Prag

od 159€

POLAZAK : 14.02.2024 - 19.02.2024

6 DANA AUTOBUSOM (Sretenje - praznik)

 

Prag program i cenovnik PDF

Prag je grad koji očarava, koji zaslepljuje svojim šarmom i jedinstvenošću. O njegovoj lepoti govori i to što ni Napoleon, ni Hitler nisu dozvolili upad u grad i njegovo rušenje. Najveći deo ovog grada je pod zaštitom Uneska. Prag je grad sa mnogo mogućnosti. U ovom gradu će svako pronaći svoj način da se zabavi i oseti njegov duh. Prag  je poznat i pod imenom  Zlatni grad i Grad tornjeva (kojih ima oko 500). Prag je najveći i glavni grad Češke. Deli se na staro i novo mesto. Ima oko 1.200.000 stanovnika, leži na Vltavi, najvećoj češkoj reci, koju  je u svojoj kompoziciji ovekovečio čuveni Bedžih Smetana.  Nastanak Praga i njegovog imena vezuje se za legendu koja kaže da je Višegradom za vreme dinastije Premisla vladala princeza Libuše. Kako je zemlja rasla ukazala se potreba za novim gradom pa su podanici pitali princezu gde da ga sagrade. Ona je odgovorila: “Tamo gde su sva četiri elementa u skladu – plodno tle, zdrav vazduh, dovoljno šume za vatru i čista voda”. Pošto su se princeza i princ popeli na najvišu tačku Višehrada, princeza je pri zalasku sunca ispružila ruku prema istoku, u pravcu gustih šuma i rekla: “Vidim visok dvorac čija slava doseže do zvezda. Ukoliko pođete tamo u gustoj šumi srešćete čoveka koji delje prag za svoju kuću. Na tom mestu podignite dvorac i nazovite ga po pragu koji čovek delje – Prag!”.Prag

od 159€

POLAZAK : 14.02.2024 - 19.02.2024

6 DANA AUTOBUSOM (Sretenje - praznik)

 

Program

1.dan  Polazak iz Beograda  oko 18 časova (tačno mesto i vreme  biće poznato dva dana pred putovanje).  Noćna  vožnja preko Mađarske i Slovačke sa usputnim pauzama i zadržavanjem na granicama.

2.dan Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima, panoramsko razgledanje grada: Hradčani-Praški dvorac, Katedrala Sv.Vita, bazilika Sv.Đorđa, novi i stari kraljev dvorac, Predsednička palata mala strana, Karlov most, stari trg, gradska većnica, crkva sv. Marije od Tina, Vaclavske namesti, Strahovski manastir, Loreta, Biskupski dvorac, Nerudava ulica, Jevrejska četvrt, Pariska ulica, Obecni dum ......Smeštaj u hotel posle 15 časova. Slobodno vreme i kraći odmor u hotelu i zajednički odlazak gradskim prevozom do centra, šetnja i upoznavanje sa centrom grada. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan Doručak. Fakultativni celodnevni izlet u Drezden, grad sa mnogo zdanja u barkonom stilu: Palata Cvinger (u kojoj se nalazi više muzeja), protestantska Bogorodičina crkva, Opera Zemper, rimokatolička Dvorska crkva, Rezidencijalna palata (državni muzej), palata Tašenberg (danas hotel Kempinski), Avgustov most. Povratak u Prag. Noćenje.

4.dan Doručak. Fakultativni odlazak u Karlove Vary, najpoznatiju banju srednje Evrope sa prelepim građevinama i odmaralište čuvenih pisaca, političara i pesnika. Povratak u Prag. Slobodno vreme. Uveče fakultativno odlazak u nacionalni restoran na večeru. Noćenje.

5.dan  Doručak. Posle doručka napuštanje hotela i slobodan dan za individualno razgledanje, posetu brojnih muzeja ili šoping. Popodne fakultativno – izlet poslastica - obilazak Praga sa Vltave, otmena atmosfera grada na brodiću uz muziku B. Smetane  i bliski susret sa Praškim mostovima. U kasnim popodnevnim  časovima polazak za Beograd, noćna vožnja preko Slovačke i Mađarske...

6.dan  Dolazak u Srbiju na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima. 

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA CENA

14.02.2024 – 19.02.2024.

Sretenje i dan zaljubljenih

Praznični neradni dani

 

Hotel Olympic Congress 4*

 

 

179 eur

 

 

159 eur

 

SPECIJALNA CENA VAŽI ZA OGRANIČEN BROJ MESTA

DEVIZNI DEO IZ TABELE SE PLAĆA U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

  • prevoz  autobusom  turističke  klase (16-87 sedišta) na navedenoj relaciji  / mesta se određuju prema prijavi
  • 3 noćenja sa doručkom u Pragu, u  hotelu sa 3*, u 1/2 i 1/2+1sobama, u širem centru, po lokalnoj kategorizaciji, (usluživanje hrane –doručak švedski sto)
  • razgledanje Praga  prema programu uz pratnju vodiča
  • usluge vodiča  (predstavnik agencije)
  • troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

• putno zdravstveno osiguranje

• gradsku taxu 50 CZK (2 eur) po noći po osobi i plaća se na recepciji hotela

doplata za 1/1 sobu (jednokrevetna soba na upit)

• individualne troškove – nepomenute usluge
• fakultativne izlete

FAKULTATIVNI IZLETI

  • KRSTARENJE VLTAVOM 15 evra / 10 evra (deca do 12 godina)
  • IZLET U KARLOVE VARI 30 evra / 20 evra (deca do 12 godina)
  • IZLET DO DREZDENA 35 evra / 25 evra (deca do 12 godina)

NAČIN PLAĆANJA

• Prilikom rezervacije se plaća avans od 40% od ukupne cene aranžmana gotovinski, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska na put na rate.

• Čekovima građana na dve mesečne rate

• Kreditnim karticama: mogućnost plaćanja na 3 mesečne rate kreditnim karticama Dina- Poštanske Štedionice i Dina, Visa, Master - Banka Intese.

NAPOMENA

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

OPIS SMEŠTAJA - opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera

Olympik Congress 4* je kongresni hotel koji se nalazi u mirnoj stambenoj četvrti Praga 8, nadomak centra grada.

Direktan pristup centru je javnim prevozom od stanice metroa INVALIDOVNA, linija B ili tramvajske stanice broj 24 i 8; (stanice su udaljene oko 300 metara od hotela).

Svaka soba ima: TV sa satelitskim programima, sef, minibar, telefon, internet BESPLATNO, toalet i kupatilo ili tuš, klima uređaj.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

 MOLIMO PUTNIKE DA PAŽLJIVO PROČITAJU OPŠTE USLOVE PUTOVANJA AGENCIJE ARENA TRAVEL D.O.O.

Program putovanja važi uz Opšte uslove putovanja organizatora

ARENA TRAVEL d.o.o. Licenca br. OTP 33/2023 kategorija A 

Pozovite za rezervaciju 062 55 44 22

Rezervacija

Arena travel | Blog

Bjelašnica

Nedaleko od Sarajeva, na 20 minuta udaljenosti počinje uspon Bosanske lepotice Bjelašnice. Bjelašnica je bila domaćin Olimpijskih igara 1984. godine, i ona spada među omiljene planine za skijaše i planinare iz raznih krajeva. Planina se proteže između Sarajeva i Konjica.

 

 

 

Detaljnije

Gradovi Evrope - Italija

Italija - magicna prolecna jesenja putovanja.

Posetite evropske metropole - Milano, Rim, Toskanu, Veneciju i provedite se  u najlepsim gradovima Italije!

 

 

Detaljnije

Letovanje - Grcka

Grčka leto 2024 - veliki izbor paket aranžmana za letovanje u Grčkoj sa autobuskim ili avio prevozom. U našoj  ponudi nalaze se apartmani u Grčkoj, kao i veliki izbor hotela za putnike koji ne bi koristili autobuski prevoz. Veliki izbor destinacija - Halkidiki, Grčka ostrva, Olimpska regija, Jonska regija, Orfanski zaliv. Neka Grcka bude vas izbor za leto 2023!

Odaberite svoje letovanje - Grcka autobusom, Grcka avionom. Apartmanski i hotelski smestaj .

 

Detaljnije