Toskana & Cinque terre

od 95€

POLAZAK: 20.06/11.07

AUTOBUSOM 5 DANA - 2 NOĆENJA

Program

1. dan                 BEOGRAD

Polazak autobusa iz Beograda oko 17h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice (tačno vreme biće poznato 2 dana pre putovanja). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. dan               FIRENCA

Dolazak u Firencu u jutarnjim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativno pešačko razgledanje FIRENCE u pratnji lokalnog vodiča: Trg Santa Maria Novela, glavni gradski trg Duomo sa Krstionicom, katedralom Santa Maria del Fiore i zlatnim vratima, Đotov zvonik, trg Sinjoria, palata Vekio, Danteova rodna kuća, stari most - Ponte Vekio, Palata i galerija Ufici. Slobodno vreme u Firenci. U poslepodnevnim časovima smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan             SIENA – SAN DJIMINJANO

Doručak. Slobodno vreme. Fakultativni izlet ka  živopisnim predelima Toskane i oblasti Kjanti, svetski poznatoj po proizvodnji vrhunskih vina. Poseta srednjovekovnom gradu  SAN ĐIMINJANO – grad tornjeva i vina, koji je očuvao svoj istorijski centar. Slobodno vreme za šetnju i kupovinu suvenira. Nastavak puta za Sienu, jedan od najlepših srednjevekovnih gradova Italije. Po dolasku u SIENU šetnja gradom kroz kontrade puža, pantere, akvile...uz razgledanje: Crkva Sv. Katarine, Monte di Paski – prva banka evrope, katedrala Siene - jedna od najlepših katedrala Italije čiju unutrašnjost je ukrasio Mikelandjelo, glavni gradski trg “Il Campo“ na kome se tradicionalno održava čuvena trka konja Palio. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

4. dan             PIZA – CINQUE TERRE

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme. Fakultativni odlazak u Pizu i nacionalni park Cinque Terre. Po dolasku u PIZU pešačko razgledanje: Polje čuda gde se nalazi Krivi toranj – jedan od simbola Italije, Katedrala – čuveni Pizanski Duomo i Krstionica. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta La Specia gde se ukrcava na voz, koji povezuje svih pet sela u sastavu Nacionalnog parka ĆINKVE TERE. Obilazak tri sela u pratnji vodiča: Odlazak vozom do najvećeg  naselja u okviru nacionalnog parka - Riomađore (Riomaggiore), koje leži na stenama duž  potoka Mađore i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Nastavak vozom do  Manarole, tipičnog ligurijskog sela sa raznobojnim kućama koje se spuštaju terasasto do mora. Treće selo koje se obilazi je Monterosa al Mare, koje leži u sredini  malog zaliva, sa lepim dugim šetalištem uz more. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti.  Povratak vozom u mesto La Specia. Polazak za Srbiju u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora.

5. dan                BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. (Kraj programa.)

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI 1000 RSD + DEVIZNI DEO IZ TABELE

 SPECIJALNA PONUDA VAŽI ZA UPLATE DO    25.05.2019.

TERMINI PUTOVANJA

HOTEL

SPECIJALNA PONUDA

CENA PO OSOBI

20.06. - 24.06.               LETO

Hotel 3*

95 €

129 €

11.07. - 15.07.               LETO

Hotel 3*

95 €

129 €

12.09. - 16.09.               LETO

Hotel 3*

95 €

129 €

03.10. - 07.10.               JESEN

Hotel 3*

95 €

129 €

08.11. - 12.11.               ZIMA

Hotel 3*

95 €

129 €

 

Cene iz tabele su izražene po osobi u evrima. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom turističke klase (od 16 - 87 mesta) na relaciji navedenoj u programu 
 • Smeštaj u hotelu po programu u standardnim 1/2 i 1/2+1  sobama na bazi 2 noćenja sa kontinentalnim doručkom
 • Usluge turističkog vodiča - pratioca grupe tokom putovanja
 • Troškove ogranizacije i realizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje – izdaje se u agenciji. PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
 • Staničnu uslugu – peronsku kartu 50,00 rsd za polaske iz Beograda sa stanice BAS, plaća se u agenciji
 • Fakultativne izlete i individualne troškove
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu, koja se plaća na recepciji hotela u iznosu od 1 € do 3 € po noći po osobi u zavisnosti od perioda godine, lokacije i kategorizacije hotela.

NAČIN PLAĆANJA ARANŽMANA:

Cena iz tabele je izražena po osobi u evrima. Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate.

 • Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
 • Na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3  mesečne rate čekovima, realizacija  - og, 20.- og, ili 30.og u mesecu
 • Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije

POPUSTI:

Deca ostvaruju popuste u pratnji dve punoplatežne osobe. Kod ostvarivanje popusta za dete, merodavan je datum rođenja i starost deteta u trenutku započinjanja  putovanja. 

 • deca od 0 – 2 godine besplatno (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
 • deca od 2 – 12 godina popust 10% na devizni deo aranžmana (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

DOPLATE:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu 45 € -  isključivo na upit
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu - 50 €

DOPLATA ZA POLASKE  IZ DRUGIH GRADOVA – minimum 8 putnika:                                                                                                               
Postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Zagreb do graničnog prelaza Batrovci (granica sa Hrvatskom) – mora se najaviti i rezervisati u agenciji!   

 • Doplata za polazak iz Novog Sada       2 000 rsd
 • Doplata za polazak iz Jagodine            2 500 rsd
 • Doplata za polazak iz Kragujevca        2 500 rsd

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:

 • Fakultativni izlet Siena i San Điminjano 35 € / 25 €  deca od 2 do 12
 • Fakultativni izlet razgledanje Firence    10 €  / 5 €   deca od 2 do 12
 • Fakultativni izlet Piza i Cinque Terre 45 € / 35 €  deca od 2 do 12 g  (cena uključuje sve vozne karte u sklopu nacionalnog parka Cinque Terre i obilazak u pratnji vodiča)

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 35 putnika. Deca od 2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta...Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika, objektivnih okolnosti i vremenskih uslova. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Svaki hotel iz ove ponuda ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Sobe su standardne kategorija, dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem. Doručak je kontinentalni. Potpisivanjem Ugovora o putovanju putnik prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u programu putovanja. Organizator će odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, a najkasnije 7 dana pre početka putovanja obavestiti putnike o nazivu hotela putem sajta www.arenatravel.rs. Smeštaj je u  Italiji, u regiji Toskana, u hotelima sa 3* ili 4*u mestu Montecatini Terme ili u okolini u nekom od navedenih hotela do popune kapaciteta, ili sličnom:

HOTEL ESPLANADE  VERSILIA 3*
Hotel Esplanade smešten je nekoliko koraka od plaže Marina di Pietrasanta i nudi 33 sobe s pogledom na Sredozemno more. Svaka soba ima besplatni WiFi, klima-uređaj kupatilo, LCD TV, sef, fen za kosu.  Neke sobe imaju i balkon. Doručak je na bazi švedskog stola.
http://www.hotelesplanadeversilia.it/eng/home-page/

HOTEL BIONDI 4*                http://www.montecatinihotelbiondi.it/
Hotel je smešten u centru mesta Montecatini Terme.Hotel poseduje 101 smeštajnu jedinicu, koje su raspoređene na šest spratova. Sve sobe su prostrane i imaju: sopstveno kupatilo, klima uređaj, telefon, minibar, SAT TV, sef, fen za kosu. Sadržaj hotela: recepcija, lift, bazen, parking, restoran, bar, vrt sa terasom, banket sala. Doručak je kontinentalni, na bazi švedskog stola.

HOTEL BELVEDERE 3*        http://www.belvehot.it/

Nalazi se u centru Montekatinija u okruženju najvećeg gradskog parka. Sobe su standardne 1/2 i 1/3, imaju TV, klima uređaj, sef, telefon. Sadržaj hotela: recepcija, bar, restoran. Hotel ima WI FI dostupan u lobiju. Doručak je na bazi švedskog stola, kontinentalni slano - slatki.

HOTEL INNOCENTI 3*        http://www.hotelinnocenti.com/en/

Nalazi se u srcu Montekatinija. U sklopu hotela se nalazi recepcija, bar, restoran. Sobe su 1/2 i 1/3 imaju kupatilo, klimu, tv, telefon. Doručak je na bazi švedskog stola-kontinentalni.

HOTEL GIOVANNA 3*        http://www.hotelgiovanna.com/

Nalazi se na 350m od centra Montekatinija. Sadrži restoran, bar, baštu. Sobe su 1/2 i 1/3 sa kupatilom, tv-om, telefonom. Doručak je  kontinentalni na bazi švedskog stola.

HOTEL CONCORDIA 3*       http://www.hotelinnocenti.com/en/

Nalazi se u centru Montekatinija. U sklopu hotela se nalazi, bar, restoran. Sobe su 1/2 i 1/3 imaju kupatilo, tv, telefon. Doručak je na bazi švedskog stola-kontinentalni.

MOLIMO VAS DA PAŽLJIVO PROČITATE OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

Pozovite za rezervaciju 011 323 12 16

Rezervacija

Toskana & Cinque terre

od 95€

POLAZAK: 20.06/11.07

AUTOBUSOM 5 DANA - 2 NOĆENJA

BOLONJA – PIZA - FIRENCA – SAN ĐIMINJANO – SIJENA – CINQUE TERRE

Magična Toskana predstavlja jednu od najdramatičnijih regija Italije... Njena istorija, monumenti, pejzaži, prosto oduzimaju dah. Iz ovog dela zemlje, na svoje putešestvije svetom krenuli su humanizam i renesansa. Očekuje nas jedna neverovatna priča o usponu i padu Fjorentine, intrigama Medičijevih, sjaju i bogatstvu jedne epohe... Prepustićemo se snovima i suncu Toskane dok nam kapljice čuvenog vina „Kjanti“ budu prenosile strast Toskane, njene ljubavi i moći... Priče o Maritimnoj Republici koja je vladala Zapadnim Sredozemljem, borbama Gvelfa i Gibelina, prelepoj gospi Lizi, „porćelinu“,... Nezaboravni trenuci nas očekuju na izletu koji vodi preko vinogorja Kjantija do srednjovekovnog grada San Điminjana i Sijene grada fantastičnog srednjovekovnog festivala Palio... Kulminacija čitavog putešestvija je sasvim sigurno izlet do nacionalnog parka „Cinque Terre“ koji obuhvata 5 šarenih sela Italije smeštenih na okomitim liticama koje se survavaju u Ligurijsko more… Nezaboravno!

Arena travel | Blog

Letovanje - Italija

Italija je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija, naročito posećena tokom leta. Najpoznatija letovališta Italije su: Sardinija, Sicilija, Sanremo (Rivijera Cveca), Kalabrija, Lido di Jesolo, Rimini.  Povoljni autobuski aranzmani za leto 2019 .

Detaljnije

Azurna obala

Sanremo i Azurna obala  letovanje - Italija 2019

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Letovanje - Grcka

Grčka leto 2019 - veliki izbor paket aranžmana za letovanje u Grčkoj sa autobuskim ili avio prevozom. U našoj  ponudi nalaze se apartmani u Grčkoj, kao i veliki izbor hotela za putnike koji ne bi koristili autobuski prevoz. Veliki izbor destinacija - Halkidiki, Grčka ostrva, Olimpska regija, Jonska regija, Orfanski zaliv. Neka Grcka bude vas izbor za leto 2019!

Odaberite svoje letovanje - Grcka autobusom, Grcka avionom. Apartmanski i hotelski smestaj .

 

Detaljnije