Lisabon

od 649€

POLAZAK: 2024 GODINA

AVIONOM 4 DANA / 3 NOĆENJA

BELEM-PALATA PENA-SINTRA-CABO DE ROKA-KAŠKAIŠ

4 dana / 3 noćenja

Lisabon je jedan od najneverovatnijih gradova Evrope. Prestonica Portugalije privlači svojom energijom milione ljudi iz celog sveta. Ne zna se kada je lepše, da li tokom leta, proleća, zime ili jeseni. Svako godišnje doba u divnom Lisabonu izgleda drugačije. Ambijenti starog grada su nestvarni, portugalska kuhinja je sjajna, monumenti su impresivni, a tek vino... Tokom našeg boravka u Lisabonu organizovaćemo i dva fantastična izleta. Prvi izlet nas vodi do kraljevske Sintre gde se nalazi velelepna kraljevska rezidencija Pena. Iz Sintre odlazimo na najzapadniju tačku evropskog kontinentalnog dela, rt Kabo da Roka, a u okviru drugog izleta idemo do letovališta Kaškaiš i mondenskog Eštorila. Od ovog proleća 2023. naša nacionalna avio-kompanija je uvela direktnu liniju između Beograda i Lisabona sa polascima dva puta nedeljno. Ovime nam je Lisabon nikada bliži. Divna Portugalija vas čeka.

Lisabon

od 649€

POLAZAK: 2024 GODINA

AVIONOM 4 DANA / 3 NOĆENJA

Program

1. DAN (subota) BEOGRAD-LISABON Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 11h. Prijava za let kompanije „AirSerbia“. Let za Lisabon u 13.15h. Sletanje u Lisabon u 16.15h. Transfer do hotela. Smeštaj. Odmor. U dogovoreno vreme polazak u panoramski obilazak grada metroom. Tokom našeg obilaska videćemo istorijsko jezgro grada: Trg Markes de Pombal, park Eduardo VII, Avenida Liberdade, Trga obnovitelja, Trg Rossio, Trg Komersio, Alfama... Katedrala Se, vidikovac… Slobodno vreme za individualne aktivnosti i individualni povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN (nedelja) LISABON (Belem) Doručak. Slobodno vreme za indivudualne aktivnosti, ili polazak na poludnevni fakultativni izlet od 09,00h. Vožnja autobusom i obilazak samostana Svetog Žeronima, remek delo manuelske arhitekture koje je stavljeno na listu svetske baštine UNESCO... Obilazak Belem četvrti na obali reke Težo, mesto koje je povezano sa velikim geografskim otkrićima, Belem kula za koju su bili vezani svi brodovi koji su kretali na velika putovanja, Spomenik geografskim otkrićima. Predah u čuvenoj poslastičarnici Pasteis de Belem uz tradicionalne klolače. Panoramski osvrt na most 25. Aprila, spomenik Hrista Kralja, muzej arhitekture MAT, ušće reke Težo u Atlanski okean. Povratak sa izleta oko 14,00h. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Mogućnost vožnje trajektom rekom Težo i obilazak statue Hrista Kralja. Fakultativni izlazak na večeru u jedan od poznatih Fado klubova. Noćenje.

3. DAN (ponedeljka) PALATA PENA - SINTRA – KABO DA ROKA - KAŠKAIŠ Doručak. Slobodno vreme ili polazak na celodnevni fakultativni izlet u 08,00h. Odlazak u SINTRU vekovnu letnju rezidenciju portugalskih kraljeva. Brdima koje okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena, podignute u 19.veku. Odlazak u Sintru. Obilazak starog gradskog jezgra, Nacionalne palate izgrađena na temeljima stare iz 15.veka, trga Republike… Slobodno vreme za šetnju i predah. Potom je predviđen odlazak do najzapadnije tačke Evrope, KABO DE ROKA, čije su geografske kordinate simbolično ispisane na kameni obelisk. Nastavak fakultativnog izleta putovanjem kraj idilične obale Eštorila - mondenskog mesta poznatog po Kazinu i prelepoj plaži Tamariž. Dolazak u divno letovalište KAŠKAIŠ. Po dolasku kraći obilazak i slobodno vreme za ručak i kupanje u okeanu na gradskoj plaži. Polazak a Lisabonu oko 17,30h. Slobodno vreme za šetnju u centru grada. Noćenje.

4.DAN (utorak) LISABON Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do EXPO zone Lisabona gde se održala velika svetska izložba. Kompleks je remek-delo savremene arhitekture. Provozaćemo se gondolom odakle se pruža nestvaran pogled na čitav kompleks, reku Težo i impresivni most Vasko de Gama. Povratak u hotel do 18h. Oko 19h transfer na aerodrom. Prijava za let za Beograd. Let u 23.05h. Sletanje u Beograd u 03.55h (sreda). Kraj putovanja.

TERMINI PUTOVANJA

HOTEL

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA CENA

15.02 - 18.02.2024.

07.03 - 10.03.2024.

06.04 - 09.04.2024.

20.04 – 23.04.2024.

25.05 – 28.05.2024.

22.06 – 25.06.2024.

 

 

Hotel 3* 

 

 

 

 

749 FEB/MAR

 

759 APR/MAJ/JUN

 

 

649 evra FEB/MAR

 

659 eur APR/JUN

 

SPECIJALNA CENA VAŽI ZA OGRANIČEN BROJ MESTA

DEVIZNI DEO IZ TABELE SE PLAĆA U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

· Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Lisabon – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama, TSC-om, ručnim prtljagom do 8 kg i redovnim prtljagom do 23 kg

·  3 noćenja sa doručkom ( „buffet“/samoposluživanje/“švedski sto“) u hotelu sa minimum 3* u Lisabonu (na liniji metroa)

 • Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili   francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)

·  Usluge vodiča – pratioca grupe

·  Transfer aerodrom Lisabon – hotel – aerodrom Lisabon

·  Lisabon City tour prvog dana putovanja (bez uključenih karata za metro)

·  Organizacione troškove

·  Usluge vodiča – pratioca grupe

·  Malaga City Tour prema programu

·  Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu
 • Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 120 €
 • Obaveznu doplatu za turističku taksu u iznosu od 15 € po osobi – na licu mesta
 • DOPLATU ZA YQ i YR taksu za gorivo avionske kompanije. Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu) koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama) – trenutno taksa iznosi 10 € po osobi!
 • Fakultativne aktivnosti navedene u programu putovanja (prijava je obavezna u agenciji, a plaćanje izleta je na licu mesta; minimalni broj potreban za realizaciju svakog programa iznosi 15 prijavljenih putnika). Fakultativne izlete organizije inopartner.
 • Poludnevni izlet Belem, prema programu – 40 €
 • Celodnevni izlet Palata Pena (bez ulaznice za palatu Pena) , Sintra– Kabo da Roka - Kaškaiš , prema programu – 70 €
 • Poludnevni izlet EXPO City Lisabon sa uključenim metro kartama i vožnjom gondolom (jedan pravac) i uslugama vodiča – 40 €

 NAČIN PLAĆANJA

 • Prilikom rezervacije se plaća avans od 50% od ukupne cene aranžmana gotovinski, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska na put na rate.
 • Čekovima građana na tri mesečne rate
 • Kreditnim karticama: mogućnost plaćanja na 3 mesečne rate kreditnim karticama Dina- Poštanske Štedionice i Dina, Visa, Master - Banka Intese.

OPIS SMEŠTAJA:
HOTEL „VIP ZURIQUE“ 3***, Lisabon https://www.vipzuriquehotel.com/en/ ili sličan
Ovaj hotel sa sezonskim otvorenim bazenom i terasom nalazi se u centru Lisabona, na 100 metara od železničke stanice Entrekampos. Obezbeđen je besplatan bežični internet. Klimatizovane sobe imaju TV sa ravnim ekranom i satelitskim kanalima i radni sto. Sve jedinice imaju sopstveno kupatilo i besplatni toaletni pribor. Restoran „O Infante“ služi internacionalnu i tradicionalnu portugalsku kuhinju. Tu je i samouslužni restoran na bazi švedskog stola, koji nudi lakša jela. U blizini se nalazi park i muzeja Fundacao Calouste Gulbenkiana, na 7 minuta hoda od stanice metroa Campo Pekueno. Međunarodni aerodrom Lisabon udaljen je samo 15 minuta vožnje.
HOTEL „ROMA“ 3***, Lisabonhttps://www.hotelroma.pt/en/?partner=7649 ili sličan
Hotel je smešten u ekskluzivnom lisabonskom okrugu Alvalade u blizini mnogih pozorišta i restorana, hotel Roma nudi prostrane sobe sa besplatnim bežičnim internetom. Poseduje restoran na licu mesta koji služi internacionalna jela. Sve sobe hotela Roma imaju satelitsku televiziju, radni sto i sopstveno kupatilo sa kadom. Neke vrste soba imaju i privatni balkon i odvojeni prostor za sedenje. Restoran Roma nudi raznovrstan meni jela, pored finog izbora portugalskih vina. Dostupna je i room service. Hotel je udaljen samo 5 minuta hoda od stanice metroa Roma, a do aerodroma Portela u Lisabonu može se stići za 10 minuta automobilom.
HOTEL „EXE SALADAHNA“ 3***, Lisabon https://www.exehotels.com.pt/exe-saldanha.html ili sličan
Hotel se nalazi u centru Lisabona, u blizini metro stanice, brojnih restorana, rezidencijalne četvrti i distrikta barova. Hotel poseduje 130 soba, restoran za posluženje obroka, aperitiv bar, lobi sa dnevnim boravkom, info pult, recepcija otvorena 24 sata, WiFi konekcija... Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC i fenom za kosu, WiFi konekcija, mini bar, sef, klima uređaj, telefon, LCD TV Sat.

Pozovite za rezervaciju 062 55 44 22

Rezervacija

Arena travel | Blog

Bjelašnica

Nedaleko od Sarajeva, na 20 minuta udaljenosti počinje uspon Bosanske lepotice Bjelašnice. Bjelašnica je bila domaćin Olimpijskih igara 1984. godine, i ona spada među omiljene planine za skijaše i planinare iz raznih krajeva. Planina se proteže između Sarajeva i Konjica.

 

 

 

Detaljnije

Gradovi Evrope - Italija

Italija - magicna prolecna jesenja putovanja.

Posetite evropske metropole - Milano, Rim, Toskanu, Veneciju i provedite se  u najlepsim gradovima Italije!

 

 

Detaljnije

Letovanje - Grcka

Grčka leto 2024 - veliki izbor paket aranžmana za letovanje u Grčkoj sa autobuskim ili avio prevozom. U našoj  ponudi nalaze se apartmani u Grčkoj, kao i veliki izbor hotela za putnike koji ne bi koristili autobuski prevoz. Veliki izbor destinacija - Halkidiki, Grčka ostrva, Olimpska regija, Jonska regija, Orfanski zaliv. Neka Grcka bude vas izbor za leto 2023!

Odaberite svoje letovanje - Grcka autobusom, Grcka avionom. Apartmanski i hotelski smestaj .

 

Detaljnije