. Sadržaj hotela: recepcija, lift, lobi bar, restoran, bazen na krovu, sauna, tursko kupatilo, WI FI, parking. Doručak je na bazi švedskog stola. 

  LALELI EMIN HOTEL 3*      http://www.aymahotelsgroup.com/grandemin/
  Hotel se nalazi u starom delu Istanbula, 700 m od Kapali čaršije i 10ak minuta hoda od čuvene Aja Sofije. Nedaleko od hotela se nalaze stanice metroa, autobusa i tramvaja. Kapacitet hotela je 44 soba. Sobe su standardne i svaka ima klima uređaj, SAT TV, mini bar, telefon, fen za kosu, WI FI, sef. Sadržaj hotela: recepcija, lift, restoran, bar, menjačnica, parking. Doručak je na bazi švedskog stola.
 • TAČAN NAZIV HOTELA BIĆE POZNAT 7 DANA PRED PUTOVANJE.

 

MOLIMO VAS DA PAŽLJIVO PROČITATE OPŠTE USLOVE PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA

 

Pozovite za rezervaciju 011 323 12 16

Rezervacija

Istanbul

od 109€

POLASCI: 06.02/13.02./13.03/10.04/29.04

AUTOBUSOM: 5 DANA - 3 NOĆENJA

ISTANBUL - grad koji se prostire na dva kontinenta, spajajući Evropu sa Azijom, a Istok sa Zapadom; "carski" grad u kome su svoj pečat ostavile različite kulture i religije, pomešane u tako savršenom skladu kao nigde drugde; "drugi Rim" - grad koji je za svoje drugo sedište odabrao car Konstantin Veliki koji je "ozvaničio" hrišćanstvo, pa potom  prestonica Istočnorimskog i Vizantijskog carstva; mesto gde su "stolovali" brojni hrišćanski carevi i sultani, i sa kojeg se upravljalo moćnim Otomanskim carstvom... To je nekadašnji Carigrad, a današnji Istanbul, koji posetioce opčini neodoljivim šarmom "starog pomešanog sa novim", na samo njemu svojstven način. Ovaj grad je mnogo više od Svete Sofije, Plave džamije, Kapali čaršije, palate Topkapi... Njega krase i Podzemna cisterna, Bazar začina, Bajazitova džamija i kula, džamija Sulejmana Veličanstvenog, Valensov akvadukt, džamija Mehmeda II - Osvajača, crkva-muzej Kora, gradske zidine i Hadrijanopolj kapija i kafe "Pjer Loti" (Café Pierre Loti, na špicu Zlatnog roga); Bosfor i azijski deo grada (lepa predgrađa Istanbula sa starim vilama i ribarskim mestima nadomak Crnog mora, mostovi na Bosforu, Beglerbegpalata, šetalište Uškudar sa Kizil kulom, na ostrvcetu...

Arena travel | Blog

Azurna obala

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Neos Marmaras

Neos Marmaras je najveće turističko mesto na Halkidikiju koje se nalazi na zapadnoj strani poluostrva Sitonija, na udaljenosti od Soluna 2,5 sata vožnje. Odlikuje se lepom peskovitom plažom, okružen borovom šumom, maslinjacima i vinogradima. 

Detaljnije

Tasos "Šuma koja pliva"

Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Zbog svoje guste vegetacije često ga nazivaju „Šuma koja pliva“. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.

Detaljnije