Mostar – Pelješac – Dubrovnik - Korčula

od 139€

POLASCI 21.09. / 10.10.         

AUTOBUSOM 5 DANA

Cenovnik i program u PDF-u (kliknuti za prikaz)

Na listi NAJLEPŠIH EVROPSKIH GRADIĆA CNN-a (napravio listu 15 najlepših gradova u Evropi) su Korčula u Hrvatskoj, Mostar u Bosni. "Stari Most u Mostaru, koji su izgradili Osmanlije u 16. veku, dugo se smatrao jednim od najboljih primera balkanske islamske arhitekture, Uzdižući se visoko iznad reke Neretve, ovo je jedna od najpopularnijih znamenitosti na Balkanu, a lokalno stanovništvo tradicionalno skače sa mosta krajem jula svake godine".

"Ako vam ostrvo mirno smešteno u Jadranskom moru nije dovoljno, tu je Korčula koja se na malom poluostrvu proteže s istoimenog ostrva. Lokalno stanovništvo reći će vam kako je ovde rođen istraživač Marko Polo, ali Venecijanci se ne slažu s njima. Bilo kako bilo, ovo je grad na svetskom nivou sa svetlucavim belim ulicama i zgradama izgrađenim od lokalnog kamena, vodom koja vas gotovo u potpunosti okružuje i predivnim zgradama koje su za sobom ostavili Venecijanci koji su ovdje vladali vekovima".

Mostar – Pelješac – Dubrovnik - Korčula

od 139€

POLASCI 21.09. / 10.10.         

AUTOBUSOM 5 DANA

Program

1.DAN, BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 23:00h. (detaljnije informacije o polasku: mesto polaska, naziv prevoznika, kontakt vodiča, biće poznate najkasnije 48h pred putovanje – ukoliko ne dobijete obaveštenje dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju). Vožnja kroz Srbiju I Bosnu sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN, MOSTAR - TRPANJ – PELJEŠAC

Nastavak putovanja do Mostara. Posetićemo građevine koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignut polovinom XVI veku i po predanjima Stari most je sagrađen upravo po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Peljesca. Smeštaj u hotel. Noćenje.


3. DAN, PELJEŠAC – DUBROVNIK (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet za Dubrovnik. Dolazak u Dubrovnik, upoznavanje sa gradom – Stradun, gradski trg Pojana Luža, Orlandov stub, luka, palata Sponza, crkva Svetog Vlaha, zvonik, Onofrijeva česma, kule Revelin i Mulo… Slobodno vreme. Povratak na Peljesac. Mogucnost fakultativne posete vinariji. (Na strmim padinama ovog poluostrva obiđite Vinski put Pelješca, gde sazrevaju sorte Dingača, Plavac mali i Postup). Noćenje.


4. DAN, PELJEŠAC – KORČULA (fakultativno) 
Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Odlazak u Orebic.Slobodno vreme ili fakultativni izlet za Korčulu. Korčula  je spoj šik Dubrovnika i prekrasne prirodne lepote. Srednjovjekovni stari grad Korčula smešten je na uskom poluostrvu. Razgledanje: Katedrala sv. Marka, gradska većnica, gradska vrata, kula Revelin, kuća Marka Pola, Hram Uspenja Presvete (sagrađen je oko 1220. godine, zadužbina je Nemanjića). Slobodno vreme. Povratak u Orebic. Polazak u večernjim časovima za Beograd. Putovanje kroz Bosnu i Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora.


5. DAN, BEOGRAD
Dolazak u Beograd na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

 

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA CENA

21.09.2024 -

       25.09.2024

 

       Hotel Faraon 3*

 

169 eur

 

139 eur

10.10.2024 -14.10.2024           

 

Hotel Faraon 3*

 

179 eur

 

149 eur

SPECIJALNA CENA VAŽI ZA OGRANIČEN BROJ MESTA

PLAĆANJE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

doplata za 1/1 sobu 40 evra (isključivo na upit)

Usluga polupansiona 7,00 EUR po osobi, po danu

Paket pića uz večeru 4,00 EUR po osobi. Paket pića uključuje neograničenu konzumaciju pića za vreme večere: crnog i belog vina, točenog piva, gaziranih sokova, negaziranih sokova, ice tea, mineralne vode, gazirane vode, toplih napitaka (čaj, kafa), vode s ukusima.
treca odrasla i deca od 6 godina osobe (na pomoćnom ležaju) ostvaruje popust 10 evra na cenu aranžmana. Dete do 6 godina (u zajedničkom ležaju) ostvaruje popust 40% na cenu aranžmana.

Ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• prevoz autobusom turističke klase (od 53 – 87 mesta) prosečne udobnosti na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
• smeštaj u hotelu 3* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit) sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto – samoposluživanje)
• razgledanje Mostara u pratnji vodiča.
• usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
• troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• putno zdravstveno osiguranje

  • individualne troškove – nepomenute usluge
  • turistička taksa iznosi 1,60 EUR po danu po osobi. Deca od 12-17,99 godine imaju. Plaća se u agenciji.

popust od 50% na navedene iznose, a deca do 12 godina su oslobođena plaćanja.

  • fakultativne izlete

NAČIN PLAĆANJA

  • 50% aranžmana prilikom rezervacije, ostatak od 50% najkasnije 15 dana pre početka putovanja;
  • 50% aranžmana prilikom rezervacije, ostatak od 50% na rate – deponovanjem čekova (10. Ili 20. u mesecu) zaključno sa 20.07.2024. godine;
  • Kreditnim karticama: Visa, Dina, Master, Maestro,
  • Kreditom poslovnih banaka: Po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

  • IZLET DO KORCULE:   30 eur
  • IZLET DO DUBROVNIKA: 35 eur

NAPOMENA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel Faraon 3* je smešten u prekrasnom gradiću Trpanj na severozapadnoj strani poluostrva Pelješca. Gosti mogu uživati u blizini stoetnih vinograda, maslinika i mnoštvu šljunkovitih i peščanih plaža, te brojnih uvala.

Hotel Faraon ima dugogodišnju tradiciju pružanja kvalitetne usluge i gostoljubivosti, što ga čini popularnim odredištem za putnike širom sveta. Ponuda hotela uključuje moderne sobe , klima uređaje, televizore, mini barove i besplatan bežični internet. Uz to, gosti mogu koristiti vanjski bazen. U restoranu i baru možete uživati u ukusnoj hrani i pićima. https://peljesac.hr/smjestaj/hotel-faraon-trpanj-peljesac/

Pozovite za rezervaciju 062 55 44 22

Rezervacija

Arena travel | Blog

Djerba - Afrički Karibi

Tunižani Đerbu zovu izrazom „Djerba La Douce“, što je doslovno prevedeno „Slatka Djerba“. Ime potiče od očaravajućeg uticaja koji ostrvo ima na ljude koji ga posećuju. Smirenost i mir koji vladaju u Đerbi čine ga savršenim gradom za sve koji traže bekstvo da “napune baterije” i opuste se.

Ostrvo s kristalno čistim morem prekrivenim urminim palmama
Djerba je ravno ostrvo površine 614 km2, okrenuto prema južnoj obali Tunisa i povezano sa kopnom nasipom dužine 6 km. Njegova obala je prekrivena kristalno čistim morem, a prekrivena je urminim palmama, maslinama starim tri hiljade godina, cvećem i plodovima svih mediteranskih vrsta.


Detaljnije

Gradovi Evrope - Italija

Italija - magicna prolecna jesenja putovanja.

Posetite evropske metropole - Milano, Rim, Toskanu, Veneciju i provedite se  u najlepsim gradovima Italije!

 

 

Detaljnije

Letovanje - Grcka

Grčka leto 2024 - veliki izbor paket aranžmana za letovanje u Grčkoj sa autobuskim ili avio prevozom. U našoj  ponudi nalaze se apartmani u Grčkoj, kao i veliki izbor hotela za putnike koji ne bi koristili autobuski prevoz. Veliki izbor destinacija - Halkidiki, Grčka ostrva, Olimpska regija, Jonska regija, Orfanski zaliv. Neka Grcka bude vas izbor za leto 2024.

Odaberite svoje letovanje - Grcka autobusom, Grcka avionom. Apartmanski i hotelski smestaj .

 

Detaljnije