Sarajevo - 2 noći

od 89€

BOŽIĆNI PROGRAN AUTOBUSOM 4 DANA

POLAZAK: 03.01.2024-07.01.2024

Sarajevo božičcenovik i program u PDF (kliknuti)

Asocijacija na ovaj grad sa najvećim srcem na Balkanu, obično su muzika i raja. Behar što je jednom Bosnom probeharao, Miljacka što tiho teče i uvek isto pitanje – jel Sarajevo gdje je nekad bilo… A onda Trebević, Bjelašnica, Igman i Jahorina koje štite ovaj večni grad i čuvaju njegovu dušu zbog koje su ga umetnici oduvek najviše voleli i stvarali svoja velika dela na obe obale Miljacke… Grad u kojem ćete naučiti da malo zastanete, zaboravite na prebrzi tempo života, popijete i pojedete lagano, uživajući u kafi i sarajevskim ćevapima, pitama ispod sača, baklavama…

Sarajevo - 2 noći

od 89€

BOŽIĆNI PROGRAN AUTOBUSOM 4 DANA

POLAZAK: 03.01.2024-07.01.2024

Program

1.dan,BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 22:00h sa dogovorenog mesta.Vožnja kroz Srbiju, preko Šapca, Loznice, Zvornika.Noćna vožnja sa kraćim usputnim pauzama radi odmora.
2. dan,SARAJEVO–TRAG GAVRILA PRINCIPA (fakultativno)–BOSANSKA VEČERA (fakultat.)
Dolazak u Sarajevo u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča koji će Vam dočarati život sarajevske čaršije i “raje” kao i istoiju Sarajeva. Obilazak Većnice grada sa pričom o nastanku grada kroz sve sve epohe i razvitak grada. Šetnja kroz čuvenu Baščaršiju, ulica Kazandžiluk gde možete videti stare zanate i njihovu porodičnu vezu kroz generacije potomaka koji se i danas time bave. Kratko zadržavanje ispred Sebilja - nekadašnjeg epicentra grada. Obilazak stare pravoslavne crkve koja se prvi put spominje u spisima 1539 a koja je izgrađena na temelju ranohrišćanske crkve iz V veka.Nastavak šenje kroz Baščaršiju: priča o Gazi-Husrev begovoj džamiji, Sahat kuli, mestu susretu kultura – East meeting west, jevrejskom kvartu i njihovom značaju za grad Sarajevo. Pešačku turu završavamo pričama o Katedrali Srca Isusova, Saborne crkve Slobodno vreme ili fakultativni deo programa „Gavrilo Princip“. Ispred Muzeja Sarajevskog atentata utisnute su stope nezaboravnog gimnazijalca Gavrila Principa. Postavka ovog muzeja obnovljena je nakon završetka poslednjeg rata i tada je muzej dobio novi naziv - Muzej „Sarajevo 1878-1918". U njemu je verno prikazana istorija od dolaska austrougarskih trupa na ovo područje, preko promene u kulturi stanovanja, do novih zanata, privrede, arhitekture, kao i razvoja nauke i umetnosti. Na ulazu u ovaj muzej moći ćete da primetite reči Gavrila Principa, ugravirane na kamenu: Naše će sjene hodati po Beču, lutati po dvoru, plašiti gospodu, reči koje vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim. Sarajevski muzej otkriće vam sve što ste želeli da saznate o istoriji Sarajeva i njegovim besmrtnim junacima, koji će se dok je sveta i veka, uprkos svemu, spominjati. Smeštaj u hotel. Noćenje.
3. dan,SARAJEVO – VODOPADI KRAVICE I MOSTAR (fakultativno)
Vodopadi Kravice, smešten u južnom delu Bosne i Hercegovine, predstavlja još jedan dokaz da je priroda bila veoma darežljiva prema ovoj divnoj zemlji. Možemo slobodno reći da je ovo jedan od najlepših vodopada u BiH, ako ne i na Balkanu. Kravica turiste ne ostavlja ravnodušnim, ni dok gledaju slike vodopada na internetu. A tek kada se uživo pojave ispred ovog veličanstvenog vodopada, požele da zauvek ostanu ovde.Ovo prirodno čudo zapravo čini nekoliko manjih vodopada, koji se protežu u širinu preko 120m i više, dok im je visina 25m.Reka Trebižat formirala je ove vodopade i svojevremeno omogućila lokalnom stanovništvu da od nje i zarade. Naime, na vodopadima se nekada nalazilo mnogo mlinova i snaga vode se koristila za mlevenje žita. Na ovoj lokaciji, 1966. godine snimljen je kultni jugoslovenski film ,Orlovi rano lete“. Vodopad je sredinom XIX veka bio u vlasništvu Zaim-Beg Selimića, koji je ostao upamćen kao veliki dobrotvor. Nastavak puta za Mostar

Dolaskom u Mostar razgledanje romantičnog grada Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignut polovinom XVI veku i po predanjima Stari most je sagrađen upravo po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Slobodno vreme. Povratak u Sarajevo. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan,SARAJEVO – TREBEVIĆ(fakultativno)
Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 10h. Slobodno vreme ili fakultativni izlet na Trebevic. U Sarajevu ima mnogo dobrih vidikovaca, ali najbolji je svakako sa vrha planine Trebević koja je visoka preko 1,600 metara i nadovezuje se na Jahorinu. Pošto je toliko blizu centra Sarajeva, Trebević je i jedno od omiljenih izletišta lokalaca, a takođe je i popularna među turistima zbog fantastičnih pogleda i bob staze korišćene u Zimskim olimpijskim igrama. Do vrha Trebevića se vozimo žičarom (jedan pravac) koja je, dugačka 1,700 metara i čiji je kapacitet preko 1,400 putnika u jednom satu. Odlazak do zabavnog parka “Sunyland”.Mogućnost adrenalisnske vožnje Alpine Coasterom. Uzbuđenje vas očekuje od samog starta pa do kraja staze, s koje se pruža neodoljiv pogled na Sarajevo. Slobodno vreme za šetnju u prirodi. Povratak u Sarajevo I polazak za Srbiju. Dolazak u kasnim večernjim satima. Kraj programa.

 

TERMIN PUTOVANJA

HOTELI

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA CENA

03.12.2024 – 07.01.2024

 

Hotel Walter 4*

Hotel Sahat 4* (centar grada)-ex Astra hotel

119 eur

139 eur

89 eur

109 eur

SPECIJALNA CENA VAŽI ZA OGRANIČEN BROJ MESTA

Deca do 12 godina popust 20 eur od cene aranžmana

DEVIZNI DEO SE PLAĆA U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

 CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • prevoz autobusom turističke klase (od 16 - 87 mesta) prosečne udobnosti na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
 • smeštaj u hotelu Walter 4* u 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija - isključivo na upit) sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni, skromni, slatko - slani)
 • razgledanje Sarajeva sa lokalnim vidičem
 • usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
 • troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • putno zdravstveno
 • individualne troškove – nepomenute usluge
 • fakultativne izlete
 • Doplata za 1/1 sobu (isključivo na upit)

NAČIN PLAĆANJA

• Prilikom rezervacije se plaća avans od 40% od ukupne cene aranžmana gotovinski, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska na put na rate.

• Čekovima građana na dve mesečne rate

• Kreditnim karticama: mogućnost plaćanja na 2 mesečne rate kreditnim karticama Dina- Poštanske Štedionice i Dina, Visa, Master - Banka Intese.

.FAKULTATIVNI IZLETI (minimum 35 pax za realizaciju)

 • Gavrilo Princip 15 evra / 10 evra (deca do 12 godina) (ulaznice I vodič)
 • Mostar i Kravice vodopad 25 evra / 20 evra (deca do 12 godina) (sa ulaznicom na vodopad)
 • Trebević 15 evra (sa žičarom u jednom pravcu)

NAPOMENA

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

OPIS SMEŠTAJA opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera

Hotel WALTER 4* Nalazi se u Sarajevo, na liniji gradskog prevoza. Tramvajem je povezan sa centrom grada. Sobe poseduju TWC, TV, klimu… Sobe su 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit) ležajem. Hotel ima restoran u kom se poslužuje doručak. Doručak je na bazi švedskog stola – samoposluživanje. www.walterhotel.ba

Hotel SAHAT (ex Astra) 4* Smešten u starom gradu šeher Sarajeva, hotel SAHAT Vas vodi na putovanje kroz vreme. Dizajn hotela spaja modernu umjentost sa tradicionalnom bosanskom. Sve atrakcije se mogu posetiti pešice uz laganu šetnju. Savaka soba je opremljena kablovskom TV, kupatilom i udobnim krevetima.www.notahoteli.com

Pozovite za rezervaciju 062 55 44 22

Rezervacija

Arena travel | Blog

Bjelašnica

Nedaleko od Sarajeva, na 20 minuta udaljenosti počinje uspon Bosanske lepotice Bjelašnice. Bjelašnica je bila domaćin Olimpijskih igara 1984. godine, i ona spada među omiljene planine za skijaše i planinare iz raznih krajeva. Planina se proteže između Sarajeva i Konjica.

 

 

 

Detaljnije

Gradovi Evrope - Italija

Italija - magicna prolecna jesenja putovanja.

Posetite evropske metropole - Milano, Rim, Toskanu, Veneciju i provedite se  u najlepsim gradovima Italije!

 

 

Detaljnije

Letovanje - Grcka

Grčka leto 2024 - veliki izbor paket aranžmana za letovanje u Grčkoj sa autobuskim ili avio prevozom. U našoj  ponudi nalaze se apartmani u Grčkoj, kao i veliki izbor hotela za putnike koji ne bi koristili autobuski prevoz. Veliki izbor destinacija - Halkidiki, Grčka ostrva, Olimpska regija, Jonska regija, Orfanski zaliv. Neka Grcka bude vas izbor za leto 2023!

Odaberite svoje letovanje - Grcka autobusom, Grcka avionom. Apartmanski i hotelski smestaj .

 

Detaljnije