Toskana & Cinque terre

od 99€

POLAZAK: 14.02/ 14.03/ 11.04/25.04

AUTOBUSOM 6 DANA - 3 NOĆENJA

Program

1. dan                 BEOGRAD

Polazak autobusa iz Beograda oko 17h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice (tačno vreme biće poznato 2 dana pre putovanja). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. dan               FIRENCA

Dolazak u Firencu u jutarnjim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativno pešačko razgledanje FIRENCE u pratnji lokalnog vodiča: Trg Santa Maria Novela, glavni gradski trg Duomo sa Krstionicom, katedralom Santa Maria del Fiore i zlatnim vratima, Đotov zvonik, trg Sinjoria, palata Vekio, Danteova rodna kuća, stari most - Ponte Vekio, Palata i galerija Ufici. Slobodno vreme u Firenci. U poslepodnevnim časovima smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan             SIENA – SAN DJIMINJANO

Doručak. Slobodno vreme. Fakultativni izlet ka  živopisnim predelima Toskane i oblasti Kjanti, svetski poznatoj po proizvodnji vrhunskih vina. Poseta srednjovekovnom gradu  SAN ĐIMINJANO – grad tornjeva i vina, koji je očuvao svoj istorijski centar. Slobodno vreme za šetnju i kupovinu suvenira. Nastavak puta za Sienu, jedan od najlepših srednjevekovnih gradova Italije. Po dolasku u SIENU šetnja gradom kroz kontrade puža, pantere, akvile...uz razgledanje: Crkva Sv. Katarine, Monte di Paski – prva banka evrope, katedrala Siene - jedna od najlepših katedrala Italije čiju unutrašnjost je ukrasio Mikelandjelo, glavni gradski trg “Il Campo“ na kome se tradicionalno održava čuvena trka konja Palio. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

4. dan             PIZA – CINQUE TERRE

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme. Fakultativni odlazak u Pizu i nacionalni park Cinque Terre. Po dolasku u PIZU pešačko razgledanje: Polje čuda gde se nalazi Krivi toranj – jedan od simbola Italije, Katedrala – čuveni Pizanski Duomo i Krstionica. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta La Specia gde se ukrcava na voz, koji povezuje svih pet sela u sastavu Nacionalnog parka ĆINKVE TERE. Obilazak tri sela u pratnji vodiča: Odlazak vozom do najvećeg  naselja u okviru nacionalnog parka - Riomađore (Riomaggiore), koje leži na stenama duž  potoka Mađore i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Nastavak vozom do  Manarole, tipičnog ligurijskog sela sa raznobojnim kućama koje se spuštaju terasasto do mora. Treće selo koje se obilazi je Monterosa al Mare, koje leži u sredini  malog zaliva, sa lepim dugim šetalištem uz more. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti.  Povratak vozom u mesto La Specia. Polazak za Srbiju u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora.

5. dan                BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. (Kraj programa.)

 

PAKET ARANŽMAN 5 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 2 NOĆENJA SA DORUČKOM + OBILASCI

SPECIJALNA PONUDA VAŽI ZA UPLATE DO 15.01.2019.

TERMINI PUTOVANJA

SPECIJALNA PONUDA

CENA PO OSOBI

  14.02. - 18.02. SRETENJE – Dan zaljubljenih

99 €

129 €

   14.03. - 18.03.               MART

99 €

129 €

   11.04. - 15.04.               PROLEĆE

99 €

129 €

   25.04. - 29.04.               USKRS

99 €

129 €

   29.04. - 03.05.               1. MAJ

109 €

139 €

   23.05. - 27.05.               PROLEĆE

99 €

129 €

   20.06. - 24.06.               LETO

99 €

129 €

   11.07. - 15.07.               LETO

99 €

129 €

   12.09. – 16.09.              LETO

99 €

129 €

   03.10. – 07.10.              JESEN

99 €

129 €

Cene iz tabele su izražene po osobi u evrima. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom turističke klase (od 16 - 87 mesta) na relaciji navedenoj u programu 
 • Smeštaj u hotelu po programu u standardnim 1/2 i 1/2+1  sobama na bazi 2 noćenja sa kontinentalnim doručkom
 • Usluge turističkog vodiča - pratioca grupe tokom putovanja
 • Troškove ogranizacije i realizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje – izdaje se u agenciji. PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
 • Staničnu uslugu – peronsku kartu 50,00 rsd za polaske iz Beograda sa stanice BAS, plaća se u agenciji
 • Fakultativne izlete i individualne troškove
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu, koja se plaća na recepciji hotela u iznosu od 1 € do 3 € po noći po osobi u zavisnosti od perioda godine, lokacije i kategorizacije hotela.

NAČIN PLAĆANJA ARANŽMANA:

Cena iz tabele je izražena po osobi u evrima. Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate.

 • Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
 • Na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3  mesečne rate čekovima, realizacija  - og, 20.- og, ili 30.og u mesecu
 • Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije

POPUSTI:

Deca ostvaruju popuste u pratnji dve punoplatežne osobe. Kod ostvarivanje popusta za dete, merodavan je datum rođenja i starost deteta u trenutku započinjanja  putovanja. 

 • deca od 0 – 2 godine besplatno (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
 • deca od 2 – 12 godina popust 10% na devizni deo aranžmana (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

DOPLATE:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu 40 € -  isključivo na upit
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu - 50 €

DOPLATA ZA POLASKE  IZ DRUGIH GRADOVA – minimum 8 putnika:                                                                                                               
Postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Zagreb do graničnog prelaza Batrovci (granica sa Hrvatskom) – mora se najaviti i rezervisati u agenciji!   

 • Doplata za polazak iz Novog Sada       2 000 rsd
 • Doplata za polazak iz Jagodine            2 500 rsd
 • Doplata za polazak iz Kragujevca        2 500 rsd

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:

 • Fakultativni izlet Siena i San Điminjano 35 € / 25 €  deca od 2 do 12
 • Fakultativni izlet razgledanje Firence    10 €  / 5 €   deca od 2 do 12
 • Fakultativni izlet Piza i Cinque Terre 45 € / 35 €  deca od 2 do 12 g  (cena uključuje sve vozne karte u sklopu nacionalnog parka Cinque Terre i obilazak u pratnji vodiča)

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 35 putnika. Deca od 2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta...Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika, objektivnih okolnosti i vremenskih uslova. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Svaki hotel iz ove ponuda ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Sobe su standardne kategorija, dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem. Doručak je kontinentalni. Potpisivanjem Ugovora o putovanju putnik prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u programu putovanja. Organizator će odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, a najkasnije 7 dana pre početka putovanja obavestiti putnike o nazivu hotela putem sajta www.arenatravel.rs. Smeštaj je u  Italiji, u regiji Toskana, u hotelima sa 3* ili 4*u mestu Montecatini Terme ili u okolini u nekom od navedenih hotela do popune kapaciteta, ili sličnom:

HOTEL BIONDI 4*                http://www.montecatinihotelbiondi.it/
Hotel je smešten u centru mesta Montecatini Terme.Hotel poseduje 101 smeštajnu jedinicu, koje su raspoređene na šest spratova. Sve sobe su prostrane i imaju: sopstveno kupatilo, klima uređaj, telefon, minibar, SAT TV, sef, fen za kosu. Sadržaj hotela: recepcija, lift, bazen, parking, restoran, bar, vrt sa terasom, banket sala. Doručak je kontinentalni, na bazi švedskog stola.

HOTEL BELVEDERE 3*        http://www.belvehot.it/

Nalazi se u centru Montekatinija u okruženju najvećeg gradskog parka. Sobe su standardne 1/2 i 1/3, imaju TV, klima uređaj, sef, telefon. Sadržaj hotela: recepcija, bar, restoran. Hotel ima WI FI dostupan u lobiju. Doručak je na bazi švedskog stola, kontinentalni slano - slatki.

HOTEL INNOCENTI 3*        http://www.hotelinnocenti.com/en/

Nalazi se u srcu Montekatinija. U sklopu hotela se nalazi recepcija, bar, restoran. Sobe su 1/2 i 1/3 imaju kupatilo, klimu, tv, telefon. Doručak je na bazi švedskog stola-kontinentalni.

HOTEL GIOVANNA 3*        http://www.hotelgiovanna.com/

Nalazi se na 350m od centra Montekatinija. Sadrži restoran, bar, baštu. Sobe su 1/2 i 1/3 sa kupatilom, tv-om, telefonom. Doručak je  kontinentalni na bazi švedskog stola.

HOTEL CONCORDIA 3*       http://www.hotelinnocenti.com/en/

Nalazi se u centru Montekatinija. U sklopu hotela se nalazi, bar, restoran. Sobe su 1/2 i 1/3 imaju kupatilo, tv, telefon. Doručak je na bazi švedskog stola-kontinentalni.

MOLIMO VAS DA PAŽLJIVO PROČITATE OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

Pozovite za rezervaciju 011 323 12 16

Rezervacija

Toskana & Cinque terre

od 99€

POLAZAK: 14.02/ 14.03/ 11.04/25.04

AUTOBUSOM 6 DANA - 3 NOĆENJA

BOLONJA – PIZA - FIRENCA – SAN ĐIMINJANO – SIJENA – CINQUE TERRE

Magična Toskana predstavlja jednu od najdramatičnijih regija Italije... Njena istorija, monumenti, pejzaži, prosto oduzimaju dah. Iz ovog dela zemlje, na svoje putešestvije svetom krenuli su humanizam i renesansa. Očekuje nas jedna neverovatna priča o usponu i padu Fjorentine, intrigama Medičijevih, sjaju i bogatstvu jedne epohe... Prepustićemo se snovima i suncu Toskane dok nam kapljice čuvenog vina „Kjanti“ budu prenosile strast Toskane, njene ljubavi i moći... Priče o Maritimnoj Republici koja je vladala Zapadnim Sredozemljem, borbama Gvelfa i Gibelina, prelepoj gospi Lizi, „porćelinu“,... Nezaboravni trenuci nas očekuju na izletu koji vodi preko vinogorja Kjantija do srednjovekovnog grada San Điminjana i Sijene grada fantastičnog srednjovekovnog festivala Palio... Kulminacija čitavog putešestvija je sasvim sigurno izlet do nacionalnog parka „Cinque Terre“ koji obuhvata 5 šarenih sela Italije smeštenih na okomitim liticama koje se survavaju u Ligurijsko more… Nezaboravno!

Arena travel | Blog

Azurna obala

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Neos Marmaras

Neos Marmaras je najveće turističko mesto na Halkidikiju koje se nalazi na zapadnoj strani poluostrva Sitonija, na udaljenosti od Soluna 2,5 sata vožnje. Odlikuje se lepom peskovitom plažom, okružen borovom šumom, maslinjacima i vinogradima. 

Detaljnije

Tasos "Šuma koja pliva"

Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Zbog svoje guste vegetacije često ga nazivaju „Šuma koja pliva“. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.

Detaljnije