Istanbul

od 149€

POLAZAK: 28.12-03.01.2019.

AUTOBUS / 4 NOCENJA

Program

1. dan 28.12.2017. petak Polazak iz Novog Sada/ Beograda oko 16 h (tačno mesto i vreme polaska biće poznato 2 dana pred putovanje). Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan 29.12.2018. subota   Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju stručnog lokalnog vodiča / Starog jezgra Istanbula, Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula: Taksim i Bejolu... Prelazak preko Bosforskog mosta u Malu Aziju, poseta brdu Čamlidža, jednom od najlepših izletišta i vidikovcu Istanbula. Odlazak do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Fakultativni odlazak pešice do Nargila kluba. Noćenje.

3. dan 30.12.2018. nedelja Doručak. Slobodno vreme ili fakultativnii obilazak najvećih kulturno istorijskih znamenja Carigrada: Bajazitov trg sa Univerzitetom i džamijom, Kapali čaršija – najveći orijentalni bazar na svetu, Čemberlitaš – stub sa obručima iz vizantijskog perioda, Hipodrom – nekadašnje središte vizantijske moći u gradu, Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk, Stub Troglave zmije, Plava džamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Aja Sofija – nekadašnja najveća crkva sveta. Topkapi palata – sedište osmanske imperije… Slobodno vreme za individualne aktvnosti. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

4. dan 31.12.2018. ponedeljak Doručak. Fakultativno dnevno krstarenje Bosforom uz razgledanje grada: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana, Bešiktaš – kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata, itd. Nakon krstarenja, odlazak u kvart Fener i poseta Vaseljeskoj patrijaršiji. Slobodno vreme. za pripremu dočeka najluđe noći.

DOČEK NOVE 2019. GODINE ....SREĆNA NOVA GODINA!

A EVO I PREDLOGA:

1.Krstarenje Bosforom sa bogatom večerom i programom. Zabava... U ponoć će se brod zaustaviti ispod Fatihovog mosta na granici Evrope i Azije i putnici će imati prilike da uživaju u spektakulanom vatrometu sa evropske i azijske strane grada. PRIJAVA I PLAĆANJE OVOG PROGRAMA JE OBAVEZNO U AGENCIJI I TO ZAKLJUČNO SA 10 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE!

 1. Nacionalni turski restoran sa večerom i zabavnim programom.. . Program se sastoji od nekoliko umetničkih tačaka. Trbušni ples će svakoga ostaviti bez daha, a tradicionalne turske igre će predstaviti bogatstvo folklora turske nacije… U individualnoj režiji!

3. Taksim najpoznatiji trg „savremenog“ evropskog dela Istanbula... sa najvećim šetalištem kojim dnevno prođe oko 2.000.000 ljudi... Ova ulica i trg prepuni su kafića, restorana, diskoteka i klubova gde možete potražiti zabavu za doček Nove godine... U individualnoj režiji!

4. Sultanahmet- stari istorijski trg na kome se nalaze najznačajnije znamenitosti starog Carigrada: Aja Sofija, Topkapi palata, Hipodrom, Plava džamija...Noćenje.

5. dan 01.01.2019. utorak  Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili fakultativni odlazak do jednog od najvećih šoping centara Istanbula. Slobodno vreme za šoping (4 sata). Transfer iz šoping centra do centra grada i slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. U večernjim satima fakultativni izlazak u orijentalni restoran na večeru sa programom (trbušni ples). Noćenje.

6. dan 02.01.2019. sreda   Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak Dolmabahče palate. Poseta poslednjem sedištu sultana, obilazak Selmluka i Haremluka ... Oko 18 h polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Bugarske.

7. dan 03.01.2019. četvrtak   Dolazak u prepodnevnim časovima u Beograd/Novi Sad. Kraj putovanja.

PAKET ARANŽMAN: PREVOZ + SMEŠTAJ (4 NOĆI) + CITY TOUR

Hotel 3**** suprime

  139 €

Hotel 4****  

149 €

Navedena cena uključuje:

•   Prevoz autobusom turističke klase ( od 36 – 87 mesta) na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema prijavi

• 4 noćenja sa doručkom (švedski sto “buffet“-samoposluživanje ) u odabranom hotelu u Istanbulu u 1/2 i 1/2+1 sobama po lokalnoj kategorizaciji

•     Usluge profesionalnog turističkog vodiča

• Panoramski obilazak grada prema programu

•   troškove vođstva i organizacije putovanja

Navedena cena ne uključuje:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje 
 • Individualne troškove – nepomenute usluge
 • Fakultativne izlete: minimum 30 osoba za realizaciju izleta

o    Obilazak Aja Sofije, Topkapi palate, Plave Džamije i Hipodroma sa uslugama vodiča i ulaznicama – 45 €

o    Krstarenje Bosforom i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji sa vodičem - 20 €

o    Večera u orijentalnom restoranu sa trbušnim plesom (za „reprizu“) - 30 € - OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI – plaćanje na licu mesta!

o    Obilazak Dolmabahče palate - 30 €

o    Nargila klub - 7 €

o    Doček Nove Godine na brodu (večera, piće i program) - 85-90€ - OBAVEZNA PRIJAVA I PLAĆANJE U AGENCIJI!

o    Četvorosatni fakultativni odlazak do šoping centra – 10 €

 

Doplata za 1/1 sobu je 45 € u hotelu sa 3*, odnosno 60 € u hotelu sa 4* - isključivo na upit. Cena za dete do 12 godina (na pomoćnom ležaju) popust 10 €.

Cena aranžmana se umanjuje za 20€ ukoliko se koristi sopstveni prevoz (u mogućnosti smo da Vam ponudimo i avionski prevoz do Istanbula i smeštaj u hotelima koje će korisiti naša grupa – molimo da za informacije pitate u agenciji)

USLOVI PLAĆANJA:PLAĆANJE SE VRŠU DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO KURSU  BANKE INTESA NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu  banke na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2019.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.05.2019.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2019. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja. Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima.

NAPOMENE:

 • PUTNIK JE U OBAVEZI DA ISPLATI ARANŽMAN 15 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA!
 • PUTNIK JE U OBAVEZI DA PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA DOSTAVI ORGANIZATORU PUTOVANJA SVE TRAŽENE PODATKE, UKLJUČUJUĆI I BROJ PASOŠA! UKOLIKO PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA NIJE OSTAVLJEN BROJ PASOŠA, ROK ZA DOSTAVU BROJA PASOŠA JE 24 SATA!!!
 • TAČNO VREME POLASKA I MESTO POLASKA BIĆE POZNATI ISKLJUČIVO JEDAN DAN PRE PUTOVANJA I BIĆE OBJAVLJENI NA WEB STRANICI ORGANIZATORA 
 • MESTA ZA SEDENJE U AUTOBUSU SE ODREĐUJU ISKLJUČIVO PUTEM SLEDEĆIH KRITERIJUMA: DATUM PRIJAVE /  DOPLATNI KRITERIJUMI (II i III red 15 € po osobi / IV i V red 10 € po osobi / nasumično biranje sedišta 7 € po osobi). RASPORED SEDENJA SE OBJAVLJUJE JEDAN DAN PRE PUTOVANJA NA WEB STRANICI ORGANIZATORA . BILO KAKVA USMENA OBEĆANJA, BEZ IZVRŠENE DOPLATE ZA SEDIŠTA, NE UZIMAJU SE U RAZMATRANJE!
 • ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA PUTNIKA JE REGULISANO ZAKONSKIM NORMATIVIMA I JASNO JE DEFINISANO OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA!

OPIS HOTELA: tačna imena hotela po naznačenim kategorijama biće objevljena 7 dana pre putovanja na web stranici 

HOTEL THE CITY PORT 3***superior, http://www.thecityporthotel.com/ ili sličan

Ovaj elegantni hotel se nalazi u starom delu grada Yenikapi, nedaleko od glavnih turističkih znamenitosti Istanbula, i nedaleko od stanice tramvaja sa kojim se za svega par minuta stiže do istorijskog jezgra grada. Od Plave džamije hotel je udaljen svega 2,5 km! Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (besplatno), aperitiv bar, restoran za posluženje doručka („švedski sto“), besplatan WiFi,… Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC i fenom za kosu, besplatan WiFi, LED TV, klima uređaj, grejanje…

HOTEL MIRILAYON  4****,http://web.mirilayonhotel.com ili sličan

Hotel se nalazi se u evropskom delu Istanbula, u kvartu Laleli, nedaleko od najvećih gradskih znamenitosti i blizu stanice javnog prevoza. Hotel poseduje lobi sa recepcijom i dnevnim boravkom, bar, restoran za posluživanje doručka („švedski sto“), mali spa centar (tursko kupatilo, saunu, masažu), otvoreni bazen. Sve sobe imaju kupatilo, TV, tel, centralno grejanje i klimu.

Pozovite za rezervaciju 011 323 12 16

Rezervacija

Istanbul

od 149€

POLAZAK: 28.12-03.01.2019.

AUTOBUS / 4 NOCENJA

Istanbul nije glavni grad Turske ali je najveći i predstavlja njen kulturni,istorijski i ekonomski centar. Sa blizu 14 miliona stanovnika Istanbul je jedan od najvećih gradova na svetu po broju stanovnika u gradskom području. Nalazi se na severozapadu Turske na površini od 5.343 km² i jedini je grad koji se prostire na 2 kontinenta, Evropu i Aziju. Poput Rima, izgrađen je na 7 brežuljaka na Bosforskom moreuzu koji spaja Mramorno sa Crnim morem. Sa oko 12 miliona turista u 2012-oj godini Istanbul je među top 5 najpopularnijih svetskih turističkih destinacija. Najveće atrakcije ovog grada nalaze se u njegovom starom istorijskom delu, čija se većina zdanja, muzeja i džamija nalazi na UNESCO-ovoj listi svetske baštine. Istanbul je grad sa najvećim i najbržim ekonomskim rastom u svetu.  

Arena travel | Blog

Azurna obala

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Neos Marmaras

Neos Marmaras je najveće turističko mesto na Halkidikiju koje se nalazi na zapadnoj strani poluostrva Sitonija, na udaljenosti od Soluna 2,5 sata vožnje. Odlikuje se lepom peskovitom plažom, okružen borovom šumom, maslinjacima i vinogradima. 

Detaljnije

Tasos "Šuma koja pliva"

Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Zbog svoje guste vegetacije često ga nazivaju „Šuma koja pliva“. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.

Detaljnije