Solun - 5 dana

od 119€

AUTOBUS 2 nocenja

Program

1. dan BEOGRAD

Polazak iz Beograda sa parking ispred muzeja 25.maj – Kuda cveda. Vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa kradim zadržavanjima radi odmora. Nodna vožnja.

2. dan SOLUN - ZEJTINLIK

Dolazak u Solun u jutarnjim časovima. Panoramsko razglednje grada: Bela kula, Rotonda, Trijumfalna kapija, crkve Sv. Sofije, Sv. Dimitrija, Aristotelov trg, Galerijev Slavoluk. Obilazak čuvenog vojničkog groblja Zejtinlik, gde se nalaze posmrtni ostaci više od 7.000 srpskih vojnika poginulih u Prvom svetskom ratu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme.Uveče individualni odlazak na DOČEK NOVE 2023. godine. Noćenje

3. dan SOLUN – LITOHORO - KATERINI – SOLUN

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodan dan ili mogudnost organizovanja fakultativnog izleta za Olimp i Katerini. Mitska planina Olimp, dom dvanaest bogova je i važan nacionalni park, a Mitikas je najviši vrh Grčke (2917m). Obilazak novog manastira Svetog Dionisija, mesta Litohoro na padini Olimpa i nakon toga odlazak do Katerinija. Živopisni gradid Katerini je glavni grad oblasti Pijerija i poznat je našim turistima koji letuju na obali Olimpske rivijere. Posebnu draž ovom zanimljivom mestu podno mitske planine Olimp daju i bogate zelene površine, parkovi, fontane i vodopadi... Povratak u Solun. Noćenje.

4. dan SOLUN – METEORI

Doručak. Napuštanje hotela. Mogudnost organizovanja fakultativnog izleta na Meteore – pravoslavno manastirsko naselje, smešteno u blizini grada Kalambake, u Tesalijskoj ravnici. Manastiri su poznati po svom nesvakidašnjem položaju na stenama i smatraju se najvrednijom skupinom manastira u Grčkoj, nakon Svete gore. Ukupno postoji 6 manastira, četiri muška i dva ženska: Preobraženje, Varlam, Sveti Nikola Anapavsis, Rusanu, Sveta Trojica i Sveti Stefan i na spisku su kulturne baštine UNESCO-a. Povratak u Solun. Nodna vožnja kroz Grčku i Severnu Makedoniju prema Srbiji.

5. dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

 

 

TERMINI PUTOVANJA

 

 

HOTEL

 

 

CENA PO OSOBI

 

 

SPECIJALNA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PONUDA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOVA GODINA: 30.12.2022-03.01.2023

3*

 

 

139 €

 

119 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pladanje je u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu dinara

 

 

 

 

 

DOPLATE I POPUSTI:

-  doplata za 1/1 sobu 75 €,

-  popust za decu do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe 15 €,

-  treda odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5 €,

-  doplata za polazak iz Novog Sada 20 eura.

ARANŽMAN OBUHVATA:

-  prevoz modernim turističkim autobusima (tv, klima, dvd),

-  dva nodenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u Solunu u hotelu sa 3*,

-  smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,

-  razgledanja i obilaske prema programu,

-  usluge vodiča tokom putovanja,

-  troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

-  Grčka “STATE TAX” - plada se u efektivi na recepciji hotela po dolasku – prijavi. PO SOBI, ukupno za 3 noći: za hotel 3*- 4,50 €;

-  Putno zdravstveno osiguranje: deca do 18 godina 530,00 dinara, za odrasle od 19 do 70 godina 797,00 dinara, od 71 do 86 godina 1.592,00 dinara

-  fakultativne izlete.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA (deca 2-12 godina ostvaruju popust):

-  Meteori – 40 € odrasli / 30 € deca + ulaznice 3 € po manastiru

-  Olimp, Litohoro, Katerini – 30 € odrasli / 20 € deca

 Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 25 putnika.

 

Smeštaj u navedenom hotelu ili sličnom:

Hotel Rotonda 3* - Nalazi se u Solunu, na odličnoj lokaciji pored Glavne železničke stanice. Ponuda obuhvata moderan smeštaj sabesplatnim doručkom na bazi švedskog stola, besplatan parking i besplatan WiFi. Sobe u hotelu Rotonda su prostrane i sadrže flat-screen TV, mini-frižider i balkon. Svaka soba ima besplatan WiFi internet, radni sto i sef u koji može da stane laptop. Aristotelov trg je udaljen 2 km od hotela Rotonda i do njega može da se stigne pešice za 15 minuta. Više informacija o hotelu na https://www.hotelrotonda.gr/

NAČINI PLAĆANJA:

1)       30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno najkasnije 7 dana pred putovanje

2)       Plaćanje se vrši isključivo preko računa

Kalkulacija je rađena za najmanje 45 putnika.

Pozovite za rezervaciju 062 55 44 22

Rezervacija

Solun - 5 dana

od 119€

AUTOBUS 2 nocenja

SOLUN -drugi po veličini i značaju grad u Grčkoj, posle Atine. To je i glavni grad istoimenog okruga Solun i periferijeSredišnja Makedonija. Solun je jedna od najznačajnijih luka Balkana, a takođe i sajamski centar. U gradu se održava i najvede bijenale grčke dijaspore.

 

Arena travel | Blog

Letovanje - Italija

Italija je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija, naročito posećena tokom leta. Najpoznatija letovališta Italije su: Sardinija, Sicilija, Sanremo (Rivijera Cveca), Kalabrija, Lido di Jesolo, Rimini.  Povoljni autobuski aranzmani za leto 2019 .

Detaljnije

Azurna obala

Sanremo i Azurna obala  letovanje - Italija 2019

Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. Njena dužina je preko 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 sunčanih dana godišnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba.

Detaljnije

Letovanje - Grcka

Grčka leto 2019 - veliki izbor paket aranžmana za letovanje u Grčkoj sa autobuskim ili avio prevozom. U našoj  ponudi nalaze se apartmani u Grčkoj, kao i veliki izbor hotela za putnike koji ne bi koristili autobuski prevoz. Veliki izbor destinacija - Halkidiki, Grčka ostrva, Olimpska regija, Jonska regija, Orfanski zaliv. Neka Grcka bude vas izbor za leto 2019!

Odaberite svoje letovanje - Grcka autobusom, Grcka avionom. Apartmanski i hotelski smestaj .

 

Detaljnije