Uskrs na Krfu

od 159€

POLAZAK:24.04-30.04.2019

4 NOCENJA - AUTOBUS

Program

1.DAN – SREDA - 24.04.2019     Okupljanje grupe u 20.00h na glavnoj autobuskoj stanici BAS u centru Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice. Polazak autobusa u 20:30h. Putovanje kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti.

2.DAN – ČETVRTAK - 25.04.2019    Dobrodošli u veličanstveni grad Solun, jedinstven u svojoj originalnosti, arhitekturi , duhu i pozitivnoj atmosferi. Jedan dan u Solunu nije dovoljan da se upoznate sa svim njegovim lepotama i znamenitostima, ali je dovoljan da se oseti duh ovog grada i da se vide najznačajnija mesta.Kredemo na panoramsko razgledanje grada da vidimo: Belu kulu, zaštitni znak i simbol Soluna, spomenik Aleksandru Makedonskom, jednu od najvedih atrakcija grada, Rotondu, najstarije zdanje Soluna, crkvu Sv. Dimitrija, zaštitinika Soluna......Zejtinlik- srpsko vojno groblje je vrlo tužno ali jako važno i sveto mesto za srpski narod. Dužnost svakog od nas ko se nađe u Solunu da oda počast srpskim junacima.Nakon kratkog upoznavanja Soluna, ostavljamo vam slobodno vreme da ga i sami istražite i upoznate lepote. Mi vam predlažemo da prosto uživate u šetnji, shopingu, kafi, hrani i divnim kolačima. U popodnevnim satima polazak iz Soluna, do luke Igoumenitsa. Ukrcavanje na trajekt. Dolazak na Krf u večernjim časovima. Smeštj u hotel/apartmane.

3.DAN – PETAK - 26.04.2019-VELIKI PETAK!!!   Nakon doručka, polazak za predivnu prestonicu Krfa- Kerkiru. Na Veliki petak se plaštanice iznose iz svih crkava na Krfu. Cvedem ukrašene plaštanice na svojim rukama nose vojnici, mornari, učenici gimnazija, uz pratnju filharmonijskih orkestara koji u tužnim povorkama sviraju posmrtne marševe. I baš na ovaj tužan dan i mi demo se prisetiti tužnih stranica naše srpske istorije. Posetidemo Srpsku kudu i jednu od najvedih srpskih svetinja- ostrvo Vido...srpski Jerusalim.Na putu za smeštaj posetidemo srpsko groblje boraca Drinske divizije u seocu Agios Mateos. Zemljište na kome je danas groblje nekadašnji je posed grčkog seljaka , Janisa Janulisa, koji ga je poklonio Srbima u znak poštovanja na herojstvo i prijateljstvo.Povratak u hotel/apartmane. Slobodno vreme.

4.DAN – SUBOTA - 27.04.2019-VELIKA SUBOTA!!! Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima. Odlazak do crkve Sv.Spiridona, zaštitnika ostrva. Prisustvovademo svečanoj litiji i iznošenju moštiju Sv. Spiridona. A zatim demo u 11h prisustvovati čuvenom ,, bacanju vrčeva,,. Ne zna se tačno poreklo ovog običaja, ali zna se da izaziva oduševljenje desetine hiljada posetilaca Krfa.Nakon ceremonije vas vodimo u obilazak zaliva Garice i Kanona, odakle se pruža veličanstven prozor na crkvu Vlaherena i Mišije ostrvo-simbole Krfa. Slobodno vreme za kafu . Povratak u smeštaj i slobodno vreme za odmor. Okupljanje grupe u 20h i odlazak do grada. Na jednom od najlepših trgova – Spijanada, zajedno sa više desetina hiljada ljudi, pod svetlošdu zapaljenih sveda doživedete veličanstvenu i jedinstvenu proslavu Vaskrsa uz litiju. Parada filharmonijskog orkestra sa nezaboravnim vatrometom de upotpuniti ovo magično veče.Povratak u smeštaj.

5.DAN – NEDELJA - 28.04.2019-VASKRS!!! Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima. Odlazak na vaskršnju liturgiju i pričest u grad Krf. Slobodno vreme za šetnju i divne fotografije po gradu Krfu. Odlazak na Paleokastricu, jedan od najlepših zaliva Mediterana, i poseta manastiru presvete Bogorodice. U povratku obilazak Ahileon palate, najlepše krfske palate i najlepše palate carice Sisi. Impresivan dvorac i njegov vrt, u koji je uzidala najveci deo života i ljubavi.Priliko obilaska naidi dete i na natpis posveden srpskoj vojsci. Odlazak u smeštaj.U večernjim časovima fakultativna organizacija grčke večeri.Povratak u smeštaj.

6.DAN – PONEDELJAK - 29.04.2019    Sedmica posle Vaskrsa se zove ,,Nia,,-nova, i ti dani imaju veliku religijsku važnost i cele nedelje po ostrvu se nastavljaju dešavanja i pevaju svečane pesme. A mi...u ranim jutarnjim časovima polazimo za Beograd i ukrcavamo se na trajekt za Igumenitsu. Odlazak na Meteore-svete grčke stene. Na putu od Trikale prema Kalambaki, ukazade se gotovo nestvaran prizor, čuda koje je mogla da stvori samo priroda.Panoramsko razgledanje čudesnih manastira. Poseta jednom od manastira. Nakon Svete gore , Meteori su drugi po značaju centar pravoslavlja u Grčkoj. Mogudnost fakultativnog odlaska na ručak. Nakon Meteora, nastavljamo svoje putovanje na kome demo obidi i malu crkvu i čuveni izvor Svete Petke.

7.DAN – UTORAK – 30.04.2019    Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Ukoliko se odlučite za naš program i želite da provedete veličanstveni Uskrs na Krfu, ponesite divno raspoloženje za ovaj divni praznik, i dobru kondiciju jer je Krf u vreme uskršnjih praznika prepun dešavanja, pa ako želite sve da vidite i doživite, računajte na ubrzaniji tempo 

SMESTAJ:  VILA KOHILI BAY

159 EUR - 4 NOCENJA + AUTOBUSKI PREVOZ + POVRATNA KARTA ZA TRAJEKT + IZLETI
179 EUR
4 NOCENJA SA DORUCKOM + AUTOBUSKI PREVOZ + POVRATNA KARTA ZA TRAJEKT + IZLETI
SOLUN + METEORI+ OSTRVO VIDO+ PALEOKASTRITSA+ACHILEON PALATA

 

Aranžman obuhvata

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase.
 • Povratnu kartu za trajekt
 • Smeštaj na bazi 4 nodenja sa doručkom u Hotelu Pantheon Hall 2* u 1/2 i 1/2 +1 sobama ,u Vili Ionian Mare u 1/2 i 1/2 +1 studijima i 1/4 duplex apartmanima i 4 nodenja u Vili Christina u 1/2 i 1/2 +1 studijima i 1/4 duplex apartmanima
 • Pratnja stručnog vodiča tokom celog putovanja na srpskom jeziku
 • Troškovi organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata

 • Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • Grčko veče - 26 Eur
 • Ručak u restoranu blizu Kalambake – 10 Eur
 • Lične troškove putnika
 • Staničnu uslugu (peronsku kartu) 50,00 rsd za polaske iz Beograda, plada se u agencij

 

 • POPUSTI I DOPLATE:
 • Dete do 5,99 godina GRATIS smeštaj u zajedničkom ležaju (uz dve punoplatežne osobe), PLADA SAMO BUS KARTU 50 eur.
 • Dete od 6-11,99 godina - plada 50% od cene aranžmana na pomodnom ležaju uz dve punoplatežne osobe.
 • Treca odrasla osoba na pomocnom ležaju ima popust 30% od cene aranžmana.
 • doplata za 1/1 sobu 70% od cene aranžmana.

Način plaćanja

Cene iz tabele su izražene po osobi u evrima. Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate.

 • Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
 • Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) do 30.06.2019, čekovima gradjana, realizacija svakog 10. - og, 20.- og, ili 30.og u mesecu
 • Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije
Pozovite za rezervaciju 011 323 12 16

Rezervacija

Uskrs na Krfu

od 159€

POLAZAK:24.04-30.04.2019

4 NOCENJA - AUTOBUS

Proslava Uskrsa na Krfu je jedinstveno iskustvo, potpuno drugačije nego bilo gde drugde u Grčkoj, posebno impresivno za one koji Krf poseduju prvi put. Na jednom od najlepših trgova – Spijanada, zajedno sa više desetina hiljada ljudi, pod svetlošdu zapaljenih sveda doživedete veličanstvenu i jedinstvenu proslavu Vaskrsa uz litiju. Parada filharmonijskog orkestra sa nezaboravnim vatrometom de upotpuniti ovaj magični praznik. Uskršnje praznike obogatide poseta Solunu, veličanstveni grad , jedinstven u svojoj originalnosti, arhitekturi , duhu i pozitivnoj atmosferi i obilazak čudesnih manastira Meteori,čuda kakva je samo priroda mogla da stvori

Arena travel | Blog

Letovanje - Italija

Italija je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija, naročito posećena tokom leta. Najpoznatija letovališta Italije su: Sardinija, Sicilija, Sanremo (Rivijera Cveca), Kalabrija, Lido di Jesolo, Rimini.  Povoljni autobuski aranzmani za leto 2019 .

Detaljnije

Azurna obala

Sanremo i Azurna obala  letovanje - Italija 2019

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Letovanje - Grcka

Grčka leto 2019 - veliki izbor paket aranžmana za letovanje u Grčkoj sa autobuskim ili avio prevozom. U našoj  ponudi nalaze se apartmani u Grčkoj, kao i veliki izbor hotela za putnike koji ne bi koristili autobuski prevoz. Veliki izbor destinacija - Halkidiki, Grčka ostrva, Olimpska regija, Jonska regija, Orfanski zaliv. Neka Grcka bude vas izbor za leto 2019!

Odaberite svoje letovanje - Grcka autobusom, Grcka avionom. Apartmanski i hotelski smestaj .

 

Detaljnije